Brouwerij voorgedragen voor de nieuwe HACCP-norm 25 jaar in dienst 37,5 jaar in dienst >?erso„ 2 Woensdag 24 maart: Donderdag 25 maart: Vrijdag 26 maart: Zaterdag 27 maart: Zondag 28 maart: Maandag 29 maart Dinsdag 30 maart: Woensdag 31 maart: Donderdag 1 april: Vrijdag 2 april: Zaterdag 3 april: Zondag 4 april: Maandag 5 april: Dinsdag 6 april: Woensdag 1 april: Stamppot boerenkool met een Gelderse of een runderrookworst, spekjes en jus Ajam pangang met gebakken rijst, een gebakken ei, atjar en kroepoek Gestoomde witvis met Hoiiandaisesaus, gekookte aardappelen en worteltjes Halve kip met Vlaamse frites, rauwkost en frietsaus Twee enchiladas met witte koolsalade Boerenomelet met aardappelkroketten of gekookte aardappelen, broccoli en kaassaus Lasagna bolognese met Italiaanse salade Stamppot andijvie met spekjes, een rundergehaktbal en jus Bami goreng met een drumstick, een gebakken ei, atjar, kroepoek en pindasaus Gebakken kibbeling met twee röstirondjes of aardappelpuree, ravigotesaus en groene salade Twee broodjes hamburger met frites en frietsaus Twee kipschnitzels met frietsaus, curry en uitjes, pommes Duchesse en appelmoes Zeeuwse rijsttafel Gefrituurde mosselen met tartaarsaus, American wedges of gekookte krieltjes en rauwkost Stamppot zuurkool met spekjes, jus en een runderrookworst Brouwerij Zoeterwoude is in de week van 8 tot 12 maart door Lloyd's geaudit. Onze systemen zijn getoetst aan de ISO, HACCP, GMP+ en milieunor men. Met name de invoering van de nieuwe HACCP-norm (voedselveiligheid) was een belang rijk onderdeel. Tijdens de audit heeft Lloyd's geconstateerd dat we de nieuwe norm op een juiste wijze hadden geïmplementeerd. De 'rode draad' tijdens de audit was: Wat doen we met alle informatie die in onze systemen zit? Evalueren we de informatie om er van te leren? Gebruiken we gegevens om onze pro cessen te optimaliseren? Met andere woorden: is onze 'Deming Circel' rond (plannen uitvoeren controleren evalueren en bijsturen). Deze aanbe veling, het evalueren van gegevens, gaf Lloyd's ons mee voor de komende maanden. Conclusie In de afsluitende bijeenkomst kreeg de Brouwerij een compliment voor Hygiëne, Orde en Netheid (HON). Cor Groenveld, die de Brouwerij al enige jaren als auditor bezoekt, zag grote verschillen ten opzichte van de voor gaande jaren. Het is nu de kunst om dit vast te houden. Andere positieve elementen zijn: MES-implementatie (als borging van registratie van onder ander kriti sche beheerspunten) HACCP (implementatie nieuwe norm waaronder Basisvoorwaarden en Valideren) Beleid en doelstellingen. Er werd aandacht gevraagd voor het door vertalen van het beleid en de doelstellingen naar alle medewer kers. Over dit onderwerp staan de komende maanden een aantal bijeenkomsten gepland. Samenvattend kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde audit-week. Hans Aalbers, BTD 1 april 2004 J.C.M. van Veen Verpakken, Colonne 6 11 april 2004 J.T.M. van Emmerik Verpakken, Colonne 52 10 april 2004 J.R. Kaan Bedrijfsmagazijn

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2004 | | pagina 2