TPM-audit bij Verpakken Heineken Nederland Supply Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude Sander Molkenboer en Bernard Vork van HTS Packaging Operations kwamen ons 24 en 25 februari aan de tand voelen over de voort gang, de kwaliteit en de resultaten van de TPM- implementatie op de multipacker van Colonne 51. De volgende TPM-activiteiten en teamsfpila- ren) werden beoordeeld: Autonoom Onderhoud, Gericht Verbeteren, Opleiding Training en Planmatig Onderhoud. Deze eerste audit was zo'n drie maan den na de start van TPM en was vooral bedoeld om een objectief plaatje te schetsen van de zaken die goed gaan en de dingen die nog verdere aandacht vragen. Tijdens de audit werd met het stellen van vragen aan de teamleden en het bekijken van de werkplek en de prestatieborden op de lijn beoordeeld wat iedereen ziet van de verschillende TPM-aspecten. Overigens deelden de auditoren nog een pluim uit voor het vele en goede werk, verricht op de palletizers. Frank Rohmer, manager TPM En hoe stond de vlag erbij? Er was onder meer veel waardering voor de schoonmaakinstructies, de opzet voor de smeeractiviteiten, het aantal opgeloste 'labels', het inzichtelijk maken van de opleidingsbehoeften (fleximatrix), het jaarplan van Colonne 51, maar ook voor het toepassen van de '5 X waarom'-analyse en het enthousias me en de betrokkenheid van de ver schillende teamleden. Aandacht werd onder meer gevraagd voor het continu labellen en de analyse van vervuilings bronnen, het gebruik van 'one point les sons', het toepassen van de TPM-metho- dologie (strikt volgen van de voorge schreven stappen), het stellen van dui delijke en meetbare doelen voor alle pilaren en het opzetten van een gede tailleerd implementatieplan voor de ver schillende pilaren en het aangeven van de onderlinge samenhang. Al met al herkenden de verschillende teams zich goed in het door Bernard en Sander geschetste plaatje. De gemiddel de score was zo'n 50%. Dat betekent dat we goed op weg zijn, maar dat er ook nog het nodige moet gebeuren om in mei een 70% score op de audit te halen. We weten waar we staan, maar ook wat ons te doen staat!

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2004 | | pagina 5