Jaarlijkse Lloyds-audit 25 jaar in dienst 37Y2 jaar in dienst A w Sj, 4 vervolg van pagina 3 Dit betekent dat de productiviteit ver der zal moeten stijgen om de produc tiekosten per hectoliter gelijk of lager dan 2003 te kunnen houden. Ook de doelen met betrekking tot OPI's, ver pakkingskwaliteit en First Time Right zijn zeer uitdagend. TPM zal, na een voorzichtige start in de laatste helft van 2003, in 2004 vol worden door gezet. Daarbij zullen wij zeer terug houdend zijn met investeringen. Niet alleen het aantal investeringen zal worden teruggebracht, ook de kosten van de projecten die wel uitgevoerd worden, moeten omlaag. Desalniettemin zal met name bij Brouwen en Energie een aantal forse investeringen worden uitgevoerd (gistvermeerdering, logistiek kelders, uitbreiding AWZI) om de procesbe heersing verder te verhogen. Marcel de Leeuw, unitcontroller Brouwerij Zoeterwoude De jaarlijkse Lloyds-audit staat weer voor de deur. Van 8 tot en met 13 maart bezoekt Lloyds de Brouwerij. De Lloyds-auditors zijn 'oude' bekenden, namelijk Cor Groenveld (ISO/HACCP), Bert Idema (ISO/Milieu) en Ingrid van Langen (GMP+). Aan de hand van interviews zullen zij toetsen of wij de normen, waarvoor de Brouwerij gecertificeerd is, ook nog steeds op een juiste manier naleven. Audit-onderwerpen Belangrijke punten tijdens de audit zijn: Beleid en doelstellingen van de Brouwerij en afdelingen. Hoe communiceren we onze doel stellingen naar alle medewerkers? Waar gaan we voor als Brouwerij, als afdeling of als team? Op welke punten hebben we, ten aanzien van de vorige audit, onze processen en systemen verbeterd? Op welke punten hebben we onze milieuprestatie verbeterd? Leverbetrouwbaarheid naar de klant, maar ook naar de interne klant (First Time Right). Klanttevredenheid, leveren we dat gene wat onze (interne) klant vraagt? De normen waaraan we tijdens de audit zullen worden getoetst zijn: ISO 9001:2000 (kwaliteitsmanagementsysteem) ISO 14001 (milieumanagementsysteem) HACCP-norm (voedselveiligheid) GMP+-norm (diervoerderveiligheid) Aantoonbare beheersing van onze kritische punten (Kritische Beheerspunten (CCP), Basis Voorwaarden (BV) en de GMP+- basisvoorwaarden). Is onze afdeling wel HON? Hebben onze medewerkers de juiste opleiding om hun werkzaam heden uit te voeren (planning, uit voer en registratie van opleidings- gegevens)? Zomaar wat punten waar een van de auditors naar kan vragen. Bij het beantwoorden van alle vragen van de auditors geldt: Zeg watje doet en doe watje zegt. MIDEZ Tijdens de audit zal de auditor altijd een keer vragen 'Mag Ik Dat Even Zien' (MIDEZ). Dat is het moment waarop je laat zien waar de resulta ten zijn geregistreerd of waarop je een van de procedures, werkinstruc ties of opleidingsmodules laat zien. De procedures, HACCP-analyses en de CCP/BV-beschrijvingen kun je vin den in EQS (Elektronisch Kwaliteit Systeem) in Lotus Notes. De overige documenten (werk)instructies en opleidingsmodules staan nog niet in EQS. Afhankelijk van de afdeling staan deze op de harde schijf, in een map of op het BrowseHuis. Mocht je ze niet kunnen vinden, heb je vragen over de audit of wanneer de auditors precies op je afdeling komen, vraag het je leidinggevende. Veel succes toegewenst bij de komende Lloyds- audit. Hans Aalbers, BTD 1 maart 2004 D. Hellenberg WTB (V/0) Binnenland 2 maart 2004 J.W. Massee 5 maart 2004 J.J. Kooiman 7 maart 2004 L.P. Stroeve Rayon Filtratie, Ploeg 1 Rayon Brouwen, Ploeg 1 Technologie Verpakken, Rayon 3

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2004 | | pagina 4