177 Propedeuse-uitreiking in Oceanium if- 'Heineken wil meer brouwen in Zoeterwoude' Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude 25 februari 2004 Jaargang 8 Heineken 1 Propedeuse-uitreiking in Oceanium 2 Sjaak Stolk 25 jaar in dienst 3 2003 financieel een goed jaar 4 Jaarlijkse Lloyds-audit 5 Bedrijfsbeveiliging door camera's 6 BeerTender verkrijgbaar in de winkel 7 Eerste themadag in 2004: Evalueren 8 Nieuwe SHE-afdeling Voor een aantal van onze collega's (zie foto) was het 22 januari dan zover: ze kregen hun prope deuse uitgereikt. Deze collega's studeren naast hun werk in de avonduren aan de Hogeschool INHOLLAND, om uiteindelijk het welverdiende hbo-diploma te behalen. Het betreft hier zowel studenten Voedingsmiddelentechnologie als Bedrijfskunde. Omdat INHOLLAND een goede band heeft met Diergaarde Blijdorp, heeft de school besloten de propedeuse uitreiking in het Oceanium te houden. Het officiële gedeelte begon met een indrukwekkende uiteenzetting van een van de medewerkers van het Oceanium. Daarin zette hij het doel - een bijdrage leveren aan het behoud van zeeën en kusten en de daarbij behorende flora en fauna - nader uiteen. Als tweede spreker gaf een directielid van INHOLLAND een toe lichting op de propedeuse-uitreiking, waarna iedereen zijn getuigschrift na ondertekening kon meenemen. Het bijbehorende koude buffet met een De gediplomeerden v.l.n.r.: Daan Sauer (BTD), Defnie Paardekoper (BTD), Ger van der Flier (Brouwen), Maurice Josephs (HTS), Nico van Doorn (Brouwen), Ter Uffink (BTD), Ariane den Hollander (Verpakken), Gert Eikelboom (Brouwen) en Baan Schroef (DCS) drankje viel bij alle aanwezigen in goede aarde. Namens Opleidingen, Jetse Hiemstra In diverse kranten en plaatselijke bladen zijn afgelopen weken artikelen verschenen met kop pen als 'Heineken wil meer brouwen in Zoeter woude'. Helaas is de informatie die wij aan de Raad van State hebben aangeleverd, niet altijd goed begrepen en zijn in deze berichten enkele slordigheden geslopen. Dit heeft geleid tot veel vragen en opmerkingen van jullie kant. Hierbij willen wij graag twee zaken rechtzetten. Vergroten productie Er wordt gesuggereerd dat wij de productie binnen afzienbare tijd wil len opvoeren van zeven of tien mil joen (afhankelijk van welke krantje leest) naar dertien miljoen hectoliter per jaar. Helaas berust dit niet geheel op de werkelijkheid. Wij zou den dit zelf wel graag willen, maar de termijn waarop dit gebeurt, hangt af van onze klanten. Wij hebben in december 2000 bij de provincie Zuid-Holland (onze vergunningverle ner) een aanvraag ingediend om onze productie op termijn op te mogen voeren naar 13 miljoen hec toliter. Dit omdat in de oude vergun ning uit 1992 een maximale capaci teit was opgenomen van 7 miljoen (volgens de provincie) of 9,8 miljoen hectoliter (volgens ons). We zaten dus al langer boven het maximum dat we mochten produceren c.q. het zou niet lang meer duren voordat we eroverheen zouden gaan (in 1999/2000 waren de groeicijfers nog hoog). Op basis van de toen beschikbare gegevens en de voor spelde productiegroei is er 13 mil joen aangevraagd. Op welke termijn wij deze productie zouden bereiken is echter nooit aangegeven. vervolg op pagina 2 Nederland Supply

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2004 | | pagina 1