Dag van de techniek Ram Behari 25 jaar in dienst «na»* Heineken Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude Met de integratie van de onderhoudsgroep bij Verpakken ontstond de wens om met alle tech neuten een bijeenkomst te organiseren waarin de gemeenschappelijke doelstellingen en uit gangspunten op elkaar zouden worden afge stemd. Op 7 november was het zover. Met 122 techneuten was de aanwezigheid optimaal. Waarom op die datum? Brouwen had die dag zijn jaarlijkse bijeenkomst, zodat er ook voor Verpakken niets te verpakken viel. Vanaf het eerste moment was de sfeer uitstekend en de instelling van iedereen was perfect, wat ook wel nodig was omdat het pro gramma overvol was. Ed van Willegen opende de dag met de nodige cijfers en toekomstverwachtingen voor Zoeterwoude, met een duidelijk oog naar de techniek en het belang hier van. Vervolgens was het de beurt aan Franck Romer en Frans Glavimans, die een uitleg gaven over de TPM-filosofie en -organisatievorm. Dat dit voor som mige aanwezigen de eerste kennisma king was, was duidelijk. De komende tijd zal hier veel aandacht aan worden gegeven, omdat techniek een van de pilaren van TPM is. Wat hierop leuk aansloot, was de aanwezigheid van twee medewerkers van Unilever uit Rotterdam. Zij gaven een uiteenzetting van wat zich in de afgelopen zes jaar binnen hun organisatie had afge speeld bij de implementatie van TPM en concludeerden dat beginnende weerstand bij aanvang was omgesla gen in heel veel enthousiasme van alle medewerkers. Na de lunch ging iedereen actief aan de bak. De organisatie had voor ieder een drie cases uitgewerkt, die doorlo pen dienden te worden. De onderwer pen waren: 1. Van werkaanvraag naar werkorder en afmelden met een opdracht. Doen we dit juist? 2. Kijken naar de combinatie van Colonne 2, 3 en 7 met als opdracht flexibele inzet van stopdagen door techneuten. 3. Wat betekent installatiebeheer voor ons en hoe gaan we hiermee om? Samenvattend kunnen we stellen dat het een hele leerzame en prettige dag was en voor herhaling vatbaar. Na een heerlijk helder Heineken vertrok ieder een met een goed gevoel naar huis. Ten slotte wil ik de organisatie bedan ken: Cor, Jan, Gerard, Peter, Hans, Cock, Cok en Hugo. Ar ie van Dijk, rayonmanager Techniek Op 23 november was het 25 jaar geleden dat Ram Behari in dienst kwam bij Heineken. Onder het genot van een kop koffie en een gebakje werd samen met een paar collega's even stil gestaan bij de dingen die Ram in de afgelopen 25 jaar heeft meegemaakt bij Heineken. Ram is begonnen in de Van der Helststraat in Amsterdam. Hij begon hier bij de afdeling Brouwen. In 1988 verruilde hij de Brouwerij in Amsterdam voor de Brouwerij in Zoeterwoude. Op dat moment bleef Ram hetzelfde werk doen, maar de omgeving was compleet anders. Los van het feit dat in Zoeterwoude alles groter en nieuwer was dan in Amsterdam, stond deze brouwerij niet meer midden in de stad maar in een groot polderlandschap waar verder weinig te beleven viel. Dus geen mogelijkheden om tijdens de pauze boodschappen te gaan doen of te lunchen in een eetcafé op de hoek. Dat was even wennen. Daarnaast bleef Ram in Amsterdam wonen, dus dat werd heen en weer rijden. In 1995 heeft Ram de overstap gemaakt van Brouwen naar Verpakken. Hierbij viel het Ram op dat hij door zijn 'nieu we' collega's van Verpakken erg goed werd opgevangen. Hij heeft de nieuw bouw meegemaakt van de Colonnes 2, 3 en 7. Dit was een periode van veel leren, nieuwe collega's leren kennen en na een paar jaar op een nieuwe colonne Ronald Gorter snel weer door naar de volgende (nieuwbouw)uitdaging. Momenteel werkt Ram op Colonne 3 en nog steeds werkt Ram met veel plezier binnen de afdeling Verpakken. Nederland Supply

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2003 | | pagina 5