Dag van de
techniek
Ram Behari 25 jaar in dienst
«na»*
Heineken
Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude
Met de integratie van de onderhoudsgroep bij
Verpakken ontstond de wens om met alle tech
neuten een bijeenkomst te organiseren waarin
de gemeenschappelijke doelstellingen en uit
gangspunten op elkaar zouden worden afge
stemd. Op 7 november was het zover. Met 122
techneuten was de aanwezigheid optimaal.
Waarom op die datum? Brouwen had
die dag zijn jaarlijkse bijeenkomst,
zodat er ook voor Verpakken niets te
verpakken viel. Vanaf het eerste
moment was de sfeer uitstekend en de
instelling van iedereen was perfect,
wat ook wel nodig was omdat het pro
gramma overvol was. Ed van Willegen
opende de dag met de nodige cijfers
en toekomstverwachtingen voor
Zoeterwoude, met een duidelijk oog
naar de techniek en het belang hier
van. Vervolgens was het de beurt aan
Franck Romer en Frans Glavimans, die
een uitleg gaven over de TPM-filosofie
en -organisatievorm. Dat dit voor som
mige aanwezigen de eerste kennisma
king was, was duidelijk. De komende
tijd zal hier veel aandacht aan worden
gegeven, omdat techniek een van de
pilaren van TPM is. Wat hierop leuk
aansloot, was de aanwezigheid van
twee medewerkers van Unilever uit
Rotterdam. Zij gaven een uiteenzetting
van wat zich in de afgelopen zes jaar
binnen hun organisatie had afge
speeld bij de implementatie van TPM
en concludeerden dat beginnende
weerstand bij aanvang was omgesla
gen in heel veel enthousiasme van alle
medewerkers.
Na de lunch ging iedereen actief aan
de bak. De organisatie had voor ieder
een drie cases uitgewerkt, die doorlo
pen dienden te worden. De onderwer
pen waren:
1. Van werkaanvraag naar werkorder
en afmelden met een opdracht.
Doen we dit juist?
2. Kijken naar de combinatie van
Colonne 2, 3 en 7 met als opdracht
flexibele inzet van stopdagen door
techneuten.
3. Wat betekent installatiebeheer voor
ons en hoe gaan we hiermee om?
Samenvattend kunnen we stellen dat
het een hele leerzame en prettige dag
was en voor herhaling vatbaar. Na een
heerlijk helder Heineken vertrok ieder
een met een goed gevoel naar huis.
Ten slotte wil ik de organisatie bedan
ken: Cor, Jan, Gerard, Peter, Hans,
Cock, Cok en Hugo.
Ar ie van Dijk,
rayonmanager Techniek
Op 23 november was het 25 jaar geleden dat
Ram Behari in dienst kwam bij Heineken. Onder
het genot van een kop koffie en een gebakje
werd samen met een paar collega's even stil
gestaan bij de dingen die Ram in de afgelopen
25 jaar heeft meegemaakt bij Heineken.
Ram is begonnen in de Van der
Helststraat in Amsterdam. Hij begon
hier bij de afdeling Brouwen. In 1988
verruilde hij de Brouwerij in Amsterdam
voor de Brouwerij in Zoeterwoude. Op
dat moment bleef Ram hetzelfde werk
doen, maar de omgeving was compleet
anders. Los van het feit dat in
Zoeterwoude alles groter en nieuwer
was dan in Amsterdam, stond deze
brouwerij niet meer midden in de stad
maar in een groot polderlandschap
waar verder weinig te beleven viel. Dus
geen mogelijkheden om tijdens de
pauze boodschappen te gaan doen of
te lunchen in een eetcafé op de hoek.
Dat was even wennen. Daarnaast bleef
Ram in Amsterdam wonen, dus dat
werd heen en weer rijden.
In 1995 heeft Ram de overstap gemaakt
van Brouwen naar Verpakken. Hierbij
viel het Ram op dat hij door zijn 'nieu
we' collega's van Verpakken erg goed
werd opgevangen. Hij heeft de nieuw
bouw meegemaakt van de Colonnes 2,
3 en 7. Dit was een periode van veel
leren, nieuwe collega's leren kennen en
na een paar jaar op een nieuwe colonne Ronald Gorter
snel weer door naar de volgende
(nieuwbouw)uitdaging. Momenteel
werkt Ram op Colonne 3 en nog steeds
werkt Ram met veel plezier binnen de
afdeling Verpakken.
Nederland Supply