2,5 miljard flesjes voor Heineken Nederland Supply Belangrijk voornemen voor catering- en hospitalityafdelingen Heineken Nederland Supply 9 Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude Donderdag 24 juli overhandigde Herman van de Bergh namens Heye- Glas Nederland (HGN) aan Wilbert Raaijmakers een 12-pack met spe ciale flesjes ter gelegenheid van de levering van 2,5 miljard flesjes sinds het begin van de productie in Moerdijk in juni 1998. In juni was het zodoende alweer vijfjaar geleden dat de productie en leveringen zijn begonnen. Met een productie van circa 1,5 mil joen flesjes per dag worden per jaar ruim 500 miljoen flesjes geprodu ceerd. Die zijn allemaal bestemd voor de export van Heineken bier naar Amerika en worden meestal op exportlijn 5 afgevuld. Als je al die 2,5 miljard flesjes achter elkaar zet, kun je vier keer de wereld rond. Ook is dat aantal voldoende om 2.000 voetbalvelden vol te zetten met flesjes en om bijna 9 miljoen hl bier in te verpakken. Tijdens de vakantieperiode van Leven in de Brouwerij heeft directie HNB - op 2 juli om pre cies te zijn - een belangrijk besluit genomen voor de afdelingen Catering en Hospitality in Nederland. Om misverstanden te voorkomen, plaatsen we hieronder de exacte tekst: "Directie HNB heeft het voorgeno men besluit genomen om de cate ring- en hospitalityactiviteiten binnen de Heineken-organisaties in Nederland door HNBS centraal aan te sturen. Het voornemen is om tot in 2005 'het huis op orde' te brengen, waarbij uitstroom van Heineken- medewerkers in die periode wordt opgevangen door extern ingehuurde medewerkers. Vervolgens is het voor nemen om in 2006 of zoveel eerder als mogelijk, alle genoemde activitei ten uit te besteden. Hierbij wordt ernaar gestreefd alle betrokken medewerkers een passende functie aan te bieden bij een of meer te selecteren externe cateringbedrij ven. Daar waar cateringactiviteiten al zijn uitbesteed, blijven deze uitbe steed. Dit voorgenomen besluit zal de komende maanden in detail wor den uitgewerkt tot een adviesaan vraag Fijnstructuur. Deze adviesaan vraag wordt naar verwachting in oktober 2003 aan de COR voorge legd." Met 'het huis op orde' wordt bedoeld dat de afdelingen zich verder gaan professionaliseren door bijvoorbeeld cursussen voor medewerkers te organiseren. Maar ook door te bekij ken waar inkoopvoordelen te beha len zijn, door (landelijk of regionaal) te kiezen voor één leverancier voor bepaalde producten. Inmiddels is het project Facility Management Services een nieuwe fase ingegaan: de voorbereidings fase. Die loopt tot in oktober 2003. Dan is de adviesaanvraag gereed en ingediend bij de COR. Het advies van de COR wordt aan het eind van het jaar verwacht. Meer informatie vindt u op de web site van het project op het Browse- Huis. Klik op 'Projecten'/'Shared Services' en vervolgens op de tegel 'Facility Management Services'.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2003 | | pagina 9