Helderbierkelder helemaal vol! Woensdag 27 augustus: Donderdag 28 augustus: Vrijdag 29 augustus: Zaterdag 30 augustus: Zondag 31 augustus: Maandag 1 september: Dinsdag 2 september: Woensdag 3 september: Donderdag 4 september: Vrijdag 5 september: Zaterdag 6 september: Zondag 7 september: Maandag 8 september: Dinsdag 9 september: Woensdag 10 september: Koude zaim met vissalade en een pistolet Ajam pedis met ketjapsaus, sambalboontjes, mie en kroepoek Lekkerbekje met gekookte of gebakken krieltjes, wortelen of peultjes en ravigote- of cocktailsaus Biefstuk met Vlaamse friet, appelmoes, pindasaus en frietsaus Kip bonne femme Spare ribs, frites, appelmoes en knoflooksaus Spagetti Bolognese en Italiaanse salade Een koude vleesschotel met kartoffelsalade en een pistolet Nasi goreng met een drumstick, een gebakken ei, atjar, kroepoek en pindasaus Gebakken zalmmoot met witte wijnsaus, geroosterde aardappelen en texane Twee kipspiesen met frites, koninginnemelange, frietsaus en pindasaus Loempia speciaal met gebakken rijst, pindasaus, atjar en kroepoek Kaap Verdische stoofschotel met gekookte aardappelen en Mexico melange Tartaartje met gebakken uien, gebakken aardappelen en cordiale melange Koude Noordzee visschotel met een pistolet Vol met helderbier? Nee, vol met helderbier- tanks! Donderdag 26 juni was er weer een hijs feestje bij de helderbierkelder. Op één (lange) dag werden maar liefst zes nieuwe helderbier- tanks van 2.000 hectoliter in de kelder gehesen. In totaal staan er nu 28 tanks en daarmee is de hele kelder volgebouwd. Het inhijsen moest met grote preci sie via het geopende dak plaatsvin den. Vervolgstap is het implemente ren van de nieuwe tanks in de bestaande helderbiermatrix, die met een dikke honderd kleppen naar een totaalmatrix met circa vijf honderd kleppen wordt uitgebreid. Dit gebeurt tij dens de brouw- stop in het week end van 27/28 september, want tijdens de monta ge kan niet gefil treerd en gebot teld worden. Eind oktober 2003 zal alles moeten functioneren zoals bedacht. Laat de hectoli teropdrachten maar komen; wij zijn er klaar voor! Voor constructie en begeleiding was Jan van der Beek van HTS Support ingehuurd. Het werd een afscheids- project voor Jan, want een week later ging hij met de VUT. Jan, bedankt! Het was prettig met jou samen te werken en van jouw uitgebreide spe cialistische kennis gebruik te mogen maken. Geweldig bij deze buitenklus was ook het weer. Zon, weinig wind en een graadje of 25. Naast een pluim voor de 'weermakers' en de hijs- en transportmannen verdienen ook de bouwkundigen een dikke 10 voor de geleverde diensten en niet in het minst voor hun coöperatieve instelling. jaap van der Steen, projectleider

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2003 | | pagina 2