Wat is gezond? (deel 3)
2
Woensdag 18 juni:
Donderdag 19 juni:
Vrijdag 20 juni:
Zaterdag 21 juni:
Zondag 22 juni:
Maandag 23 juni:
Dinsdag 24 juni:
Woensdag 25 juni:
Donderdag 26 juni:
Vrijdag 27 juni:
Zaterdag 28 juni:
Zondag 29 juni:
Karbonade met gekookte aardappelen, spruitjes, spekjes en jus
Ajam pangang met gebakken rijst, een gebakken ei, atjar en kroepoek
Gestoomde witvis met gekookte aardappelen en worteltjes
Biefstuk met Vlaamse frites, frietsaus, pindasaus en appelmoes
Twee enchilada's en witte koolsalade
Kipkerrie met witte rijst en doperwten
Boerenomelet, broccoli met kaassaus en aardappelkroketjes
Lasagna Bolognese met Italiaanse salade
Bami goreng met een drumstick, een gebakken ei, pindasaus, atjar en kroepoek
Gebakken kibbeling, twee röstirondjes of aardappelpuree, ravigotesaus en groene salade
Twee broodjes hamburger met patat, frietsaus en pindasaus
Twee kipschnitzels, twisters met mayonaise, currysaus, uitjes en appelmoes
In de vorige delen van 'Wat is gezond?' pro
beerden wij u erop te wijzen dat gezond eten
een vereiste is voor een gezond lichaam. Maar
niet alleen uw voeding is belangrijk, ook bewe
ging en een medisch onderzoek zijn belangrijk.
De werkgever wil natuurlijk ook dat
u gezond bent en om dat zeker te
weten, is er de mogelijkheid een
medisch onderzoek bij de bedrijfs
arts te laten doen. Door een
afspraak bij de bedrijfsarts te maken
voor een kijk- en luisteronderzoek,
weet u of er lichamelijk (n)iets mis
is. In het Bedrijfsrestaurant is vaak
duidelijk te zien wanneer iemand
een medische keuring moet onder
gaan. Deze persoon neemt meteen
geen vette hap meer en doet zich
veertien dagen voor het onderzoek
te goed aan verse groenten, rauw
kost en veel fruit. Of het op korte
termijn werkt, kunnen wij niet zeg
gen. Maar voeding is wel een
belangrijke stap naar een gezond
leven. Houd dit dus ook op de lange
termijn vol.
Gezonde toekomst
Tot slot enkele tips voor een ge
zonde toekomst. Sla vlees gerust
een dagje over en eet wat meer
verse groenten. Sinaasappels,
broccoli en groene paprika zitten vol
met vitamine C en vitamine A komt
voor in wortel, koolsoorten en per
ziken. Eet gevarieerd en bewaar uw
meegenomen voedsel hygiënisch en
koel. Geniet, maar drink met mate en
natuurlijk: probeer te stoppen met
roken.
Bedrijfsrestauratieve Dienst