Onderhoudsgroep Brouwen wtb en HON "Wij waren al HON" HON-actie: 'schoon de zomer in' Heineken Nederland Supply Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude Bij de Onderhoudsgroep Brouwen is het vanzelfspre kend dat de HON-toets inmiddels een geïntegreerd onderdeel is van de VGWM-ronde, die door de sterpunt- houder VGWM (Veiligheid, Gezondheid, Welzijn en Milieu) eenmaal per maand wordt gemaakt. De sterpunthouders VGWM hebben een belangrijke taak in de bewustwording rond om VGWM en HON. De sterpunthouder van de Werkplaats Onderhoudsgroep Brouwen maakt de monteurs bewust van hun rol als het gaat om HON. Dit kan door samen, ster punthouder en monteur, rondes te lopen langs de aandachtsgebieden en te laten zien wat wel HON is en wat niet. In de Werkplaats zijn reeds goede ervaringen opgedaan met het opruimen en schoonmaken aan het einde van de werkweek. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat iedereen zijn of haar verant woordelijkheid neemt en elkaar aanspreekt op niet-HON-zaken. Bob Louwrier, Onderhoudsgroep Brouwen ze netjes het afval scheiden. Als deze vol zijn bellen ze ons op en vervolgens legen wij de bakken in de juiste containers. Dat is voor ons ook veel prettiger werken", vertelt Gerard. Veel meer afval Uiteraard heeft het Afvaldepot net als iede re afdeling een schoonmaakplan gemaakt. Hierin is aangegeven wat er, hoe vaak moet worden gedaan. "We verdelen de taken met zijn drieën en dat gaat eigenlijk altijd goed", aldus Gerard. "We merken trouwens wel dat er sinds een jaar veel meer wordt opge ruimd. We krijgen veel meer afval dan voor heen. Met name voor vakanties of na een grote schoonmaakactie. We verwachten dat tijdens de HON-schoonmaakactie op 25 juni ook weer een hoop wordt weggegooid." Gerard van der Maas is een van de drie beheerders van het Afvaldepot en verwerkt, samen met zijn collega's Sjors Kuijper en Kees Bos, alles wat op de Brouwerij wordt weggegooid. Van hout, aluminium of staal tot kle ding en meubilair. Hij heeft dagelijks met HON te maken. Eigenlijk al zo lang hij dit beroep uitoefent en niet alleen sinds de introductie vorig jaar. Het is name lijk onderdeel van zijn werk. "We moeten wel", aldus Gerard. "We krijgen bijvoorbeeld ook voedingsmiddelen binnen en als je die niet snel verwerkt, wemelt het hier binnen de kortste keren van de bacte riën." Bij iedere afdeling staat een rolcontai ner die zij voor hun afval mogen gebruiken. Deze containers worden elke dag geleegd door het Afvaldepot. "De afdelingen zijn verantwoordelijk voor hun eigen afval. We geven hun wel advies hoe ze het beter kun nen aanpakken. Het is dan aan hen om het op te volgen. De Storingsdienst onder het Bedrijfsrestaurant heeft inmiddels op ons advies meerdere afvalbakken staan waarin Enthousiast geworden door al deze artike len van je collega's? Kriebelen je handen om aan de slag te gaan, terwijl je werkter rein zich normaal tot een bureau beperkt. Op woensdagmiddag 25 juni is je kans en wordt de zomer ingeluid door een HON- schoonmaakactie op de Brouwerij. Aansluitend kunnen de HON-ervaringen worden uitgewisseld tijdens de jaarlijkse Brouwerij-barbecue. Je kunt je aanmelden tot en met 11 juni via je leidinggevende of sub-unitmanager.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2003 | | pagina 7