Zelf verantwoordelijk
Er is veel gebeurd bij Verpakken
HON-compliment!
Heineken
Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude
Ruim een jaar geleden zetten we de
eerste stappen om nu eens daadwerke
lijk de Hygiëne, Orde en Netheid serieus
aan te pakken. Hoewel lang niet ieder
een zich het realiseerde, was onze
Brouwerij op een hygiëneniveau
beland, waarbij we ons echt moesten
schamen. De grootste Heineken
Brouwerij, het hoogste geïnvesteerde
kapitaal, de modernste technieken,
maar een uiterlijk dat hier absoluut niet
mee overeenstemde!
Inmiddels zijn we een jaar verder en
kunnen we de echte vooruitgang zien
op het gebied van Hygiëne, Orde en
Netheid. Zonder in details te treden,
kan ik uit persoonlijke ervaring mede
delen dat onze collega's binnen
Heineken weer zonder aarzeling aan
bezoekers en klanten kunnen laten zien
wat voor geweldige Brouwerij wij heb
ben. Dat is eigenlijk het beste compli
ment dat we ons kunnen wensen.
We hebben de eerste stappen gezet,
maar we moeten dit nog wel verder
voortzetten. HON moet en kan nog
beter, zodat we echt een topniveau kun
nen bereiken. In dit nummer van Leven
in de Brouwerij vraag ik dan ook jullie
speciale aandacht voor ons streven
naar die top!
HON door en voor iedereen, dan gaan
we het ook daadwerkelijk realiseren!
Wilbert Raaijmakers
Het Facilitair Support van Brouwen zorgt voor de voort
gang van het productieproces en het schoonmaakwerk.
Met de invoering van HON is door ons een schoonmaak-
plan gemaakt, waarin per aandachtsgebied is aangege
ven hoe de werkplaats kan worden schoongehouden.
De start was veelbelovend door eer grote
schoonmaakactie, waaraan bijna iedereen
heeft meegedaan. Helaas is de aandacht voor
HON nog niet op het gewenste niveau en is
het goed dat iedereen nogmaals wordt gewe
zen op het belang ervan. Het schoonmaak-
plan is met de sterpunthouders VGWM bespro
ken, die op hun beurt moeten proberen de
medewerkers ervan bewust te maken dat een
schone werkplek niet alleen noodzakelijk is
voor de kwaliteit van de Brouwerij en het pro
duct, maar dat het in een schone omgeving
ook veel prettiger werken is.
Met name het schoon achterlaten van de
werkplek is belangrijk. Uiteindelijk zijn het de
medewerkers zelf die ervoor moeten zorgen
dat dit ook gebeurt. Probeer elkaar te helpen
en besef dat de verantwoordelijkheid van een
schone werkplek niet alleen bij anderen ligt,
maar ook bij jezelf! Als jij je werkplek netjes
achterlaat, zal de volgende ploeg daar ook eer
der zijn best voor doen, dan wanneer ze in de
puinhoop van de ploeg ervoor moeten werken.
Hans van Eijk,
teamleider Facilitair Support Brouwen
Bij Verpakken was iedereen het erover eens; de afde
ling kon er schoner uitzien. Natuurlijk werd er wel
schoongemaakt, maar de afdeling ziet er sinds de
invoering van HON veel beter uit.
"Het scheelt natuurlijk al dat er niet meer
mag worden gerookt en gegeten, waar
door er geen sigarettenpeuken en minder
zwerfvuil rondslingeren", vertelt Cees
Thijssen, operator Verpakken. "Maar dat is
niet waarom het er nu zo netjes uitziet. Er
is bij Verpakken het afgelopen jaar veel
gebeurd om de afdeling schoner te
maken." Er zijn onder meer vuilnisemmers
met zakken op kritische punten geplaatst,
tijdens het werk wordt er meer schoonge
maakt, het gereedschap wordt op vaste
plaatsen opgeborgen, de water- en lucht-
Nederland Supply
slangen worden beter opgerold, er is een
emmer alcohol om onderdelen schoon te
maken en de nieuwe onderdelen worden
schoner aangeleverd.
Het resultaat is er
"We hebben binnen een jaar best veel
bereikt. Het kan natuurlijk altijd beter en
schoonmaakwerk is er altijd. Maar nu het
een onderdeel van de werkzaamheden is
geworden, is het ook makkelijker om alles
bij te houden", aldus Cees. "De algemene
ruimtes, zoals de teamruimtes en de werk-
cabines kunnen nog wel wat extra aan
dacht gebruiken. Het zijn echter moeilijke
ruimtes om schoon te houden, omdat er
veel verschillende mensen komen."
Cees Thijssen