Wat is gezond? (deel 2) 2 Woensdag 21 mei: Donderdag 22 mei: Vrijdag 23 mei: Zaterdag 24 mei: Zondag 25 mei: Maandag 26 mei: Dinsdag 27 mei: Woensdag 28 mei: Donderdag 29 mei: Vrijdag 30 mei: Zaterdag 31 mei: Zondag 1 juni: Maandag 2 juni: Dinsdag 3 juni: Woensdag 4 juni: Karbonade met gekookte aardappelen, spruitjes, spekjes en jus Ajam pangang met gebakken rijst, een gebakken ei, atjar en kroepoek Gestoomde witvis met gekookte aardappelen en worteltjes Biefstuk met Vlaamse frites, frietsaus, pindasaus en appelmoes Twee enchilada's en witte koolsalade Kipkerrie met witte rijst en doperwten Boerenomelet, broccoli met kaassaus en aardappelkroketjes Lasagna Bolognese met Italiaanse salade Bami goreng met een drumstick, een gebakken ei, pindasaus, atjar en kroepoek Gebakken kibbeling, twee röstirondjes of aardappelpuree, ravigotesaus en groene salade Twee broodjes hamburger met patat, frietsaus en pindasaus Twee kipschnitzels, twisters met mayonaise, currysaus, uitjes en appelmoes Holsteiner schnitzel met spinazie gratinee, gekookte krieltjes, American Wedges en champignonsaus Gefrituurde mosselen, gebakken of gekookte krieltjes, tartaarsaus en rauwkost Kip bonne femme We leven te snel en ongezond. Dat is watje te horen krijgt als je met bepaalde lichamelijke klachten naar de dokter gaat. We moeten onze levensgewoontes veranderen, maar hoe doe je dat? Minder eten, gezonder eten of gewoon op de oude manier doorgaan en meer gaan bewe gen? Op deze vragen kunnen wij geen antwoord geven, daarvoor moetje naar een voedingsdes kundige of een diëtist. Toch zie je in ons bedrijfs restaurant, dat sommigen met het veranderen van hun eetgewoontes al een heel eind komen. Meestal hebben wij het druk. Snel eten, want we moeten snel verder met ons werk! Deze eetwijze is de oorzaak van brandend maagzuur, wat bij sommige medewerkers van de nachtdienst een probleem is. Thuis gaat het net zo. Veel mensen vinden het gemakkelijk om de maal tijd thuis te laten bezorgen, dat is snel en elke keer weer iets anders. Toch is dit weer een aanslag op je geduld en levert het extra stress op, want de pizzabezorger is natuurlijk weer te laat of de Chinees is te hard door de bocht gereden en heeft van jouw 'mihoen Singapore' een portie gemengde prut gemaakt. Het lichaam vraagt af en toe om 'lekkere' dingen. Je hoeft de geur van patat maar te ruiken en daar ga je weer. Maar goed, wij leven al lang niet meer in een wereld waarin moeder altijd vertelde; 'wortel is goed voor je ogen en melk is goed voor je botten'. Nee, we pakken tegenwoordig gewoon waar we op dat moment trek in hebben en dat moet ook kunnen. Zolang je geeste lijk nog kan kiezen, watje lichame lijk nodig acht, is er niets aan de hand. Er breekt een tijd aan datje zelf niet meer kan kiezen en dan moet je eten wat het systeem voor schrijft. Dus geniet, maar eet wel gezond. De zomer is in aantocht en de zwembroeken en badpakken moeten weer aan, dus moeten we aan de vetrollen gaan werken. Om uw gezonde trek zoveel mogelijk tegemoet te komen, serveren wij tij dens de zomermaanden een aantal koude salades. Deze salades worden uit verse rauwkost, vlees en vissoor ten samengesteld (suggesties zijn welkom). Bedrijfsrestauratieve Dienst

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2003 | | pagina 2