Speciaal Japans ontbijt De redactie: Karin Jansen (Brouwen) tst. 6321, Frea Lodewijk (Bouwbureau HNS) tst. 6099, Renske de Laat (Lasswell Communication Events) tst. 7074 of 06-53346447, Manon van Veenendaal (Verpakken) tst. 7216, Carola Verkerk (Interne Dienst Bedrijf) tst. 7221. Het redactieadres: Renske de Laat, BK 3.27, Z/Wou.E-mailadres Zoeterwoude: Leven in de Brouwerij De inleverdatum: Het volgende nummer van Leven in de Brouwerij verschijnt 8 mei 2003. Teksten en foto's kunnen tot en met vrijdag 25 april 2003 worden ingeleverd. In oktober 2002 is bij de inpakkers van Colonne 7 een verbeterteam van start gegaan met als doel het aantal ingrepen van de operators te vermin deren. Het team is gaan werken volgens de TPM- methodiek. TPM staat voor Total Productive Management. Deze methode is ontwikkeld in de Japanse auto-industrie en wordt nu wereldwijd toegepast. TPM komt erop neer datje alle versto ringen in een machine of proces tot op het bot analyseert en de oorzaken wegneemt. Daarna zorg je ervoor dat de fouten niet opnieuw voorkomen. Het team, waarin onder andere alle operators van de 5 ploegen zitting hadden, ging van start met het uitvoe ren van een grote schoonmaak op de Inpakker 72, de zogenoemde 'total clean out'. Vervolgens zijn de opera tors enkele dagen gaan turven hoe veel handelingen zij moesten verrich ten en vooral aan welk onderdeel van de machine. Verhoging MTBA Op basis van deze inventarisatie was het doel: verhoog de MTBA (Mean Time Between Assist) van 12,9 naar 60 minuten. Dat wil zeggen: vergroot de tijd tussen een ingreep op Inpakker 72 van eenmaal per 12,9 minuten naar eenmaal per 60 minuten. Uit de inven tarisatie van verstoringen kwamen drie vaak voorkomende problemen naar voren: een omgevallen fles, een verklemde fles en het ontbreken van doosaanvoer. Cor Vlietstra, onze TPM- facilitator, overtuigde het verbeter team van de haalbaarheid van het doel door in een grafiek te laten zien wat het effect is als een bepaalde groep handelingen niet meer hoeft te wor den uitgevoerd. De groep, waarin ook diverse technici zitting hadden, is ver volgens aan de slag gegaan met het oplossen van de 45 vervuilingsbronnen en het invoeren van de 48 voorgestel de verbetermaatregelen. Naast het behalen van de doelstelling hadden we met dit verbeterteam nog meer doelen: het optimaliseren van de methodiek, bekijken of de organisatie de veranderingen aankan en aan de omgeving laten zien dat het werkt. Kijken we naar het traject, dan was het organisatiedeel het moeilijkst. Het blijkt in de praktijk lastig te zijn vol doende prioriteit te krijgen om de werkzaamheden, voortkomend uit een verbeterteam, uit te voeren. Het is belangrijk de organisatie aan te pas sen, alvorens te starten met meer teams. Het hoog gestelde doel is gehaald Het verbeterteam is dinsdag 4 maart voor het laatst bijeengekomen. De week voor de afsluiting lag de MTBA tussen 60 en 80 minuten. Om te vieren dat het doel is gehaald, zijn we om 07.00 uur begonnen met een Japans ontbijt, geserveerd door Ed van Willegen en Taco Zantinge in smoking. Een nog hogere MTBA is mogelijk, maar daarvoor moet nog een aantal kleinere problemen worden opgelost. Namens de verbetergroep, Taco Zantinge, rayonmanager Verpakken Cor Vlietstra, technisch coördinator Verpakken De bewuste Inpakker 72

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2003 | | pagina 8