Afscheid en jubileum Simon Broer Waarom niet? Heineken 3 Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude Onder druk van concurrentie, stijgende kosten en strategische overwegingen, wordt het steeds belangrijker dat wij zo snel mogelijk onze verbeteringspro gramma's doorvoeren. Wat zijn dan de grootste uitdagingen voor de komende maanden? Het antwoord kan worden uitgedrukt in een woord: productiviteit. Productiviteit betekent onze capaciteit zo goed mogelijk benutten met een zo laag mogelijke personele bezetting. Een goede capaciteitsbenutting berei ken we door de bestaande installaties optimaal te gebruiken. Zo weinig moge lijk storingen, vakkundig onderhoud en bediening en geen andere vertragingen door misverstanden en gebrek aan scherpte. En ook een zo laag mogelijke bezetting kunnen we bereiken door feil loos lopende processen en verpakkings- lijnen. Dus geen verstoringen door materiaalfouten, afstelfouten, plan- ningsfouten et cetera. Harder, maar eigenlijk ook veel slimmer werken levert besparingen op. We hebben met eigen ogen kunnen zien dat vergelijkba re brouwerijen dit beter voor elkaar hebben dan wij. Wij zullen dan ook niet rusten totdat we net zo goed of beter zijn. Dus waarom niet? Waarom zouden wij ons de kaas van het brood laten eten? Waarom onze eigen capaciteiten niet gebruiken om onze toekomst veilig te stellen? Wat mij betreft geen enkele reden. Vandaag starten, morgen doorgaan en niet meer loslaten! Wilbert Raaijmakers Simon met collega's Het gedicht dat Maarten Kaan aan Simon voorlas: Simon dit is dan je laatste dag, Dit is het moment dat ik ook wat zeggen mag. in Amsterdam heb ik je leren kennen in het brouwhuis, Als eerste brouwer voelde je je daar thuis. Heel veel handwerk en ook alleen, Maar dat was niet zo erg, want er waren geen bazen om je heen. De brouwerij stond daar midden in de stad, Daar zag je in de nachtelijke uren nogal eens wat. Het uitzicht was dan ook fabelachtig, In de jaren zeventig en tachtig. Over details zullen we maar niet uitweiden, Want daarvoor zijn we veel te bescheiden. Ook na al die jaren ben je nu nog steeds een prima vent, Iemand die zijn verantwoordelijkheden kent. Simon het was prettig om met je te werken, We zullen je missen, dat zullen we in de toekomst zeker merken. Ik heb nog een aandenken uit West-Friesland meegebracht, Het is een Westfries plat met sketsjes voor een gulle lach. Ook de paardenworst ben ik niet vergeten, En hoop dat je samen met Maria in gezondheid heel oud mag worden. Simon had vrijdag 28 februari zijn laatste werkdag. Dit is met name door de invulling van zijn ploeg een gedenkwaardig moment geworden. En het was dubbel feest, want Simon was 23 februari precies 37,5 jaar in dienst bij Heineken. Simon kreeg de bijbehorende speld, die door Dini Bouwmeester werd opgeprikt. De fel begeerde brouwketel was er voor zijn afscheid. Verder droeg Maarten Kaan een gedicht voor, dat Simons tijd bij Heineken typeerde. Simon; we willen je langs deze weg nog maals danken voor je inzet en enthousiasme. Namens SU Brouwen, Elien Smits Nederland Supply

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2003 | | pagina 3