Afscheid en jubileum Simon Broer
Waarom niet?
Heineken
3
Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude
Onder druk van concurrentie, stijgende
kosten en strategische overwegingen,
wordt het steeds belangrijker dat wij zo
snel mogelijk onze verbeteringspro
gramma's doorvoeren. Wat zijn dan de
grootste uitdagingen voor de komende
maanden? Het antwoord kan worden
uitgedrukt in een woord: productiviteit.
Productiviteit betekent onze capaciteit
zo goed mogelijk benutten met een zo
laag mogelijke personele bezetting.
Een goede capaciteitsbenutting berei
ken we door de bestaande installaties
optimaal te gebruiken. Zo weinig moge
lijk storingen, vakkundig onderhoud en
bediening en geen andere vertragingen
door misverstanden en gebrek aan
scherpte. En ook een zo laag mogelijke
bezetting kunnen we bereiken door feil
loos lopende processen en verpakkings-
lijnen. Dus geen verstoringen door
materiaalfouten, afstelfouten, plan-
ningsfouten et cetera. Harder, maar
eigenlijk ook veel slimmer werken
levert besparingen op. We hebben met
eigen ogen kunnen zien dat vergelijkba
re brouwerijen dit beter voor elkaar
hebben dan wij. Wij zullen dan ook niet
rusten totdat we net zo goed of beter
zijn. Dus waarom niet? Waarom zouden
wij ons de kaas van het brood laten
eten? Waarom onze eigen capaciteiten
niet gebruiken om onze toekomst veilig
te stellen? Wat mij betreft geen enkele
reden. Vandaag starten,
morgen doorgaan en niet
meer loslaten!
Wilbert Raaijmakers
Simon met collega's
Het gedicht dat Maarten Kaan aan Simon voorlas:
Simon dit is dan je laatste dag,
Dit is het moment dat ik ook wat zeggen mag.
in Amsterdam heb ik je leren kennen in het brouwhuis,
Als eerste brouwer voelde je je daar thuis.
Heel veel handwerk en ook alleen,
Maar dat was niet zo erg, want er waren geen bazen om je heen.
De brouwerij stond daar midden in de stad,
Daar zag je in de nachtelijke uren nogal eens wat.
Het uitzicht was dan ook fabelachtig,
In de jaren zeventig en tachtig.
Over details zullen we maar niet uitweiden,
Want daarvoor zijn we veel te bescheiden.
Ook na al die jaren ben je nu nog steeds een prima vent,
Iemand die zijn verantwoordelijkheden kent.
Simon het was prettig om met je te werken,
We zullen je missen, dat zullen we in de toekomst zeker merken.
Ik heb nog een aandenken uit West-Friesland meegebracht,
Het is een Westfries plat met sketsjes voor een gulle lach.
Ook de paardenworst ben ik niet vergeten,
En hoop dat je samen met Maria in gezondheid heel
oud mag worden.
Simon had vrijdag 28 februari zijn
laatste werkdag. Dit is met name
door de invulling van zijn ploeg een
gedenkwaardig moment geworden.
En het was dubbel feest, want Simon
was 23 februari precies 37,5 jaar in
dienst bij Heineken. Simon kreeg de
bijbehorende speld, die door Dini
Bouwmeester werd opgeprikt. De fel
begeerde brouwketel was er voor
zijn afscheid. Verder droeg Maarten
Kaan een gedicht voor, dat Simons
tijd bij Heineken typeerde. Simon;
we willen je langs deze weg nog
maals danken voor je inzet en
enthousiasme.
Namens SU Brouwen,
Elien Smits
Nederland Supply