Hei-Time live op
HcTTme 1 januari 2003
Nieuwtjes uit het Bedrijfsrestaurant
r
Heineken
Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude
Sinds oktober klokken alle medewerkers van de
Brouwerij (inclusief DCS en Vrumona in Bunnik)
elektronisch met de Heineken-pas. Tot 1 januari
wordt schaduwgedraaid, daarna gaan we echt over
op het nieuwe systeem. Voordeel hiervan is dat er
een gelijke registratie komt voor alle vestigingen.
Zodoende kan een automatische kop
peling worden gemaakt met de modu
le SAP Human Resources, waarin ook
onze salarissen worden berekend en
uitbetaald. Urendeclaraties kunnen
straks zonder papieren rompslomp
elektronisch worden verwerkt en snel
ler worden uitbetaald. Bovendien
wordt op de salarisspecificatie het
saldo vrije dagen en inhaaluren zicht
baar gemaakt en wordt de tijdregis
tratie op alle vestigingen op gelijke
wijze vastgelegd.
Opleiding tijdschrijvers
Inmiddels zijn bijna alle tijdschrijvers
twee dagen op cursus geweest. Hun
ervaringen zijn overwegend positief.
Toch waren er ook enkele kritische
opmerkingen. Door de uitgebreide
mogelijkheden wordt het systeem als
moeilijk ervaren en hebben de tijd
schrijvers met name in het begin veel
tijd nodig om voor hun eigen tijd-
schrijfgebied alle afwijkingen goed te
verantwoorden.
Live op 1 januari 2003
Met ingang van 1 januari 2003 wordt
het nieuwe tijdregistratiesysteem ope
rationeel. Dit betekent dat vanaf dan
alle financiële mutaties na goedkeu
ring door de supervisor worden door
gegeven aan de salarisadministratie.
Tevens zullen alle eindstanden uit de
diverse verlofregistratiesystemen door
middel van een upload worden over
genomen in SAP HR. Na 1 januari 2003
worden ook de uitzendkrachten zo
snel mogelijk opgenomen in het
systeem.
Wat verwacht de tijdschrijver van u?
Om het werk van onze collega-tijd-
schrijvers te verlichten, is het wenselijk
dat alle medewerkers bij aanvang en
einde van het werk klokken. Het
scheelt de tijdschrijvers bovendien
veel werk als elke afwijking van het
rooster (verlof, dokterbezoek, inhaal
uren en cursussen) vooraf bij hen
wordt gemeld dan wel bij de klok
wordt aangegeven. Ook overwerk
dient te worden gemeld. Langer wer
ken zonder melding leidt niet automa
tisch tot extra uitbetaling of tijd.
Mochten er vragen zijn, stel ze dan
gerust aan jullie tijdschrijvers of de
leden van het projectteam.
Hans Noordermeer,
lid projectteam
controller Verpakken
Elidio Oliveira en Abrahamio zijn beiden vijftig jaar geworden
Bas van der Ven (ploeg B) heeft het
Bedrijfsrestaurant verlaten en vervult sinds 1
december 2002 een functie bij de afdeling
Bewaking en Beveiliging. Wij hebben met veel
emotie afscheid genomen van onze Bas en wen
sen hem natuurlijk heel veel succes met zijn
nieuwe en verantwoordelijke functie.
Verder is Elidio Oliveira (ploeg B) vijftig jaar
geworden. Onder het genot van gebak en een
tarwebok (uiteraard buiten werktijd) werd hij
door zijn collega's gefeliciteerd. Natuurlijk moest
hij daarbij even op de foto, met zijn collega
Abrahamio die eveneens vijftig jaar is geworden!
Dubbel feest, dus.
Namens het Bedrijfsrestaurant,
Leo de Vogel
Nederland Supply