Hei-Time live op HcTTme 1 januari 2003 Nieuwtjes uit het Bedrijfsrestaurant r Heineken Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude Sinds oktober klokken alle medewerkers van de Brouwerij (inclusief DCS en Vrumona in Bunnik) elektronisch met de Heineken-pas. Tot 1 januari wordt schaduwgedraaid, daarna gaan we echt over op het nieuwe systeem. Voordeel hiervan is dat er een gelijke registratie komt voor alle vestigingen. Zodoende kan een automatische kop peling worden gemaakt met de modu le SAP Human Resources, waarin ook onze salarissen worden berekend en uitbetaald. Urendeclaraties kunnen straks zonder papieren rompslomp elektronisch worden verwerkt en snel ler worden uitbetaald. Bovendien wordt op de salarisspecificatie het saldo vrije dagen en inhaaluren zicht baar gemaakt en wordt de tijdregis tratie op alle vestigingen op gelijke wijze vastgelegd. Opleiding tijdschrijvers Inmiddels zijn bijna alle tijdschrijvers twee dagen op cursus geweest. Hun ervaringen zijn overwegend positief. Toch waren er ook enkele kritische opmerkingen. Door de uitgebreide mogelijkheden wordt het systeem als moeilijk ervaren en hebben de tijd schrijvers met name in het begin veel tijd nodig om voor hun eigen tijd- schrijfgebied alle afwijkingen goed te verantwoorden. Live op 1 januari 2003 Met ingang van 1 januari 2003 wordt het nieuwe tijdregistratiesysteem ope rationeel. Dit betekent dat vanaf dan alle financiële mutaties na goedkeu ring door de supervisor worden door gegeven aan de salarisadministratie. Tevens zullen alle eindstanden uit de diverse verlofregistratiesystemen door middel van een upload worden over genomen in SAP HR. Na 1 januari 2003 worden ook de uitzendkrachten zo snel mogelijk opgenomen in het systeem. Wat verwacht de tijdschrijver van u? Om het werk van onze collega-tijd- schrijvers te verlichten, is het wenselijk dat alle medewerkers bij aanvang en einde van het werk klokken. Het scheelt de tijdschrijvers bovendien veel werk als elke afwijking van het rooster (verlof, dokterbezoek, inhaal uren en cursussen) vooraf bij hen wordt gemeld dan wel bij de klok wordt aangegeven. Ook overwerk dient te worden gemeld. Langer wer ken zonder melding leidt niet automa tisch tot extra uitbetaling of tijd. Mochten er vragen zijn, stel ze dan gerust aan jullie tijdschrijvers of de leden van het projectteam. Hans Noordermeer, lid projectteam controller Verpakken Elidio Oliveira en Abrahamio zijn beiden vijftig jaar geworden Bas van der Ven (ploeg B) heeft het Bedrijfsrestaurant verlaten en vervult sinds 1 december 2002 een functie bij de afdeling Bewaking en Beveiliging. Wij hebben met veel emotie afscheid genomen van onze Bas en wen sen hem natuurlijk heel veel succes met zijn nieuwe en verantwoordelijke functie. Verder is Elidio Oliveira (ploeg B) vijftig jaar geworden. Onder het genot van gebak en een tarwebok (uiteraard buiten werktijd) werd hij door zijn collega's gefeliciteerd. Natuurlijk moest hij daarbij even op de foto, met zijn collega Abrahamio die eveneens vijftig jaar is geworden! Dubbel feest, dus. Namens het Bedrijfsrestaurant, Leo de Vogel Nederland Supply

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2002 | | pagina 5