Total Clean Out Verpakken - -al Bijeenkomst omwonenden f - - yr'Tii Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude Als professionele bierbrouwer moeten we er voor zorgen dat we het binnen en buiten de brouwerij goed voor elkaar hebben. We moeten dus ook een goede buur zijn. In het oosten van het land, waar ik vandaan kom, noemen we dat goed 'noaberschap'. Om deze reden hebben we ook dit jaar onze omwonen den een avondje uitgenodigd op de brouwerij. Na een rondleiding door de brouwerij presenteerde Wilbert Raaijmakers de belangrijkste ontwikkelingen, die voor de buren merkbaar of zichtbaar zijn. Zoals de bouw van Apolloblok 5, het geurfilter bij de afvalwaterzuivering en de laadputten van DCS Export. Milieucoördinator Ingrid Sentse besprak de voortgang van de aanvraag van de milieuvergunning en vertelde over het belang van goed water voor onze brou werij en de maatregelen die we nemen het waterverbruik tot een minimum te beperken. De afdeling marketing lichtte het merkenbeleid van Heineken, Amstel en Brand toe, ondersteund met leuke reclamefilmpjes. Aan het einde van de avond, tijdens de vragenronde en het gezellige informele gedeelte, vertelden veel omwonenden Verpakken kreeg 11 en 12 september een grote schoonmaakbeurt. Het idee voor deze Total Clean Out kwam voort uit het feit dat de afdeling in de planning voor de maand september met een aantal rest-uren werd geconfronteerd. Om de betrokkenheid binnen Verpakken te versterken, werd ook alle ondersteunende afdelingen van Verpakken gevraagd deze twee dagen een handje mee te helpen. De mensen die hieraan gehoor heb- V John Stadhouder (teamleider dagdienst Colonne 7) en Taco Zantinge (rayonmanager) zijn flink aan de schoonmaak Heineken Nederland Supply ben gegeven, zijn samen met de operators uit de teams twee dagen lang vol enthousiasme te werk gegaan. Er werd geboend en geschrobd, totdat de machines en omgeving een toonbeeld waren van HON in de praktijk. Met de omgeving bedoelen we alles dat buiten de aandachtsgebieden van de verpakkingslijnen valt. Zo is er een aantal gebieden waar zelden wordt schoongemaakt. Dit komt omdat het tijdens productie niet mogelijk is deze locaties te reinigen. In de reguliere onderhoudsstop van ongeveer tien uur richten de operators zich op de kritische delen van het productiepro ces, want productie en kwaliteit zijn 'leading'. Deze Total Clean Out heeft verborgen talenten naar boven gebracht, want heeft u bijvoorbeeld wel eens een bedrijfsleider zien ramen zemen, een rayonmanager zien klimmen en klauteren op de dozenbanen of een boenende controller op de pasteur dat ze er trots op zijn Heineken als 'buur' te hebben. Maar er werd ook een aantal kritische opmerkingen geplaatst, met name over geur, geluid en de capa citeitsuitbreiding in de komende jaren. Door het toelichten van de plannen en het luisteren naar elkaar, is het weder zijds begrip toegenomen. Voor ons is het belangrijk de buren te kennen en te weten wat er leeft. 'Een goede buur zijn', betekent dat iedereen in de brouwerij zijn werkzaamheden zorgvuldig moet uitvoeren en zonodig verbeteren, zodat we zo min mogelijk overlast veroorzaken. Dim Bouwmeester gezien? Deze twee dagen is dat alle maal waargenomen. Via deze weg willen we alle betrokke nen bedanken voor hun bijdrage. Dit geldt ook voor de Bouwkundige Werkplaats en het Centraal Magazijn voor de geleverde diensten en mate rialen. Wij hopen dat de Total Clean Out volgend jaar een vervolg zal krij gen. John Stadhouder en Eric de Haas organisatie Total Clean Out, Verpakken

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2002 | | pagina 3