Hygiëne, Orde en Netheid
HON-werkgroep DCS
HON-werkgroep sub-unit Brouwen
Intranetsite Bedrijfsrestaurant
van
\f.
Heineken
Nederland Supply
Hvvsva**eV*
BedrV^
Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude
DCS heeft een werkgroep opgericht om de HON-
doelstellingen (Hygiëne, Orde en Netheid) uit te
werken en vast te leggen in een schoonmaak-
plan volgens de richtlijnen van de bedrijfsleiding.
In deze werkgroep zitten de volgende
leden: Ben Verberg, Jos Korbee, Joop
Dol, Ton Rietveld, Robin van de Ende,
Marino Stikkelorum, Patrice van Es, Piet
van Leeuwen, Wil Mulder en Nico van
der Meer. In een van de vergaderingen
heeft Marlies Wijckerheld Bisdom (pro
jectleider HON) ons een presentatie
gegeven over wat HON precies inhoudt
en wat er van ons wordt verwacht,
zodat wij dit weer in de ploegen kun
nen presenteren. Ook is er een enquête
gehouden over het rookgedrag van de
De HON-werkgroep van DCS.
Boven van links naar rechts: Nico van
der Meer, Ben Verberg, Robin van de
Ende, Patrice van Es en Ton Rietveld.
Onder van links naar rechts: Piet van
Leeuwen, Joop Dol, Hans Wesselingh,
Cees Bons en Jos Korbee. Niet op de
foto: Marino Stikkelorum en Wil Mulder.
Hans Wesselingh en Cees Bons van de
TD/ID waren uitgenodigd voor de ver
gadering.
medewerkers. De uitslag hiervan wordt
in een volgende editie van Leven in de
Brouwerij gepubliceerd. DCS was al
voor het project HON startte, bezig om
meer aandacht te besteden aan de net
heid op de werkvloer door middel van
milieurondes die elke dienst worden
gelopen. Al met al heeft DCS nog een
HON is nu echt van start gegaan bij
de sub-unit Brouwen. Vanuit het brou-
werijbrede HON-projectteam is een
werkgroep ontstaan die de acties
voor Brouwen gaat opzetten en coör
dineren. In de komende weken wordt
iedereen binnen Brouwen via presen
taties over HON geïnformeerd.
De deelnemers van de HON-werkgroep
van sub-unit Brouwen zijn: Angelique
Bouws-Breedveld, Edwin Oosterbaan,
Cees Klaver, Toine van Beek en Hans
van Eijk. Voor vragen over HON kan
iedereen bij deze collega's terecht.
Uiteraard wordt iedereen ook via het
sterpunt VGWM geïnformeerd. Dinsdag
Bij het Bedrijfsrestaurant Productie
wordt momenteel hard gewerkt aan
een eigen site op het Heineken
BrowseHuis. Op de site komt informa
tie over de afdeling, het personeel en
natuurlijk het menu. Ook worden veel
voorkomende vragen van gasten van
het restaurant beantwoord. Het is de
bedoeling dat de site 1 juli operatio
neel wordt (gelijktijdig met de nieuwe
zomercyclus). Wij hopen met deze site
onze dienstverlening naar een nog
hoger niveau te tillen.
Bedrijfsrestaurant Productie
heel traject voor de boeg. Met de juiste
middelen en de inzet van de medewer
kers van DCS wordt de doelstelling
zeker bereikt.
Patrice van Es,
DCS
4 juni was de eerste bijeenkomst van
de werkgroep. Hier is gesproken over
schoonmaakplannen, rolverdeling bin
nen Brouwen, toetsing van schoon-
maakrondes, technische en bouwkundi
ge aanpassingen, et cetera. Kortom
een lijst van zaken die we gaan oppak
ken. Weliswaar gefaseerd, maar alles
komt een keer aan de beurt. We hopen
dat we deze klus met iedereen binnen
Brouwen en uiteraard met iedereen
binnen de hele brouwerij kunnen kla
ren, zodat vele handen licht werk
maken.
Toine van Beek,
P&O Brouwen/Energie