Bedrijfsbrandweer door het vuur
Excursieroute door Palletisercentrum
ISO en HACCP
Basismodule
PLAN
CHECK
4
De Bedrijfsbrandweer maakt zich op voor de strijd
tegen het vuur
vervolg van pagina 1
In de afgelopen tijd is er een berg
werk verzet door onder anderen:
Elly Koster en Tony Wegewijs voor
de opleidingsmodule ISO/HACCP;
de opleidingscoördinatoren
(OC'ers) voor het geschikt maken
van de opleidingsboeken als werk
instructies;
Robert Jan van der Lep voor de
laatste loodjes van de vullerboe-
ken;
Norbert Rox voor de rapportages;
de mannen van de elektrowerk-
plaats voor veel verbeteringen in
de vullers;
Irene Lekkerkerker voor het ver
nieuwen van de BrowseHuis-site;
Peter Geurts voor de instructies
van Colonne 6 en
Hans Kanbier voor de superduide-
lijke uitleg aan de ploegen.
De heer Groenveld van Lloyds heeft
op 30 mei ons systeem grondig door
gelicht en kwam tot de conclusie dat
het systeem op een goed niveau was.
Wat eruit sprong was de vriendelijke
en professionele manier waarop hij
te woord werd gestaan door de ope
rators van ploeg B, de ploeg die
dienst had. Verder lagen de lijnen er
erg netjes bij. In september is er
opnieuw een reguliere audit bij
Heineken Nederland Supply, waarbij
de heer Groenveld met een steek
proef zal controleren of de registra
ties van de controles 100 procent in
orde zijn.
Taco Zantinge,
Verpakken
Voor de jaarlijkse brandweeroefe
ning is de Bedrijfsbrandweer (ploe
gen A tot en met E) in mei naar Risk
op de Maasvlakte geweest. Risk is
een groot brandweeroefencentrum
waar alle calamiteiten op brand-
weergebied kunnen worden nage
bootst. Dit jaar waren er twee oefe
ningen, een brand in een kelder en
een vuurzee in een kantoorgebouw
waarbij ook slachtoffers waren.
Tijdens deze oefeningen leer je
onder bijzondere omstandigheden
met een team en je maat door het
vuur te gaan. Alle brandweerploe
gen kunnen terugkijken op een gezelli
ge, maar vooral ook een leerzame dag.
Aad van der Meer,
Bedrijfsbrandweer
voor heeft de afdeling Nieuwbouw
daar onder meer een loopbrug en
een bordes gemaakt. Zo hebben de
bezoekers een prachtig uitzicht op de
dozenbanen, dozenstapelaars, krimp-
foliemachines en zelfs op de laadkui-
len. Dit is het laatste onderdeel van
de rondleiding binnen Productie.
Vanaf hier worden de gasten opge
haald door de Heineken-dubbeldek-
kers. Voorheen moesten de bezoekers
van Colonne 7, via het kantoorrestau-
De nieuwe excursieroute door de brou- Heineken-bezoekers loopt nu ook door rant, teruglopen naar het Ontvangst-
werij is klaar. De rondleiding voor de het Palletisercentrum. Speciaal hier- gebouw.
Het uitgebouwde bordes