Implementatieplannen HON 4 Zoals in Leven in de Brouwerij 138 werd vermeld, houden we jullie onder meer via dit medium op de hoogte van de ontwikkelingen van HON (hygiëne, orde en netheid) in Zoeter- woude. Inmiddels zijn de presentaties over het belang en de invulling van HON gestart in de sub-units en de afdelingen. Jullie begrijpen dat hygië ne, orde en netheid voor Heineken als levensmiddelenbedrijf van groot belang zijn. De bedrijfsleiding heeft richtlijnen voor HON opgesteld die als uitgangspunt dienen voor de Brouwerij Zoeterwoude. Deze richtlij nen en nog meer relevante HON- informatie zijn te bekijken op de HON- tegel in Lotus Notes. Geïnteres seerden die de HON-tegel nog niet hebben, kunnen contact opnemen met hun leidinggevende of onderge tekende. Na de presentaties moeten de afde lingen zelf invulling geven aan HON; zij zullen hiervoor een eigen imple mentatieplan opstellen. De afspraak is dat alle afdelingen 30 juni een implementatieplan gereed hebben. In LidB 138 is het brouwerijbrede HON- projectteam voorgesteld. Inmiddels hebben Brouwen/Energie en DCS al zelf een eigen HON-implementatie- team gestart. Namens het HON-team, Marlies Wijckerheld Bisdom, projectleider vervolg van pagina 1 er komt een tweede vuller/sluiter- combinatie. Deze vuiler/sluiter draait met een snelheid van 30.000 blikken per uur. op de bestaande pasteur komt een tweede pasteurisatieprogramma. alle blikbanen worden aangepast en uitgerust met een andere besturing. Omdat blik erg gevoelig is voor beschadigingen, gaan de banen uit meerdere secties bestaan. In totaal komen er ongeveer tachtig opne- mers (fotocel, effector) bij om het bliktransport op de lijn zo drukloos mogelijk te maken. inliners en inspectieapparatuur wor den ombouwbaar en aangepast. de trayloader wordt ombouwbaar gemaakt: er komen twaalf blikken op een tray. de traybanen en de stapelaar wor den aangepast. Er moet nog veel werk worden ver richt voordat alle veranderingen zijn gerealiseerd, uitgetest en in de prak tijk goed werken. Ook moeten de operators en technici van Verpakken volledig zijn opgeleid en vertrouwd geraakt met deze veranderingen. Begin mei is al een aantal Verpakken- medewerkers een week op cursus geweest bij een leverancier in Parma in Italië. De technische aanpassingen zullen gerealiseerd worden in de weken 21, 22 en 23. In week 25 wordt aan de eer ste echte Export-order voor Amerika begonnen. Het grote blik wordt medio juli in Amerika geïntroduceerd. Wij hebben er vertrouwen in dat dit met de hulp en inzet van een ieder gaat lukken. Namens het projectteam Colonne 52, Fred van den Fieuvei, Verpakken Verpakken-medewerkers op cursus bij de Italiaanse leverancier. V.l.n.r.: Hennie Flux, Ruud Schijf, Toon Hoogduin, Mario van der Linden, Sergio Chierici (trainer van de leverancier), Hans Vlaardingerbroek, Piet Hagenaars (Opleidingen Brouwerij), Peter Geurts, Richard van der Klis en Fred van de Heuvel. MM

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2002 | | pagina 4