Implementatieplannen HON
4
Zoals in Leven in de Brouwerij 138
werd vermeld, houden we jullie onder
meer via dit medium op de hoogte
van de ontwikkelingen van HON
(hygiëne, orde en netheid) in Zoeter-
woude. Inmiddels zijn de presentaties
over het belang en de invulling van
HON gestart in de sub-units en de
afdelingen. Jullie begrijpen dat hygië
ne, orde en netheid voor Heineken
als levensmiddelenbedrijf van groot
belang zijn. De bedrijfsleiding heeft
richtlijnen voor HON opgesteld die als
uitgangspunt dienen voor de
Brouwerij Zoeterwoude. Deze richtlij
nen en nog meer relevante HON-
informatie zijn te bekijken op de HON-
tegel in Lotus Notes. Geïnteres
seerden die de HON-tegel nog niet
hebben, kunnen contact opnemen
met hun leidinggevende of onderge
tekende.
Na de presentaties moeten de afde
lingen zelf invulling geven aan HON;
zij zullen hiervoor een eigen imple
mentatieplan opstellen. De afspraak
is dat alle afdelingen 30 juni een
implementatieplan gereed hebben. In
LidB 138 is het brouwerijbrede HON-
projectteam voorgesteld. Inmiddels
hebben Brouwen/Energie en DCS al
zelf een eigen HON-implementatie-
team gestart.
Namens het HON-team,
Marlies Wijckerheld Bisdom,
projectleider
vervolg van pagina 1
er komt een tweede vuller/sluiter-
combinatie. Deze vuiler/sluiter
draait met een snelheid van 30.000
blikken per uur.
op de bestaande pasteur komt een
tweede pasteurisatieprogramma.
alle blikbanen worden aangepast en
uitgerust met een andere besturing.
Omdat blik erg gevoelig is voor
beschadigingen, gaan de banen uit
meerdere secties bestaan. In totaal
komen er ongeveer tachtig opne-
mers (fotocel, effector) bij om het
bliktransport op de lijn zo drukloos
mogelijk te maken.
inliners en inspectieapparatuur wor
den ombouwbaar en aangepast.
de trayloader wordt ombouwbaar
gemaakt: er komen twaalf blikken
op een tray.
de traybanen en de stapelaar wor
den aangepast.
Er moet nog veel werk worden ver
richt voordat alle veranderingen zijn
gerealiseerd, uitgetest en in de prak
tijk goed werken. Ook moeten de
operators en technici van Verpakken
volledig zijn opgeleid en vertrouwd
geraakt met deze veranderingen.
Begin mei is al een aantal Verpakken-
medewerkers een week op cursus
geweest bij een leverancier in Parma
in Italië.
De technische aanpassingen zullen
gerealiseerd worden in de weken 21,
22 en 23. In week 25 wordt aan de eer
ste echte Export-order voor Amerika
begonnen. Het grote blik wordt medio
juli in Amerika geïntroduceerd.
Wij hebben er vertrouwen in dat dit
met de hulp en inzet van een ieder
gaat lukken.
Namens het projectteam Colonne 52,
Fred van den Fieuvei,
Verpakken
Verpakken-medewerkers op cursus bij de Italiaanse leverancier.
V.l.n.r.: Hennie Flux, Ruud Schijf, Toon Hoogduin, Mario van der Linden, Sergio
Chierici (trainer van de leverancier), Hans Vlaardingerbroek, Piet Hagenaars
(Opleidingen Brouwerij), Peter Geurts, Richard van der Klis en Fred van de Heuvel.
MM