IKM ^aat van start Rectificatie LEVEN IN DE BROUWERIJ VAST r* ZEKER r 8 MEI 2002 HON slaat voor Hygiëne Orde en Netheid en heeft te maken met de omgeving en omstan digheden waarin we onze producten maken. Waarom HON? In onze brouwerij in Zoeterwoude maken we een premium kwaliteitsproduct dat de hele wereld overgaat en daarbij hoort een werkomge ving met een zelfde profes sionele uitstraling. Ook zijn er externe voorwaarden waaraan we moeten vol doen, waaronder de ver plichtingen die de warenwet omschrijft voor de omgeving waarin levensmiddelen worden geproduceerd. Met andere woor den is het doel een visueel scho ne en opgeruimde brouwerij waarop we trots kunnen zijn en lekker in kunnen werken. Projectteam Er is een brouwerijbreed HON- projectteam dat zaken die over de afdelingen gaan, zal coördine ren. Dit team bestaat uit Ed van Willegen, Maarten Hut (beiden van Verpakken), Toine van Beek (P&O Brouwerij), Ben Verberg (DCS), Fred van Leeuwen (Technische Dienst/Interne Dienst), Gert Jan van Assen en Marlies Wijckerheld Bisdom (beiden van BTD). Spiegel voorgehouden Op 1 8 en 19 april is er een zoge naamde HON-nulmeting gehou den. Op verzoek van Heineken heeft een extern bureau gekeken naar de hygiëne, orde en netheid op de brouwerij. Dit is vergeleken met de standaard zoals die in de branchecode voor brouwerijen en mouterijen vastligt. Daar kwam naar voren dat op alle afdelingen nog grote verbeteringen moeten en kunnen worden gemaakt. Je moet daarbij denken aan beter schoonmaken, maar ook met name aan het opruimen van de werkplek en het voorkomen dat allerlei rommel en vuil ophoopt, zoals bijvoorbeeld plastic beker tjes. Communicatie HON in mei In mei zal de communicatie rond om dit project worden gestart via presentaties in de reguliere afde- lingsoverleggen. In de loop der tijd worden hier telkens meer mensen bij betrokken, want HON gaat niet alleen alle werknemers van de brouwerij, maar ook leveranciers en buitenfir ma's aan. Daarna gaan alle afdelingen zelfvan start. Het beoogde resultaat kunnen we alleen samen bereiken, met ons aller inzet en enthou siasme! n de komende Leven in de Brouwerij zullen we u verder op de hoogte houden. Marlies Wijckerheld Bisdom, projectleider HON In Rondje Personeel van LidB 1 37 stond vermeld dat Bart van Eunen 4 mei 25 jaar in dienst was. Menigeen weet dat Bart al veel langer dan 25 jaar mee draait: alweer 37,5 jaar! Ik vind het vervelend dat deze fout juist bij de meest trouwe corre spondent van ons blad voor komt. Bart, ik hoop datje het me vergeeft en Leven in de Brouwerij nog veel jaargangen verblijdt met je stukjes. Frea Lodewijk, P&O Brouwerij Voor DCS en mij zijn dit de witte broodsweken. Met veel plezier ont moet ik een heleboel mensen. Natuurlijk kende ik al de nodige medewerkers, maar dat was altijd van de buitenkant. Korte gesprekken, het afscheid van Koos en gewoon rondlopen, geven een prima kans om een eerste indruk te krijgen over hoe het er bij DCS aan toegaat. Daarnaast heb ik ook al de eerste vergadering met het managementteam DCS, Onder nemingsraad, et cetera gehad. Het is veel te vroeg om nu al conclusies te trekken, maar ik wil wel kwijt, dat ik de contacten als zeer open en posi tief ervaar. Ik ben daar blij om, aangezien er in de komende jaren weer erg vee! van ons verlangd gaat worden. De con currentie zit bepaald niet stil en in sommige markten stagneert de omzet. De buitenwereld verlangt evenwel van ons dat het resultaat blijft groeien. Kortom, hoe zorgen we dat we efficiënt en kwalitatief goed onze klanten blijven bedienenEen uitdaging voor ons allen. Fred Holvast PAGINA 3

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2002 | | pagina 3