IKM ^aat van start
Rectificatie
LEVEN IN DE BROUWERIJ
VAST r*
ZEKER
r
8 MEI 2002
HON slaat voor Hygiëne Orde
en Netheid en heeft te maken
met de omgeving en omstan
digheden waarin we onze
producten maken.
Waarom HON?
In onze brouwerij in
Zoeterwoude maken we een
premium kwaliteitsproduct dat
de hele wereld overgaat en
daarbij hoort een werkomge
ving met een zelfde profes
sionele uitstraling. Ook zijn er
externe voorwaarden
waaraan we moeten vol
doen, waaronder de ver
plichtingen die de warenwet
omschrijft voor de omgeving
waarin levensmiddelen worden
geproduceerd. Met andere woor
den is het doel een visueel scho
ne en opgeruimde brouwerij
waarop we trots kunnen zijn en
lekker in kunnen werken.
Projectteam
Er is een brouwerijbreed HON-
projectteam dat zaken die over
de afdelingen gaan, zal coördine
ren. Dit team bestaat uit Ed van
Willegen, Maarten Hut (beiden
van Verpakken), Toine van Beek
(P&O Brouwerij), Ben Verberg
(DCS), Fred van Leeuwen
(Technische Dienst/Interne
Dienst), Gert Jan van Assen en
Marlies Wijckerheld Bisdom
(beiden van BTD).
Spiegel voorgehouden
Op 1 8 en 19 april is er een zoge
naamde HON-nulmeting gehou
den. Op verzoek van Heineken
heeft een extern bureau gekeken
naar de hygiëne, orde en netheid
op de brouwerij. Dit is vergeleken
met de standaard zoals die in de
branchecode voor brouwerijen en
mouterijen vastligt. Daar kwam
naar voren dat op alle afdelingen
nog grote verbeteringen moeten
en kunnen worden gemaakt. Je
moet daarbij denken aan beter
schoonmaken, maar ook met
name aan het opruimen van de
werkplek en het voorkomen dat
allerlei rommel en vuil ophoopt,
zoals bijvoorbeeld plastic beker
tjes.
Communicatie HON in mei
In mei zal de communicatie rond
om dit project worden gestart via
presentaties in de reguliere afde-
lingsoverleggen. In de loop der
tijd worden hier telkens meer
mensen bij betrokken, want HON
gaat niet alleen alle werknemers
van de brouwerij, maar ook
leveranciers en buitenfir
ma's aan. Daarna gaan alle
afdelingen zelfvan start.
Het beoogde resultaat
kunnen we alleen samen
bereiken, met ons
aller inzet en enthou
siasme!
n de komende Leven in de
Brouwerij zullen we u verder op
de hoogte houden.
Marlies Wijckerheld Bisdom,
projectleider HON
In Rondje Personeel van LidB
1 37 stond vermeld dat Bart van
Eunen 4 mei 25 jaar in dienst
was. Menigeen weet dat Bart al
veel langer dan 25 jaar mee
draait: alweer 37,5 jaar! Ik vind
het vervelend dat deze fout
juist bij de meest trouwe corre
spondent van ons blad voor
komt. Bart, ik hoop datje het
me vergeeft en Leven in de
Brouwerij nog veel jaargangen
verblijdt met je stukjes.
Frea Lodewijk,
P&O Brouwerij
Voor DCS en mij zijn dit de witte
broodsweken. Met veel plezier ont
moet ik een heleboel mensen.
Natuurlijk kende ik al de nodige
medewerkers, maar dat was altijd
van de buitenkant.
Korte gesprekken, het afscheid van
Koos en gewoon rondlopen, geven
een prima kans om een eerste
indruk te krijgen over hoe het er bij
DCS aan toegaat. Daarnaast heb ik
ook al de eerste vergadering met
het managementteam DCS, Onder
nemingsraad, et cetera gehad. Het is
veel te vroeg om nu al conclusies te
trekken, maar ik wil wel kwijt, dat ik
de contacten als zeer open en posi
tief ervaar.
Ik ben daar blij om, aangezien er in
de komende jaren weer erg vee! van
ons verlangd gaat worden. De con
currentie zit bepaald niet stil en in
sommige markten stagneert de
omzet. De buitenwereld verlangt
evenwel van ons dat het resultaat
blijft groeien. Kortom, hoe zorgen we
dat we efficiënt en kwalitatief goed
onze klanten blijven bedienenEen
uitdaging voor ons allen.
Fred Holvast
PAGINA 3