CERTIFICAAT BROUWEN VOOR KLAAS EN MARC! Dirk Ypenburg VWi ,T Even voorstellen. Er znn noa mvsteries |T] 'S-HERTOGENBOSCH NIEUWS Het afgelopen jaar zijn Klaas de Lange en Marc van Velthoven opgeleid bij Brouwen. In een periode van ca. 6 maanden zijn ze zowel theoretisch als praktisch opgeleid. Voor het theoretische gedeelte werden zij begeleid door Ad Reijerink van de Levensmiddelen technologie opleiding uit Boxtel. Voor Mare en Klaas bestond de opleiding voor een groot gedeelte uit zelfstudie. Aan de hand van theorie en bijbehorende opdrachten moesten ze uitzoeken hoe een en ander werkt bij Brouwen. Hiervoor is "best veel zelfdiscipline nodig" gaven beide aan. Praktijk Het praktijk gedeelte van de opleiding is gedaan in het 5 ploegen rooster onder begeleiding van ervaren Brouwers. Na enige tijd mochten de mannen het brouwproces in hun eentje aansturen. Mare en Klaas hebben vervolgens aan het einde van de opleidingsperiode door middel van een toets laten zien dat ze voldoende kennis en vaardigheden hadden om het certificaat te verdienen. Helaas kon de uitreiking van het certificaat nog niet plaatsvinden omdat Ad een ongeluk kreeg. Maar op 23 februari was het dan toch zover. Het welverdiende certificaat kon door Ad uitgereikt worden. Dit werd gedaan in het bijzijn van Tjeerd Meijer (Rayonmanager Filtratie en Energie) en Eef Stiekema (Rayonmanager Brouwen). In de begeleidende woorden gaf Ad aan dat hij zeer tevreden was over beide mannen: "ze zijn zeer enthousiaste kerels die toch het nodige baanbrekend werk hebben gedaan door als eerste operators van het Rayon Filtratie opgeleid te worden binnen Brouwen". Eef Stiekema Sinds januari ben ik management trainee Supply Chain binnen Heineken. De komende anderhalf jaar ga ik drie uitdagende projecten in verschillende brouwerijen op diverse afdelingen aanpakken. Het eerste project brengt mij in Den Bosch, waar ik er vanuit ga het komende half jaar veel Bossche collega's te leren kennen. Dirk Ypenburg is mijn naam, 27 jaar, sportief, single en net uit de schoolbanken gekropen. Na de HTS in Amsterdam, nam ik tijdens mijn studie Economie aan de Universiteit van Tilburg deel aan de Heineken Business Course. Vier dagen lang presteren en vooral plezier hebben met Heineken mensen en medestudenten. Deze ongelooflijk leuke en leerzame ervaring maakte voor mij duidelijk: Heineken, daar wil ik werken! Na een aantal goede (FIT) gesprekken werd mijn voornemen werkelijkheid. Mijn eerste opdracht hier in Den Bosch bestaat uit drie deelprojecten. Als mede-kartrekker van een AM team binnen rayon export help ik een groep werkplekeigenaren AM stap 1 te doorlopen. Daarnaast zit ik samen met onderhoudsexperts in een verbeterteam om de Empty Bottle Inspector op rayon Binnenland beter te laten draaien. Tot slot breng ik onderhoudsvaardigheden van monteurs en operators in kaart voor diezelfde machine en ontwikkel ik een draaiboek om dit verder uit te kunnen rollen. Na de eerste paar maanden kan ik zeggen, dat het elke dag leuk, leerzaam en uitdagend is om alles te geven. Kortom, ik ben met van alles bezig en de kans dat ik ook jou tegen kom, is groot! De hedendaagse mens wil graag alles verklaard hebben. We onderzoeken ons suf, en toch blijven er mysteries over. Neem nou bijvoorbeeld het bestek in het Bedrijfsrestaurant. Prima messen, vorken en lepels waar bijna iedereen dik tevreden mee is. Maar ze verdwijnen. Dat is gek. Ontvreemd kunnen ze niet zijn, want wie haalt het in zijn hoofd om een bestekje mee te nemen. Niemand toch? Er is dus een mysterie. Wie de oplossing weet mag het zeggen. Ondertussen zitten de mensen van het bedrijfsrestaurant af en toe met een tekort aan bestek. Dat moeten ze dan compenseren door plastic bestekjes. En je weet hoe prettig je daar mee kunt snijden en eten. Dus kom je ergens een verdwaalt bestek tegen, breng dat dan terug naar het Bedrijfsrestaurant. Je maakt er iemand blij mee. A fS j\ A UITGAVE VAN HEINEKEN NEDERLAND

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken Brouwerij Nieuws | 2007 | | pagina 4