Personeelsfeest Heineken 's-Hertogenbosch 5S-SESSIE MALERIJ BROUWHUIS 4 Ingeborg Oomen en Heineken 25 jaar samen! figm^TigtesBSIigSira? BSiatltJSCflii^aaSïiain? r^ftrfosagaenn? Satisfy Spectaculaire opening Leslie Williams Dance Classics '70/'80 Gerard Joling René Schuurmans 'S-HERTOGENBOSCH NIEUWS Ingeborg Oomen trad in 1981 in dienst de afdeling Extern Transport als export medewerkster. Binnen de distributieafdelingen vervulde ze in 18 jaar diverse functies, om daarna de overstap te maken naar de planningsafdeling van de Brouwerij 's-Hertogenbosch. Sinds 1999 werkt ze bij de afdeling Operational Supply Chain Planning in 's-Hertogenbosch als scheduler. In deze functie maakt ze elke week met veel passie een weekplan voor productie en stelt dit gedurende de week waar nodig bij om voor de Brouwerij en de klant een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken. Iedereen kent haar als een zeer gedreven persoon die altijd bereid is te helpen. Daarnaast houdt Ingeborg van het 'Brabantse leven', geniet elk jaar met volle teugen van carnaval en haar woning is inmiddels omgedoopt tot 'Playa Oomen'. Op het heuglijke feit dat Ingeborg 25 jaar bij Heineken werkt, proosten wij op 27 oktober vanaf 15.30 in de Cambrinus Kelder in 's Hertogenbosch. Uiteraard is iedereen van harte welkom. 7 oktober 2006 De Orangerie s-Hertogenbosch Als onderdeel van het TPM team AM (autonoom onderhoud) malerij Brouwhuis 4, is op 22 augustus jl. de 5S-actie gestart. Naast de AM-teams van Brouwen en de Energiedienst, maakte Pierre Zaunbrecher als 'C-taken man' deze sessie mee en schreef het onderstaande verslag. De reeks '5S' staat voor: Sorteren, Schikken, Schoon maken, Standaardiseren en Stand houden. Fred Waij, TPM manager, gaf aan het begin van de sessie eerst uitleg over de 5S-theorie. Daarna werd met behulp van een instructie-DVD uiteengezet wat de eerste 'S': Sorteren, precies inhoudt. De eerste 'S' In het installatiegebied malerij BH4, had Willem Jooren reeds het gebied uitgezet dat als Japanse tuin moest dienen. Dit is de plek waar je tijdelijk de materialen opslaat die bij sorteren gevonden worden. We zijn in 2 groepen de malerij in gedoken en hebben daar alles wat los lag, niet veilig was, niet officieel gekenmerkt was, of ons inziens overbodig was, ter plaatse gefotografeerd. Daarna alles afgevoerd naar de Japanse tuin. Ook de gesignaleerde onveilige situaties of niet juist gemarkeerde kleppen e.d. gefotografeerd en op de lijst gezet. De tweede 'S' De tweede 'S' staat voor: Schikken. In de twee groepen zijn we van alles wat in de Japanse tuin lag, nagegaan of we het frequent nodig hebben in de malerij. Dus bekijken of het een plek moet krijgen op de werkplek. Deze locaties zijn gemarkeerd. Al het overbodige materiaal, voornamelijk schroeven, pallets, karton en rotzooi, is afgevoerd naar de afvalbakken. Momenteel wordt er een samenvatting gemaakt van deze twee 'S-en' met behulp van foto's van de situatie vóór. Ook worden de tijdelijke locaties omgezet in permanente (verf), ook na suggesties van de overige werkplekeigenaren (alle overige brouwers en monteurs van de malerij). Hiermee gaat het AM team verder aan de slag met de overige '3 S-en', om de situatie te standaardiseren en te borgen (stand houden). Het geheel is en blijft te volgen op de "Lotus Notes TPM tegel" en het grote whiteboard in de Brouwzaal. Pierre Zaunbrecher ..en zo moet het. Zo was het.. UITGAVE VAN HEINEKEN NEDERLAND

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken Brouwerij Nieuws | 2006 | | pagina 5