R
J
brouwerij 's-Hertogenbosch
TEAM 'CLEAN QUICK' TEAM VAN DE MAAND
f E
Paul Bleijs wordt
Manager Brouwerij
's-Hertogenbosch
"V
nieuwsbrief voor medewerkers van de Bossche vestiging
:>v m
Heineken
Wandeldag 2006
Brouwen bij
Nederland - Kameroen
Heineken Experience
voor anders actieven
Nieuwe borden
binnen Verpakken
V
Heilig transport
Nieuwe BeerTenders
Afscheid verzorgers
Al eerder liet de Kwaliteitsdienst 's-Hertogenbosch in
BHN zien dat ze behoorlijk aan de weg timmert. Ook
na het behalen van de STER-lab accreditatie rusten
de KWD-ers echter niet op hun lauweren. Zo wordt
onder het mom van 'Goed, Beter, Best' ook gespeurd
naar nieuwe analysetechnieken. In BHN 19 werden de
introductie van de Chemscan en de voordelen van deze
nieuwe microbiologische ontwikkeling al gemeld.
Achter de introductie van deze nieuwe analyse-methode
schuilt een Multidisciplinair verbeter Team. Dat zorgde er
voor dat de Chemscan nu al niet meer weg te denken is
binnen onze moderne Brouwerij. Vrijdag 2 juni werden,
tijdens één van de vele werkgroepvergaderingen, de
teamleden blij verrast met een bezoekje van Henk
Wymenga, waarnemend bedrijfsleider. Het Team "Clean
Quick" was namelijk genomineerd als Team van de
Maand en Henk had de eer het team in het zonnetje te
zetten.
Nieuwe analyses
In een korte toespraak prees Henk de inzet en de
resultaten van het team en het grote belang van de
introductie van een snelle microbiologische methode.
"Dankzij de Chemscan kunnen we sneller ingrijpen in
het proces en kunnen quarantaines eerder vrijgegeven
worden. Zo kunnen we als Brouwerij sneller en efficiënter
de markt bevoorraden". Een groot compliment voor
het team en de rol die de KWD daarin speelde! Henk
bedankte tevens het team als 'klant'. Projectleider Jan
Kempers bedankte voor de bijzondere inzet van de KWD:
"Het veldwerk van de KWD heeft het denkwerk van R&D
ondersteund op een heel efficiënte manier". Tenslotte gaf
Leo Vlegels aan trots te zijn een dergelijk team binnen
Heineken 's-Hertogenbosch te hebben: "R&D en KWD-
's-Hertogenbosch gaan hand in hand in het kader van de
ontwikkeling van nieuwe analyses. En dat verdient een
pluim!".
1,5 miljoen euro
Met de introductie van de Chemscan worden ook
nieuwe benamingen geïntroduceerd. Bij de traditionele
microbiologische analyses waren we gewend aan SDA en
RAK, de benamingen bij chemscan-analyses zijn CHI en
CAB1.
CHI, onderzoek op algemene hygiëne, geeft 3 dagen
tijdwinst. CABI, dat is het onderzoek op aanwezigheid van
'bierbedervers', levert zelfs een tijdwinst van maar liefst
10 dagen op!
De nieuwe methodes maken het dus mogelijk
besmettingen in verpakt product 10 dagen eerder te
constateren. Deze enorme tijdwinst verkleint de kans op
het storten van bier en dat levert al snel een besparing
op van 1,5 miljoen euro.
Willem Pomper
Coördinator KwD lab.
Paul Bleijs wordt met ingang van 1 augustus 2006 de
nieuwe manager van de Bossche Brouwerij.
Paul startte zijn Heineken loopbaan in de Bossche
Brouwerij als wachtchef brouwen. Na zijn vertrek uit
's-Hertogenbosch vervulde hij verschillende productie
management functies in Europa, Azië en Zuid-
Amerika. Momenteel is Paul Brouwerij Manager Mons
en Baroeul binnen Heineken Frankrijk. Daar heeft hij
belangrijke bijdragen geleverd aan de vernieuwingen en
verbeteringen.
.Heineken
nieuws
20
15 juni 2006
UITGAVE VAN HEINEKEN
- - - T
r f w
ij li M
Met het vertrek van Godfried Meijer verlaat
ook 'Our lady of the well' onze brouwerij, zij
het tijdelijk..
Nieuwe generatie BeerTender biedt nog meer
gebruikscomfort.
De Heineken Fanfare neemt afscheid van
een drietal verzorgers. Vervangers zijn zeer
welkom. Meld je bij Gerard v.d. Bogaert!
li
■6
I'
Nederland Supply