E BHV'ers op oefening Europese Unie subsidieert Opleidingen Extra prijzen voor fanatieke collega's WERKPLEK VULLERS COLONNE 15 NAAR STAP 3! Ontruimingsinstructie 'S-HERTOGENBOSCH NIEUWS 'Eet Gezond. Beweeg Meer' ST Opleiden is binnen Heineken erg belangrijk. Alle afdelingen geven hieraan dan ook veel aandacht. Onder andere zijn dat de opleidingen in het kader van TPM. Wat maar weinig mensen weten is dat de Europese Unie deze opleidingen ondersteunt. Die financiële ondersteuning komt van het al jaren bestaande Europees Sociaal Fonds (ESF). Dat fonds heeft onder meer als doel financiële middelen ter beschikking te stellen voor verbetering en behoud van werkgelegenheid. Zodat bedrijven de concurrentie aan kunnen gaan met Aziatische en Amerikaanse bedrijven. Presentielijsten Ook de Bossche Brouwerij doet al jaren een beroep op middelen uit dit fonds. Basis voor het verkrijgen hiervan zijn de bekende presentielijsten die bij elke opleidingsbijeenkomst moeten worden ingevuld. Flet is daarbij belangrijk de lijsten zo volledig mogelijk bij te houden. Dit betekent dat je altijd je persoonsnummer, volledige naam en de aanvang en eindtijd invult. Tot slot zet je er jouw paraaf onder. Maandelijks worden deze lijsten ingenomen en verwerkt, waarna periodiek een subsidie wordt aangevraagd. Die subsidie is onder meer gebaseerd is op de geschreven uren en de daarop berekende loonkosten van de deelnemers aan een opleiding. Dat dit zeer de moeite waard is, blijkt wel uit het feit, dat in 2005 maar liefst ca. 15.000 opleidingsuren zijn geschreven waarvoor ESF subsidie is aangevraagd. Ad Aerts ESF-Coördinator H/Bosch Met de zomer in het vooruitzicht, gaan we met plezier zorgen voor een extra motivatie. We loven daarom een aantal Heineken sporttassen en Fitland T-shirts uit aan de Heineken medewerkers die in de maanden juni en juli het meeste bij Fitland komen sporten! Dit betekent dat collega's die niet deelnemen aan het project 'Eet Gezond, Beweeg Meer' maar die wel bij Fitland sporten, ook kans maken op het winnen van één van deze cadeaus. We realiseren ons dat collega's die niet bij Fitland sporten maar wel heel enthousiast met het project bezig zijn, niet in aanmerking komen voor deze extra prijzen. Maar uiteraard zijn deze collega's wel in de race voor de hoofdprijs! Ongeveer 4 maanden geleden gaven we het startsein voor het project 'Eet Gezond, Beweeg Meer'. Een aantal groepen ging heel fanatiek van start. Ook het aantal sportende Heineken medewerkers bij Fitland nam toe. Maar ook de grafieken die de dalende gewichten van de deelnemers zichtbaar maken laten zeer duidelijk zien dat er, door het verlies van kilo's, nog steeds gehoopt wordt op het winnen van de hoofdprijs: een reis of reischeque. Waarschijnlijk wordt er ook goed gewerkt aan de condities, maar dat is op dit moment nog niet goed zichtbaar. De tweede test bij Fitland die in de zomerperiode plaatsvindt, geeft daar ongetwijfeld meer duidelijkheid over. Score 89%! Ook werd tijdens de audit aangegeven hoe de basis die gelegd is in stap 1 vastgehouden wordt. Hierbij werd volgens de auditors duidelijk dat de groep bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde mensen. Een mooi compliment! De audit werd afgesloten met een score van 89%, ruim voldoende om verder te mogen met stap 3. Het is duidelijk geworden dat we goed op weg zijn en een paar grote stappen hebben gezet met deze werkplek. Dit hebben we goed kunnen zien in de spiegel die ons werd voorgehouden. Ook al gaven sommige van ons na afloop aan dat er nog veel verbeterd kan worden. Dat is de goede instelling die deze groep werkplekeigenaren tekent; een goed resultaat halen en toch kritisch blijven! EefStiekema Begin mei vond de eind-audit plaats van 'Autonoom Onderhoud Stap 2'. Tonnie van Dinther en Fred Waij kwamen langs om de werkplekeigenaren een spiegel voor te houden: zijn we klaar om over te gaan naar stap 3? Tijdens de audit werd gevraagd om zoveel mogelijk te vertellen over de ervaringen die we hebben opgedaan in de afgelopen periode. Vol vuur werd verteld over het elimineren van vervuilingsbronnen en het bereikbaar maken van moeilijk bereikbare plekken. Een aantal van de verbeteringen is tijdens de revisie, in februari dit jaar, door de werkplekeigenaren zelf gemaakt. Hierdoor werden de kosten laag gehouden en werd de mogelijkheid geboden onder technische supervisie zelf te sleutelen. De kennis van onze BHV'ers moet natuurlijk 'up to date' zijn en ook regelmatig beproefd worden. In april Jl. zijn er dan ook weer vier oefendagen voor hen georganiseerd. Alle BHV'ers waren verplicht aan één van deze dagen deel te nemen. Het thema tijdens deze herhalingsdagen was 'het ontruimen van een gebouw'. De BHV speelt hier immers een grote rol bij. Vroeger was er voor ieder gebouw een ontruimingsleider, maar met de nieuwe BHV organisatie is die functie vervallen en is dit een BHV taak. De calamiteiten coördinator stuurt hierbij de BHV'ers aan. Na de theoretische inleiding werd een ontruiming in de praktijk uitgevoerd. Dat deze oefening zeer nuttig is bleek wel uit de punten die na afloop naar voren kwamen. Die bleken zeer praktijk gericht te zijn. Bijvoorbeeld: Hoe weten we dat iedereen op de verzamelplaats aanwezig is? Hoe gaan we om met buitenfirma's? Hoe gaan we om met het in- en uitrijdende verkeer bij de beveiligingsloge? Wat houdt het 'Bedrijf noodplan' in? Hoe gaan we om met slachtoffers? Het ontruimingssignaal wordt gegeven met een sirene of bel die 5x achter elkaar gedurende 3. UITGAVE VAN HEINEKEN NEDERLAND Het sein 'alles veilig' wordt gegeven met een sirene of bel en bestaat uit een langgerekte toon van 15 seconden. Als de omstandigheden op uw werkplek het toelaten dan gaat u weer aan het werk. Volg de instructie van BHV'ers en andere hulpverleners op Schakel apparatuur zo veel mogelijk uit Waarschuw collega's in de directe omgeving Neem persoonlijke spullen als jas, sleutels, telefoon etc. zoveel mogelijk mee Blijf zoveel mogelijk bij elkaar Gebruik geen liften Gebruik de aangewezen vluchtwegen Zorg voor begeleiding van bezoekers Meld u op de verzamelplaats en geef door wie u uit uw omgeving mist Verlaat indien nodig het terrein via de tourniquetten Gebruik uw personeelspas bij het verlaten van het terrein

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken Brouwerij Nieuws | 2006 | | pagina 4