OPNIEUW AUTOMATISCHE MONSTERNAME COLONNE 20 HET MENU In week 10 is de automatische monsternemer voor continue microbiologische monstername op colonne 20 opnieuw in gebruik genomen. Eerdere proeven in 2004 hebben toen al aangetoond dat de apparatuur hiervoor in orde is, maar toch is het toen fout gelopen. PH 'S-HERTOGENBOSCH NIEUWS Colofon Het ging zelfs zódanig fout, dat de monsternemer een infectiebron bleek voor ons bier! Toen dat bekend werd is besloten het apparaat direct te verwijderen en sinds die tijd lag het apparaat in het magazijn van de KWD. Maar andere collega's van ons, de proefbrouwerij en ook Brand, gebruiken ditzelfde apparaat ook en daar gaat het wél al langere tijd goed. Daarom is onlangs besloten het toch nog eens te proberen. Na grondige analyse van het oude apparaat bleek het een lekkage te hebben en bovendien waren ook de instructies hoe je met deze monsternemer om moet gaan niet juist geschreven. Dit is allemaal opgelost, hoewel, de lekkage was zó hardnekkig dat het apparaat zelfs niet gerepareerd kon worden en zo kregen we een nieuwe van de leverancier. Deze monsternemer kun je zó instellen dat het bijvoorbeeld iedere minuut of iedere 10 minuten, één druppel bier aftapt van de bierstroom en dat wordt dan verzameld in een steriele fles. Je kunt de instelling van het monster-volume op, meer- of minder milliliters instellen. Deze fles gaat dan uiteindelijk naar het microbiologisch lab van de KWD en wordt daar geanalyseerd op schadelijke bacteriën, gisten of schimmels. Het idee om dit apparaat weer in gebruik te gaan nemen zit hem in de toepassing op de vul-lijnen waar wij aseptisch (steriel) afvullen. Dit zijn de colonnes van Speciale Verpakkingen, 18,19, 20, 23, maar ook de fustenlijn 14. Door vaker een continue microbiologisch monster te nemen, nu dus op colonne 20, hebben we een beter inzicht in de microbiologische kwaliteit over de gehele partij bier. In combinatie met de moderne detectiemethode in het lab, de chem-scan, kan zo misschien in de toekomst de vrijgave procedure, in tijd gezien, korter worden. Maandag Champignonsoep Runderconsomme Dinsdag Woensdag Wortel selderijsoep Donderdag Minestronesoep Paprikasoep Vrijdag Willem Kruize overleden Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Uiensoep Mexicaanse bonensoep Toscaanse tomatensoep Amerikaanse Sandwich Kip-champignonsoufflé Turks brood geitenkaas Tosti geitenkaas Hamlapje erwten/wortelen Varkensvlees in currysaus Sinaasappelsalade makreel Mihoen goreng schotel Rundvleeskroket Vissoep Focaccia kaassalade Boerenomelet Blini clubsandwich Gehaktbal met andijvie Scholfilet, salade, friet Het zal moeilijk zijn om in de Bossche brouwerij gemeenschap iemand te vinden die Willem Kruize niet kende. In de jaren dat Willem samen met Jos Michielse het PUM beheerde is iedereen, actief en anders actief, wel bij hem langs geweest. Zijn overlijden is dan ook voor iedereen een schok. Op verzoek van zijn collega's plaatst BHN het bijgaande aandenken. Mosterdsoep Groentensoep Broccolisoep Juliënnesoep Aspergesoep Japanse noodlesoep Ei sandwich Tosti Hawaï Croissant brie perzik Poffertjes Turks brood gezond Pizza tonijn Courgette/komkommersoep Tijgerhol rookvlees Vermicellisoep Broodje gehaktbal Vissoep Sandwich komkom- Chinese groentensoep mersalade Vissnack Hamlapje erwten/wortelen Varkensvlees in currysaus Mihoen goreng schotel Gehaktbal met andijvie Scholfilet, salade, friet UITGAVE VAN HEINEKEN NEDERLAND HOOFDREDACTIE GERRITSMAN EINDREDACTIE GERRITSMAN, KOMPAS MEDIA CORRESPONDENTEN JAAP RENTMEESTER OPMAAK KOMPAS MEDIA DRUK HCG GRAFIGROEP

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken Brouwerij Nieuws | 2006 | | pagina 6