eiitekeri
"Het gaat best goed in
's-Hertogenbosch!"
VACATURES
Deadline BHN09
BHN in gesprek met Midden
Brabant" over de horeca in
's-Hertogenbosch.
P&O-administratie beter
bereikbaar
Op de Brouwerij wordt vaak over de Bossche horeca
gesproken en de positie die Heineken daar inneemt.
Meestal gaat het gesprek er dan over dat "De andere
Brouwerijen ons aan de lopende band cafés en
restaurants af pikken! En wij doen niks terug!" Of dit
beeld klopt met de werkelijkheid vroegen we aan Jeroen
van Gaal, horeca vertegenwoordiger, en Eoin da Silva,
commercieel assistent bij Heineken Brouwerijen Midden-
Brabant.
"We verliezen, maar winnen nog steeds klanten. Voor ons
is het een stuk moeilijker dan voor de andere brouwers.
Volgens de nieuwe Europese
regelgeving
mag Heineken, doordat we een
marktaandeel van meer dan 30
procent hebben, de klanten niet
meer 'verplichten'. Alle andere
brouwers mogen dit wel met 5
jaren contracten. Een klant die
vandaag bij ons bier afneemt kan
dan ook morgen overstappen
naar een ander brouwerij. Waar wij sterk in willen zijn en
zelfs sterker dan de andere brouwers, is het service-aspect.
Wij willen samen met onze klanten partners in business
zijn. Hen helpen om meer omzet te genereren. Alle tools
die hiervoor nodig zijn hebben wij in huis!"
Liberalisering
Op de vraag of zij tegenstander zijn van de markt
liberalisering antwoorden beiden: "Zeker niet, maar dan
wel een totale liberale markt!" Eoin: "Ik kan me heel goed
voorstellen dat over een aantal jaren meer merken in één
café op de tap verkocht worden. Dat geeft de consument
dan de kans te kiezen voor 'merken' in plaats van een
'pilsje'. En wij hebben met Heineken, Amstel en Brand
de mooiste merken in huis!" Wat ook meer speelt dan
voorheen is de keuze voor Heineken, Amstel of Brand in
een horecaonderneming waarvan de uitstraling specifiek
past bij een van deze merken.
Beperking buiten reclame
Waarschijnlijk vindt iedere Heineken man of vrouw het
een mooi gezicht om op een straat of plein te lopen waar
je overal Heineken, Amstel of Brand op de cafés ziet staan.
Dat is alleen al door een nieuw gemeente beleid vanaf
2007 in de binnenstad van 's-Hertogenbosch onmogelijk.
De gemeente heeft bepaald dat alle reclame, dus ook die
van bijvoorbeeld Zeeman en C1000, van de puien moet
verdwijnen. De gemeente bepaalt wat mag en niet mag.
Niet alleen de hoeveelheid maar ook de afmeting van
de reclame schrijft de gemeente dan voor. Jeroen van
Gaal: "Er mag waarschijnlijk maar één reclame uiting op
een pui komen. Dat kan voor een horeca ondernemer
de keus betekenen tussen een bord met de naam van
zijn onderneming of een brouwerij reclame. Die keus is
voor een ondernemer dan niet moeilijk! We zien onze
merknamen dus veel minder prominent in de Bossche
binnenstad vanaf 2007."
Jeroen en Eoin zijn het erover eens dat het eigenlijk best
goed gaat met de horeca in 's-Hertogenbosch. "We zien
dat bijvoorbeeld de Verwerstraat in opkomst is als 'horeca
straat'. En verder gaat het goed in de, oneerbiedig gezegd,
buitengebieden. Daar zie je hele leuke ontwikkelingen." Ook
over het verloop van het recente glasproject zijn ze positief:
"In 's-Hertogenbosch is 80 procent van onze klanten
overgegaan op het nieuwe glas! En dat terwijl er landelijk
gerekend wordt op 60 procent."
Na dit verhaal kunnen we het helemaal eens zijn met
Jeroen en Eoin: het gaat best goed in 's-Hertogenbosch.
De Personeelsadministratie vindt u
op de eerste etage van gebouw 0.46,
het nieuwe kantoorgebouw op het
Brouwerijterrein. Om de bereikbaarheid
van onze afdeling te vergroten voor de
Bossche Brouwerij medewerkers, hebben
wij een aantal hulpmiddelen in het leven
geroepen.
In de eerste plaats is er onlangs
een antwoordapparaat aangeschaft
waarop medewerkers buiten de
reguliere (kantoor)werktijden of
bij eventuele afwezigheid van de
Personeelsadministratie, hun vraag
en/of boodschap achter kunnen laten.
Eén van de medewerkers van de
Personeelsadministratie neemt dan
op korte termijn contact op met de
medewerker om deze zo snel mogelijk van
dienst te zijn.
Daarnaast hebben we een gezamenlijk
e mail adres in het leven geroepen:
Personeelsadministratie.P&O.HBosch@
heineken.nl.
De binnengekomen mail wordt dagelijks
gelezen en zo snel mogelijk verwerkt
door de Personeelsadministratie. Wij
verzoeken u om voortaan dit e-mailadres
te gebruiken en de medewerkers van
de Personeelsadministratie niet meer
'persoonlijk' per mail te benaderen.
Hiermee wordt eventuele vertraging
voorkomen bij de beantwoording van uw
vraag door, bijvoorbeeld, afwezigheid
van de ontvanger van uw e mail.
Op korte termijn komt er ook een balie op
de afdeling. Maar om u sneller van dienst
te kunnen zijn en privacy zoveel mogelijk
te kunnen waarborgen, kunt u beter uw
vragen per e-mail stellen.
Wij hopen op bovenstaande manier
iedereen zo snel en goed mogelijk van
dienst te kunnen zijn. Als u nog vragen
en/of opmerkingen hebt dan horen wij dit
graag.
Commercieel Medewerker Account Bureau A
/Zoeterwoude
Recruiter/Zoeterwoude
Sr. Medewerker Financ. Adm. Pensioenfonds
/Zoeterwoude
Brand Manager Duty Free Travel Retail
/Amsterdam
De deadline voor BHN09, de laatste van 2005, is donderdag
15 december. Kopij voor dit nummer kunt u mailen naar:
G.Sman@Heineken.nl
-7 t
Het gaat best goed!
Afdeling Personeelsadministratie
Kim van der Heijden, Wendy Jansen-
Franken, Jos Klerks
UITGAVE VAN HEINEKEN NEDERLAND