Nieuw landelijk
schoonmaakplan
Jubileum
Jubileum
BEDRIJFSLEIDING LEERT ACTIEF VERKOPEN
EN BIER TAPPEN
FRANS LOEBER
HASSAN ATAY
PEPIJN HOEKSTRA
colofon
m BROUWERIJ ZOETEBWOUDE NIEUWS
Uit oogpunt van kostenbesparing is een landelijk
gestandaardiseerd schoonmaakbeleid opgesteld
voor alle vestigingen van Heineken in Nederland.
Hieruit is een nieuw landelijk schoonmaakplan
voortgekomen. Het gaat hierbij om ruimtes zoals
kantoren, toiletten, kleedruimtes en gangen.
Schoonmaakbedrijf ISS is deze werkzaamheden
per 1 september 2005 volgens dit nieuwe plan
gaan uitvoeren. Alle ruimtes zijn geïnventari
seerd en ingedeeld naar de mate van vervuiling
en bezetting. De frequentie van de uitvoering
van schoonmaak in de ruimtes is aangepast aan
die indeling. Dit betekent onder andere concreet:
Kantoorruimtes met een parttime bezetting
van één medewerker worden 2x per week
schoongemaakt. Kantoorruimtes met een
standaardbezetting (één medewerker, 40 uur
per week) worden 5x per 2 weken schoonge
maakt. Kantoorruimtes met een hoge bezetting
(meerdere medewerkers of 24-uurs bezetting)
worden 5x per week schoongemaakt.
Afvalbakken worden dagelijks geleegd.
Toiletten, douches en kleedruimtes worden
minimaal lx en maximaal 2x per dag schoon
gemaakt.
Gangen, trappenhuizen en dergelijke, worden
gemiddeld 3x per week schoongemaakt.
De kwaliteit van de schoonmaak zal landelijk
nauwkeurig worden gecontroleerd. Jouw mening
speelt daarbij een essentiële rol. Meld daarom je
opmerkingen, klachten, vragen en wensen bij het
Servicepunt op toestel 8004, of via mail: service-
punt@heineken.nl. Je krijgt uiteraard bericht
terug over de genomen acties.
Wat is er gebeurd?
De bedrijfsleiding volgde op 26 september in Houten
een Masterclass die Heineken Brouwerijen normaal
gesproken organiseert voor klanten. De Masterclass
was opgebouwd uit twee delen: een biertapinstructie
en een workshop Actief Verkopen.
Hebben ze er iets van opgestoken?
Van actief verkopen werd duidelijk dat het goed kan
zijn voor de omzet, maar ook dat mensen in het alge
meen niet gewend zijn om een actief verkoopgesprek
te voeren. Sterker nog: eerder het gevoel hebben
opdringerig te zijn. Ze hebben geleerd hoe je het op
een zodanige manier kunt aanpakken datje een betere
omzet krijgt en tegelijkertijd een goed gastheer bent.
Verder leerden ze hoe je een perfect glas bier kunt tap
pen en welke randvoorwaarden daarvoor nodig zijn. In
een notendop: hoe laatje ons product het beste tot zijn
recht komen en hoe breng je het tegen de beste service
op de beste manier aan de man.
Waar is dat goed voor?
Het was met name goed om een kijkje in de keuken van
onze klanten te nemen. De Supply Chain stopt niet bij de
sales afdeling en het is niet voldoende om alleen een per
fect product te maken en te verkopen. Het moet ook goed
aan de consument worden gepresenteerd: op de juiste
temperatuur, goed getapt en met een goede bediening.
Het gaat tenslotte om ons merk en onze toekomst. Heine
ken helpt de klant daarbij een handje.
Wat hebben wij er bij HNS aan?
Iedereen weet wel voorbeelden te bedenken van situaties
waarin je geïrriteerd raakte door de manier waarop je
biertje werd geserveerd (bier te warm, vieze glazen, et
cetera). Het bewijst nog maar eens dat er nog veel werk
te verrichten is door Heineken Brouwerijen. Het is voor
medewerkers van HNS belangrijk en goed om te weten dat
deze inspanningen aan de 'klantkant' worden geleverd.
Ze zijn van groot belang om het product dat wij met zoveel
zorg maken ook in de allerlaatste stap naar de consument
de aandacht te geven die het verdient.
Op 1 september hebben we op de afdeling even stil
gestaan bij het 25-jarig jubileum van Frans Loeber.
Frans is in 1980 in dienst gekomen als groepsleider
Energie en Storingsdienst en via chef Planning en
Werkvoorbereiding (1991) uiteindelijk sinds 1995
actief als maintenance engineer WTB bij de Tech
nische Dienst. Frans, van harte gefeliciteerd met je
jubileum en nog vele nieuwe mooie uitdagingen de
komende jaren!
Je collega's van de Technische Dienst
Op 19 september kreeg Hassan Atay na
ruim 25 jaar Heineken eindelijk zijn speldje.
Samen met goede collega Izzet Kula werd
genoten van gebak, bonbons en een lekker
bakkie. Sinds 2002 werkt Hassan bij de Pla-
tenwasserij, maar hij heeft ook een jarenlan
ge ervaring bij Verpakken. Alleen colonne 6
en 7 komen volgens mij niet voor op zijn CV.
Colonne 1, 2, de fust, colonne 4 en 5; Hassan
heeft er de afgelopen 25 jaar gewerkt.
Hassan, hartstikke bedankt voor je inzet de
afgelopen jaren!
Mare Doornweerd
Rayonmanager MEV
1 oktober was Pepijn Hoekstra, werkzaam bij DCS Export ploeg
C, 12,5 jaar in dienst van Heineken. Uiteraard kon dit niet onge
merkt voorbij gaan. Tijdens een lekker bakkie koffie met de hele
ploeg, werd de zilveren Heineken-ster en de envelop om lekker te
'PUMmen' overhandigd door zijn teamleider Jan van Kuijk.
Pepijn nogmaals van harte gefeliciteerd namens heel ploeg Cl
Brouwerij Zoeterwoude Nieuws is een uitgave van Heineken Nederland Supply
REDACTIE
Piet Dijkhuizen, Hans
Wesselingh, Aad van der
Meer, Henk Arens,
Jetse Hiemstra, John Kraan,
Patrice van Es.
REDACTIEADRES
BK 3.16, Z/Wou. Toestel 7074.
Email:
BrouwerijZoeterwoudeNieuws
@heineken.nl
PRODUCTIE EN REALISATIE
Limona Tekst Leiden
vM-design - Delft
Drukkerij Groen Leiden
18 OKTOBER 2005