0 OR Overwerk DE SWITCH VAN EDWIN OOSTERWIJK We gaan weer vissen! Ondernemingsraad Zoeterwoude BROUWERIJ ZOETERWOUDE NIEUWS INFORMATIE Voor de meeste van ons zit de zomer vakantie er weer op. Ik hoop dat ie dereen volop heeft kunnen genieten, hoewel het weer in Nederland niet altijd even goed was. Toch hebben we een paar mooie dagen gehad en die waren een goede test om te kijken of alle extra opleidingen en andere verbeteringen bij DCS Binnenland hebben geholpen. L WSrJMet enige trots heb ik kunnen vast en stellen dat alle binnenlandactivitei ten ook op die paar drukke dagen vlekkeloos zijn verlopen. Dat geeft de burger moed voor de toekomst. Over de toekomst gesproken, de zomer is ook gebruikt om het nieuwe driejarenplan voor te bereiden. Hoewel dit plan nog met iedereen moet worden besproken, is nu al duidelijk dat we het over een paar jaar met aanmerkelijk minder mensen zullen gaan doen. Voor volgend jaar zijn de veranderingen nog niet zo groot, maar we moeten toch al snel goed gaan nadenken over de jaren daarna. Zodra de cijfers van het driejaren plan klaar zijn, gaan we hier weer uitgebreid over communiceren. Zoals al eerder aangegeven, zullen we slimmer moeten werken met minder mensen. Vooral 2006 zal gebruikt worden om te bekijken hoe we tot verdere verbeteringen kunnen komen en wat de consequenties daarvan zijn. Uiteraard zullen we de plannen dit najaar weer presenteren. Tot slot nog een opsteker: de afzet in de testmarkten voor Heineken Light overstijgen alle verwachtingen. Wie weet gaan we volgend jaar weer eens wat meer hectoliters verpak ken en distribueren! Fred Holvast Ik ben Edwin Oosterwijk en sinds 1 november 1996 ben ik in dienst. Hiervoor werkte ik bij Nutricia in Zoetermeer, maar na de zoveelste reorganisatie heb ik de eer aan mezelf gehouden en heb ik gesol liciteerd op de functie on- derhoudmonteur dagdienst bij Verpakken. Het eerste gesprek was in het begin van mijn vakantie. Op de eerste werkdag na mijn vakantie van drie weken, bevond ik me meteen in de luxepositie dat ik bij Nu tricia ontslag kon nemen. Dat is een heel bijzonder gevoel. Vervolgens dus op 1 november begonnen in de Onderhoudsgroep Verpak ken als onderhoudsmon teur, met aandachtsgebied etiketteermachines. Na een aantal jaren kon ik tijdelijk invallen voor Peter Bakker bij de afdeling Werkvoor bereiding. Deze tijdelijke 'overname' is uiteindelijk toch een permanente aan stelling geworden, want per 1 april 2000 werd ik benoemd als onderhouds- coördinator, toen nog voor de blik- en fustenlijn. Ver volgens heb ik de overstap gemaakt naar Rayon 3. Deze functie was altijd erg hectisch, maar wel heel leuk om te doen. Een van mijn ambities was toch wel de functie van rayontech nicus. Nadat ik een aantal maanden was ingevallen voor de toenmalige rayon technicus, werd deze ambi tie sterker omdat de functie me erg was bevallen. Maar er kleefde aan deze functie een opleidingsbehoefte: HBO. Na veel wikken en wegen heb ik toch maar besloten met een HBO- opleiding te beginnen en vooralsnog heb ik daar absoluut geen spijt van. Ja, er gaat een hoop tijd in zit ten, maar het levertje ook veel op. Uiteindelijk ben ik per 1 mei 2005 benoemd als ray ontechnicus in opleiding van Rayon 3. 'In opleiding' betekent dat ik de juiste papieren nog niet heb, maar er wel voor aan het studeren ben. Ik hoop in januari 2006 af te studeren. Ik beleef erg veel plezier aan deze functie en ben er trots op dat ik één van mijn grotere ambities heb weten te realiseren. Edwin Oosterwijk Rayontechnicus Rayon 3 In verband met de naamswijziging van dit blad is er een nieuwe mail box geopend. Alle kopij, foto's, vragen en opmerkingen kun je voortaan mailen naar BrouwerijZoeterwoudeNieuws@heineken.nl. Dinsdag 23 augustus Spaghettischotel, komkommersalade, geraspte kaas Woensdag 24 augustus Daging rudjak, sambal goreng boontjes, nasi koening Donderdag 25 augustus Hongaarse goulash, rode kool, aardappelpuree Vrijdag 26 augustus Lekkerbekje met saus, bietensalade, gebakken kriel Zaterdag 27 augustus Biefstuk champignon, frites, rauwkost Zondag 28 augustus Kipfilet, rösti, macedoine de legumes Maandag 29 augustus Gyrosschotel, rauwkostsalade, frites Dinsdag 30 augustus Paprikaschnitzel, franse doperwten, gebakken aardappelen Woensdag 31 augustus Bami goreng, babi pangang, atjar, kroepoek Donderdag 1 september Macaroni Bolognaise, geraspte kaas, Italiaanse tomatensalade Vrijdag 2 september Kip Stroganoff, Carribean salade, rijst Zaterdag 3 september 2 broodjes hamburger, patat frites, frietsaus Zondag 4 september Loempia speciaal, gebakken rijst, atjar, kroepoek Maandag 5 september Shoarmaschotel, gemengde salade, frites Diverse OR-leden kregen de afgelopen weken van verschil lende kanten te horen dat er de laatste tijd veel wordt overgewerkt. De collega's van colonnes 6 en 1 zullen dit herkennen. Voor velen van ons is dit een reden om kritisch te kijken naar de besluiten die eerder zijn genomen. Het is voor ons allemaal van be lang dat we weten waarvoor en waarom we overwerken. Elkaar vragen stellen en antwoor den geven kan veel duidelijk maken. Het is belangrijk dat er zo vroeg mogelijk en met goede redenen wordt aangege ven of overwerk noodzakelijk is. Een aantal vragen komt steeds weer terug de afgelopen weken: Wat zijn de gevolgen voor ons als we niet gaan overwerken? Wat is structureel overwerk? Is overwerk vrijwil lig of verplicht? Kan Heineken mij verplichten om over te werken? Als ik niet overwerk, wat zijn dan de gevolgen voor mij persoonlijk? Het lijkt mij zeer verstandig om samen met de leidinggevende van gedachten te wisselen over dit onderwerp. Op die manier pak je het met elkaar in de lijn op en geef je jezelf en de team leider de kans begrip te krijgen voor eikaars standpunten. Wij als OR gaan dit ook zeker doen met het management van Zoeterwoude. Wanneer dit con crete zaken oplevert, kom ik er natuurlijk op terug in dit blad of op enige andere wijze. Kees Zuyderduyn Zaterdag 17 september wordt de alweer tiende Heineken Hengelsportdag gehouden in 's Hertogenbosch. Het festijn begint om 09.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Je bent van harte uitge nodigd om samen met je familie weer gezellig mee te doen. We vissen dit jaar op dezelfde stek als verleden jaar: de Henriëttewaard. Een mooi, visrijk water, waar het goed vertoeven is. Het enige nadeel is de beperkte ruimte. Schrijf je dus tijdig in, zodat we alles zo goed mogelijk kunnen indelen. Vol is vol! Je kunt je opgave voor deelname vóór 1 september aanstaande mailen naar Jos Belt: J.I.M.Belt@heineken.nl 23 AUGUSTUS 2005

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken Brouwerij Nieuws | 2005 | | pagina 2