0
OR
Overwerk
DE SWITCH VAN EDWIN OOSTERWIJK
We gaan weer vissen!
Ondernemingsraad
Zoeterwoude
BROUWERIJ ZOETERWOUDE NIEUWS
INFORMATIE
Voor de meeste van ons zit de zomer
vakantie er weer op. Ik hoop dat ie
dereen volop heeft kunnen genieten,
hoewel het weer in Nederland niet
altijd even goed was. Toch hebben we
een paar mooie dagen gehad en die
waren een goede test om te kijken
of alle extra opleidingen en andere
verbeteringen bij DCS Binnenland
hebben geholpen.
L WSrJMet enige trots heb ik kunnen vast
en stellen dat alle binnenlandactivitei
ten ook op die paar drukke dagen
vlekkeloos zijn verlopen. Dat geeft de burger moed voor de toekomst.
Over de toekomst gesproken, de zomer is ook gebruikt om het nieuwe
driejarenplan voor te bereiden. Hoewel dit plan nog met iedereen moet
worden besproken, is nu al duidelijk dat we het over een paar jaar met
aanmerkelijk minder mensen zullen gaan doen. Voor volgend jaar zijn
de veranderingen nog niet zo groot, maar we moeten toch al snel goed
gaan nadenken over de jaren daarna. Zodra de cijfers van het driejaren
plan klaar zijn, gaan we hier weer uitgebreid over communiceren. Zoals
al eerder aangegeven, zullen we slimmer moeten werken met minder
mensen. Vooral 2006 zal gebruikt worden om te bekijken hoe we tot
verdere verbeteringen kunnen komen en wat de consequenties daarvan
zijn. Uiteraard zullen we de plannen dit najaar weer presenteren.
Tot slot nog een opsteker: de afzet in de testmarkten voor Heineken
Light overstijgen alle verwachtingen.
Wie weet gaan we volgend jaar weer eens wat meer hectoliters verpak
ken en distribueren!
Fred Holvast
Ik ben Edwin Oosterwijk
en sinds 1 november 1996
ben ik in dienst. Hiervoor
werkte ik bij Nutricia in
Zoetermeer, maar na de
zoveelste reorganisatie
heb ik de eer aan mezelf
gehouden en heb ik gesol
liciteerd op de functie on-
derhoudmonteur dagdienst
bij Verpakken. Het eerste
gesprek was in het begin
van mijn vakantie. Op de
eerste werkdag na mijn
vakantie van drie weken,
bevond ik me meteen in
de luxepositie dat ik bij Nu
tricia ontslag kon nemen.
Dat is een heel bijzonder
gevoel. Vervolgens dus op 1
november begonnen in de
Onderhoudsgroep Verpak
ken als onderhoudsmon
teur, met aandachtsgebied
etiketteermachines. Na een
aantal jaren kon ik tijdelijk
invallen voor Peter Bakker
bij de afdeling Werkvoor
bereiding. Deze tijdelijke
'overname' is uiteindelijk
toch een permanente aan
stelling geworden, want
per 1 april 2000 werd ik
benoemd als onderhouds-
coördinator, toen nog voor
de blik- en fustenlijn. Ver
volgens heb ik de overstap
gemaakt naar Rayon 3.
Deze functie was altijd erg
hectisch, maar wel heel
leuk om te doen. Een van
mijn ambities was toch wel
de functie van rayontech
nicus. Nadat ik een aantal
maanden was ingevallen
voor de toenmalige rayon
technicus, werd deze ambi
tie sterker omdat de functie
me erg was bevallen. Maar
er kleefde aan deze functie
een opleidingsbehoefte:
HBO. Na veel wikken en
wegen heb ik toch maar
besloten met een HBO-
opleiding te beginnen en
vooralsnog heb ik daar
absoluut geen spijt van. Ja,
er gaat een hoop tijd in zit
ten, maar het levertje ook
veel op.
Uiteindelijk ben ik per 1
mei 2005 benoemd als ray
ontechnicus in opleiding
van Rayon 3. 'In opleiding'
betekent dat ik de juiste
papieren nog niet heb,
maar er wel voor aan het
studeren ben. Ik hoop in
januari 2006 af te studeren.
Ik beleef erg veel plezier
aan deze functie en ben er
trots op dat ik één van mijn
grotere ambities heb weten
te realiseren.
Edwin Oosterwijk
Rayontechnicus Rayon 3
In verband met de naamswijziging van dit blad is er een nieuwe mail
box geopend. Alle kopij, foto's, vragen en opmerkingen kun je voortaan
mailen naar BrouwerijZoeterwoudeNieuws@heineken.nl.
Dinsdag
23
augustus
Spaghettischotel, komkommersalade, geraspte kaas
Woensdag
24
augustus
Daging rudjak, sambal goreng boontjes, nasi koening
Donderdag
25
augustus
Hongaarse goulash, rode kool, aardappelpuree
Vrijdag
26
augustus
Lekkerbekje met saus, bietensalade, gebakken kriel
Zaterdag
27
augustus
Biefstuk champignon, frites, rauwkost
Zondag
28
augustus
Kipfilet, rösti, macedoine de legumes
Maandag
29
augustus
Gyrosschotel, rauwkostsalade, frites
Dinsdag
30
augustus
Paprikaschnitzel, franse doperwten, gebakken aardappelen
Woensdag
31
augustus
Bami goreng, babi pangang, atjar, kroepoek
Donderdag
1
september
Macaroni Bolognaise, geraspte kaas, Italiaanse tomatensalade
Vrijdag
2
september
Kip Stroganoff, Carribean salade, rijst
Zaterdag
3
september
2 broodjes hamburger, patat frites, frietsaus
Zondag
4
september
Loempia speciaal, gebakken rijst, atjar, kroepoek
Maandag
5
september
Shoarmaschotel, gemengde salade, frites
Diverse OR-leden kregen de
afgelopen weken van verschil
lende kanten te horen dat
er de laatste tijd veel wordt
overgewerkt. De collega's
van colonnes 6 en 1 zullen dit
herkennen. Voor velen van ons
is dit een reden om kritisch te
kijken naar de besluiten die
eerder zijn genomen.
Het is voor ons allemaal van be
lang dat we weten waarvoor en
waarom we overwerken. Elkaar
vragen stellen en antwoor
den geven kan veel duidelijk
maken. Het is belangrijk dat
er zo vroeg mogelijk en met
goede redenen wordt aangege
ven of overwerk noodzakelijk
is. Een aantal vragen komt
steeds weer terug de afgelopen
weken: Wat zijn de gevolgen
voor ons als we niet gaan
overwerken? Wat is structureel
overwerk? Is overwerk vrijwil
lig of verplicht? Kan Heineken
mij verplichten om over te
werken? Als ik niet overwerk,
wat zijn dan de gevolgen voor
mij persoonlijk?
Het lijkt mij zeer verstandig om
samen met de leidinggevende
van gedachten te wisselen over
dit onderwerp. Op die manier
pak je het met elkaar in de lijn
op en geef je jezelf en de team
leider de kans begrip te krijgen
voor eikaars standpunten.
Wij als OR gaan dit ook zeker
doen met het management van
Zoeterwoude. Wanneer dit con
crete zaken oplevert, kom ik er
natuurlijk op terug in dit blad of
op enige andere wijze.
Kees Zuyderduyn
Zaterdag 17 september wordt de alweer tiende
Heineken Hengelsportdag gehouden in
's Hertogenbosch. Het festijn begint om 09.00 uur
en duurt tot 17.00 uur. Je bent van harte uitge
nodigd om samen met je familie weer gezellig
mee te doen. We vissen dit jaar op dezelfde stek
als verleden jaar: de Henriëttewaard. Een mooi,
visrijk water, waar het goed vertoeven is. Het
enige nadeel is de beperkte ruimte. Schrijf je dus
tijdig in, zodat we alles zo goed mogelijk kunnen
indelen. Vol is vol!
Je kunt je opgave voor deelname vóór
1 september aanstaande mailen naar Jos Belt:
J.I.M.Belt@heineken.nl
23 AUGUSTUS 2005