C.B.O.-jeugd schreef opstellen G. Nieuwenhuijzen In Helmond Zeer boeiend Hoogtepunt DIPLOMA-UITREIKING E.H.B.O. Op 3 juli overleed na een lang durig ziekbed de heer Giel Nieu wenhuijzen, isoleerder op onze Technische Dienst in Amster dam. De heer Nieuwenhuijzen was een man, die afgezien van het feit, dat hij zijn vak huiten- gewoon goed beheerste - altijd klaar stond voor de brouwerij, waar dat ook nodig was. Maar hij was ook een man, die direct bereid was om zijn medemens te helpen en dat bovendien deed met een lach op zijn gezicht. Ook was hij in staat om een lach op het gezicht van anderen te brengen. Hij was een man, die allen die met hem werkten opbeurde en nooit sprak over de moeilijk heden, die hij zelf dikwijls had. Ook bij de Bedrijfsbrandweer was hij een graag geziene collega, die alle problemen met zijn zeer ori ginele uitspraken uit de weg pro beerde te ruimen. Om al deze eigenschappen zullen wij hem node missen en zal hij lang in onze herinnering voortleven. A. Bouwman In de kantine van onze brouwerij in Helmond zijn op dinsdag 4 juni E.H.- B.O.-diploma's uitgereikt aan 15 cursis ten, waarvan er 12 bij onze brouwerij in Helmond werkzaam zijn. De overige drie cursisten zijn werkzaam bij andere Helmondse bedrijven. De diploma's werden uitgereikt door ir. J. Drost. In een korte toespraak dankte hij de heren S. Bijkerken en W. Simons (Hoofd B.Z.B.) voor het doceren van de lessen, op dagen dat de bedrijfsarts, dr. I. M. v. d. Thillart, door eigen studie verhinderd was dit te doen. De heer Drost noemde het verheugend dat er in de kleine Helmondse bedrijfsgemeen- schap nog mensen gevonden worden, die bereid zijn om hun vrije tijd aan deze cursus te besteden. Ook dr. Van den Thillart sprak bij deze In de Paasvakantie hebben 15 middel bare scholieren een werkbezoek van vier dagen aan onze brouwerij in Amsterdam gebracht. De cursus geschiedde onder auspiciën van het Contactcentrum Be drijfsleven - Onderwijs. De leiding be rustte bij de heer GStruiksma. Evenals voorgaande jaren werd aan de cursisten gevraagd een kort verslag van deze vier dagen te maken. Eén van deze verslagen - dat van Mary Baart - drukken wij hierbij af. Maandagmorgen omstreeks 10 uur Het bedrijf is reeds in volle gang, maar bij de hoofdingang is het rustig. Alleen druppelen er wat middelbare scholieren naar binnen. Voor ze naar binnen gaan, blijven ze even staan en kijken ze, som migen met wat angst, anderen onver schillig, naar het imposante gebouw waarin ze vier dagen van hun vakantie zullen doorbrengen. Binnen gekomen worden ze door een portier verwezen naar een kelder, waar het enorm gezellig is en waar ze, eerst nog wat schuchter, maar steeds enthousiaster het vocht zullen drinken, dat ze in de volgende dagen van a tot z zullen leren kennen. Dat waren wij, een stel meisjes en jon gens die overal vandaan waren gekomen, om in de Amstel Brouwerij kennis te maken met het werk dat we later hopen te gaan doen, of nu beslist niet meer willen doen. Wat mij persoonlijk betreft, het ging alle verwachtingen te boven. Ik ging er heen met de gedachte: 'leuk dat laboratorium, maar de rest kan mij ge stolen worden.' Maar zelfs de heren, die spraken over de functie van de industrie gelegenheid enkele woorden. Hij dankte zijn assistenten voor de bewezen dien sten en sprak de hoop uit dat allen, die in samenleving en het personeelsbeleid (waar ik me mijn hele leven nog nooit voor geïnteresseerd heb) zijn in staat geweest mij, en ik geloof ook wel de anderen, te boeien hoewel de meesten, vooral van groep 5, net als ik gekomen waren uit belangstelling voor de labo ratoria. Ook de vele vragen, die naar voren kwamen, hebben de uren in het leslokaal niet verloren tijd doen worden en ze toonden aan dat de mensen van de B- afdeling zich niet alleen voor natuur- kundesommen over liften (waarvan door sommigen met het plezier van kleuters gebruik is gemaakt) interesseerden, al hoewel de bovengenoemde onderwerpen voor de A-mensen meer werkelijkheid zullen zijn geweest. Van de rondleidingen vond ik die, waar bij je het proces van het bierbrouwen kon volgen, meer geslaagd dan die waarbij je allerlei technische apparatuur te zien kreeg waar ik, en doordat de groep te groot was en door het lawaai, niet veel van begrepen heb. Maar de dag in de laboratoria was toch wel het hoogtepunt. Ik vond het bijzonder aardig dat men ons zelf liet knoeien en dat we het dus niet alleen in theorie te horen kregen. Het diner (waarbij men hoe langer hoe vrolijker werd) met daarna de musical vormden een volmaakt einde van deze dag. Dit alles zal nog wel lange tijd in onze herinnering opkomen wanneer we weer geconfronteerd worden met het ons nu overbekende AMSTEL BIER. Nogmaals hartelijk dank. Mary Baart. aan deze cursus hadden deelgenomen, ook bij de herhalingscursus aanwezig zouden zijn. Deze cursus wordt iedere twee jaar gehouden. Na de toespraken werd een toast op de cursisten uitge bracht. De geslaagden zijn de heren J. M. Bag- germans, L. G. J. M. Beijers, W. Boetz- kes, P. J. G. Driessen, J. Hendriks, J. Lammers, J. Lian, P. Molenaar, A. v. d. Putten, J. Sprengers, H. Steen. L. v. d. Vrande. Van de andere Helmondse bedrijven slaagden de heren Bax (Nedschroef), Van Hessel en Doeselaar (Van Dam). Dankbetuiging Hierbij wil ik, mede namens mijn echt genote, eenieder hartelijk danken voor de vele goede wensen en prachtige cadeaux, die ik bij mijn 40-jarig jubi leum mocht ontvangen. J. P. Bleylevens 2

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Amstel - Het Spongat | 1968 | | pagina 2