Nieuwe kantine draait
nu op volle toeren
N VAN DE AMSTEL BROUWERIJ N.V.
PERSONEELSORGAA
ARBEIDSVOLDOENING
1
SPONGAT
NUMMER 60 - 11 MEI 1967
HET
Met enige trots kunnen wij zeggen dat
de nieuwe kantine, die we vorig jaar
oktober in gebruik konden nemen, blijkt
te voorzien in een enorme behoefte
Dagelijks komen er zo tussen de 700 en
800 werknemers voor de lunch, terwijl
de uitgifte van warme maaltijden in de
namiddag velen aan tafel brengt. Wie
de nieuwe, officiële prijslijst bekijkt, zal
moeten toegeven, dat het assortiment
artikelen voor een bedrijfskantine onge
kend groot is. Nagenoeg alles wat men
zich voor de lunch mag wensen is aan
wezig, terwijl er wat betreft de warme
maaltijden voldoende afwisseling is voor
een menu naar ieders smaak.
Omdat een groot aantal medewerkers
gelijktijdig lunchpauze heeft, gaf de
doorstroming bij de buffetten in het
begin nog wel eens moeilijkheden. Voor
de wachtenden in de rij was de vertra
ging niet altijd even plezierig. Daarom
heeft men onlangs in de uitgifte enige
wijzigingen aangebracht. Een belangrijk
punt is, dat koffie niet langer aan de
buffetten wordt verschaft, maar alleen
aan de wagentjes in de zaal.
Boven de buffetten zijn bordjes opge
hangen, waarop iedereen kan zien welke
artikelen op een bepaalde plaats worden
geserveerd. Men dient zich derhalve op
te stellen in de rij, die uitmondt bij het
bordje van zijn of haar keuze. Aan het
buffet in de hal van de kantine wordt
slechts afgerekend bij één daarvoor aan
gewezen serveerster. Wanneer u boven
dien zo veel mogelijk met gepast geld
betaald, zullen in de toekomst lange
wachttijden vermeden kunnen worden.
Sinds enige tijd is het assortiment uit
gebreid met vruchtenyoghurt, die in vier
smaken aan het uitgiftebuffet voor
dranken verkrijgbaar is. Vanaf vrijdag
12 mei worden bovendien vis-sticks voor
broodbelegging of anderszins verkocht,
terwijl omstreeks half mei diverse ijs-
soorten voor de ongetwijfeld vele lief
hebbers voor handen zijn.
Het verschil in prijs tussen koeken die
in de kantine werden verkocht en die,
welke men bij de koffieserveersters kan
(Vervolg op pagina 2)
Het voltallige kantinepersoneel bijeen:
staande v.l.n.r. beheerder H. A. Joosse,
mevrouw C. J. Joosse-van der Starre,
mej. M. Triest en de heer H. Noorlan-
der; zittend daarachter de dames R. Mil-
lenaer, J. Wood, Y. Högemann en
T. Peperkamp.
is een onderwerp, dat terecht grote
belangstelling geniet van de beoefenaren
van de gedragswetenschappen. Deze aan
dacht is begrijpelijk omdat men ver
onderstelt, dat mensen een grotere pres
tatie leveren naarmate zij zich plezierig
voelen in de arbeidssituatie.
Wetenschappelijk is vastgesteld welke
factoren bepalend zijn voor het bereiken
van een zekere arbeidsvoldoening. Eén
van de belangrijkste factoren hiervan is
het zich opgenomen voelen in een werk
groep. Het ergens „bij" willen horen,
waardoor de enkeling een zekere be
scherming krijgt tegen de „anderen", is
in het sociale leven een belangrijk ge
geven. Vooral vroeger toen de mens in
meer primitieve omstandigheden moest
leven en vele gevaren hem omringde,
betekende de groep waartoe men be
hoorde een stuk veiligheid. Thans is het
niet zozeer materiële - doch sociale
veiligheid die ons doet verlangen naar
het behoren tot een groep. Echter ook
omdat wij in de groep een zekere
„meer"-waarde krijgen toegevoegd boven
onze eigen waarde. Immers de opvattin
gen en het gedrag van de groep waartoe
w ij behoren, is altijd iets beter, iets
verstandiger, iets ruimer of wat dan ook,
dan de opvattingen en het bedrag van de
andere groepen. Daarom is het voor ons
een bijzonder voorrecht om juist tot deze
groep te mogen behoren, daardoor zijn
wij iets superieur boven de anderen en
dat is een heerlijk gevoel!
Omdat ieder bedrijf is opgebouwd uit
zeer vele kleine werkgroepen, waarbin
nen de werknemer zich aanvaard kan
weten, moeten wij met het bovenstaande
rekening houden. Indien de werkgroepen
zich tegen elkaar afzetten om die z.g.
„meer"-waarde tot uitdrukking te bren
gen, door elkaar de nodige informatie te
onthouden e.d., dan doen deze scher
mutselingen ernstig afbreuk aan het
uiteindelijk ondernemersresultaat. Dat de
leden van de groepen vanzelfsprekend
ook zichzelf daarmee duperen, wordt
vaak te weinig ingezien.
Het is de taak van de ondernemingslei
ding ervoor te zorgen, dat er geen
„groepjes" ontstaan, doch hechte kleine
werkgroepen die zich onderling verbon
den weten door het gemeenschappelijk
bedrijfsbelang. Ziedaar één van de be
langrijkste doeleinden die de kadervor
ming in het bedrijf nastreeft.
Attendens