Amstel verkoopt deelneming Dood van een paard Sinterklaas was op Uitbreiding Preservenbedrijf bezoek in Helmond Visclub op baarzenjacht 2 De Amstel Brouwerij heeft haar deel neming in de Puerto Rico Brewing Company Inc. verkocht aan Jos. Schlitz Brewing Company, Milwaukee. Schlitz bezat reeds de meerderheid van het aandelenkapitaal van deze brouwerij. De opbrengst ad 1.700.000,- is gelijk aan het bedrag waarvoor Amstel des tijds de aandelen Puerto Rico Brewing Company verwierf. De overeenkomsten betreffende het brouwen en verkopen van Amstel bier door de Puerto Rico Brewing Company blijven ongewijzigd van kracht. Zaterdag 12 november is, waarschijnlijk aan een koliek, plotseling gestorven ons paard Willem. Het was circa tien jaar oud. Het aantal paarden is hiermee te ruggebracht op vier. Twee hiervan doen dagelijks aktief dienst; de twee oudste brengen om de andere dag in de stal hun tijd in ledigheid (of welverdiende rust) door. Zaterdagmiddag 26 november om 3 uur waren alle kinderen in de kantine bij eengekomen om het Sinterklaasfeest te vieren. Eerst was er een goochelaar die met be hulp van zijn twee assistentjes de kinde ren een uur lang vermaakte. Ondertus sen genoten de kinderen van de choco lademelk met speculaas. Om 4 uur kwam de goedheilig man bin nen. De voorzitter van de personeels vereniging heette hem van harte welkom en vond dat de Sint er goed uitzag on danks het slechte weer in Nederland. Het welkomstwoord van de voorzitter was kort aangezien de Sint nog vele pakjes moest uitreiken. Hierna kwam Sinterklaas aan het woord. Hij vond dat de brouwerij aanmerkelijk groter was geworden, gezien het aantal kinderen dat aanwezig was. Er waren twee kinderen die een versje voor hem hadden ingestudeerd doch, waarschijlijk door de spanning, waren ze de laatste regel vergeten. Na ongeveer een uur verlieten Sinter klaas en zijn zwarte pieten de brouwerij. Aan de glunderende gezichten van de kinderen kon men zien dat ze een pret tige middag hadden gehad. Mejuffrouw d'Arnaud Gerkens met v.r.n.l. de heren Van Dongen (Euram), Schol ten Amstelen Van den Bergh (Preservenbedrijf). Slot van pagina 1) Een interessant procédé is het vriesdro gen. Hierbij wordt het produkt in een vacuüm geplaatst waardoor het vocht in de vorm van ijs verdampt hetgeen men in de techniek sublimeren noemt. Het voordeel van deze - vrij kostbare - behandeling is dat het produkt zijn oor spronkelijke kleur en vorm behoudt, de structuur niet wordt aangetast en de smaak nagenoeg dezelfde blijft als die van het verse produkt. Behalve de reeds genoemde Nibb-it fa briceert het Preservenbedrijf ook Vlin- derco produkten, bestemd voor diabetici en in licentie vervaardigt men de Filler snacks. Verder bereidt het Preserven bedrijf nog allerlei voedingsmiddelen in opdracht van anderen. Op zaterdag 19 november trok de vis club er op uit, wind en regen trotseren de, voor een viswedstrijd in het ideale viswater van Hoogmaden. De spanning van de 25 vissers kon men van de gezichten aflezen. Nadat nog geen minuut tevoren de kon- troleur het sein aanvallen had geblazen, haalde de heer Van Diepen de eerste baars in het nieuwe visseizoen boven water, gevolgd door de heer Hollander met een brasem van 32 cm. De heer Wakker slaakte een enthou siaste kreet bij het ophalen van een schele post van 5 cm welke met de no dige hilariteit van de andere vissers be keken werd. Maar groot was aller verbazing toen de heer Wakker een baars van 3iy2 cm boven water haalde. De kontroleur moest nog enkele malen met de maatstok baarzen meten, maar deze bleken alle onder de 31 y2 cm te zijn Nadat het signaal ophouden had geklon ken en er geteld was kwam de heer De Lang met 16 baarzen als nummer 1 uit de bus, gevolgd door de heer Ten Hoo- pe met 12 en op de derde plaats de heer Rijnbeek met 11. Het totaal was 130 baarzen, wat gezien de weersgesteldheid en noordenwind niet slecht was. Na het gebruik van snert met erwten werd de terugtocht aanvaard en toen iemand zei: „Wat leven we toch geluk kig", werd dat door allen bevestigd. Of deze mening ook door de vrouwen van de vissers werd gedeeld, toen zij 's avonds een half slapende echtgenoot te genover zich hadden, is onbekend.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Amstel - Het Spongat | 1966 | | pagina 2