mm Opening Helmond ideeën beloond Genoeglijke dag op de Waddenzee 2 ftMSTH Na gedane arbeid In de noodkantine zitten om de tafel de heren Van Bussel, Sprengers en Van den Broek; op de achtergrond v.l.n.r. de heren Boetzkes en Visser. Allen zijn werkzaam in het legergebouw. gereisd naar Helmond) smaakte het opperbest. Dit transport markeerde het begin van een onafgebroken reeks biertransporten, die eerst alleen overdag, maar nu ook 's nachts worden uitgevoerd. Aan het eind van deze dinsdag was er nog een reden om het glas te heffen, want de noodkantine werd ingewijd. Het voltallige personeel kwam hier bijeen en tijdens het (nog Amsterdamse) biertje gaf de bedrijfsleider een overzicht van de vorderingen van de bouw en de plannen ten aanzien van de ingebruik neming van de diverse afdelingen. K. Een dezer dagen heeft onze di rectie besloten de officiële ope ning van onze vestiging te Hel mond te doen plaatsvinden op zaterdag 19 juni a.s., om 15.00 uur. De opening zal geschieden door Z. Exc. mr. B. W. Biesheuvel, minister van Landbouw en Vis serij. AMSTEL Wij zullen u geregeld op de hoogte houden hoe de ingezonden ideeën be oordeeld zijn. Van aangenomen ideeën of ideeën die met een aanmoedigingspremie gehono reerd zijn zal een korte omschrijving ge geven worden. Idee nr 9: De heer Van Nunen (portiersloge hoofd kantoor) heeft een rekje voor bierviltjes ontwikkeld. De Commissie wil dit idee achter de hand houden om eventueel in de toekomst in een iets gewijzigde vorm te gebruiken. Aanmoedigingspremie van 10.-. Idee nr 15: De heer Herblot (gistkelder) stelde een batterij-opstelling van gas- en zuurstof- flessen voor. Dit idee. is echter niet direct uitvoerbaar door de hoge kosten die er aan verbonden zijn. Een aanmoedigingspremie van 15,- is toegekend. Idee nr 17: De heer Fleurbaay (voorman Bottelarij) stelde voor, bij het inpakken van flessen in dozen en kisten aan serie 7 en 8, de rollenbaan niet vóór maar naast de flessenbaan te plaatsen. Hierdoor wordt het werken veel makkelijker voor de betreffende werknemers. Dit idee is uitgevoerd en beloond met 40,-. Idee nr. 19: Afgewezen. Idee nr. 20: De heer v. d. Meulen (statistiek) was het opgevallen, dat de scherpe rand aan de lip van de fliptopper is opgeheven door de rand te felsen. Dit leek hem een kost bare oplossing. Hij stelde het volgende voor: ,,De lip wordt aan de bovenkant in hetzelfde profiel hol geperst inplaats van bol. De onderkant, welke voor opening gebruikt wordt, wordt daardoor bol, dus niet scherp, terwijl de holte aan de binnen kant, die m.i. voor een goede afsluiting het gevaarlijke punt vormt, dan een bin nenwaartse uitholling wordt, die de fles- afsluiting nog zou bevorderen en mis schien een iets lichtere kurking mogelijk zou maken." Dit idee is opgezonden naar de Amerikaanse producent: ook hun heeft het voorgestelde idee aan vankelijk voor ogen gestaan. Dit is echter uiteindelijk afgewezen omdat het de productie compliceert. De gehele pro ductiegang is als het ware van boven naar beneden. De hier voorgestelde be werking zou een tegengestelde beweging noodzakelijk maken en daardoor de productiegang remmen, met als gevolg een hogere kostprijs. Een aanmoedigingspremie van 25,- kwam de inzender met recht toe. I.V.C. 77TTT\\ IDEEEN De heer Boetzkes, onze bedrijfsanalist in Helmond, neemt een monster jong bier dat zo juist uit Amsterdam is aan gekomen. Hij gebruikt hiervoor een ana lyseapparaat, waarmee het mogelijk is vast te stellen hoeveel lucht en koolzuur er in het bier aanwezig is. Teneinde te voorkomen dat er lucht in het bier komt wordt de tank tot aan de nok gevuld, zodat er absoluut geen plaats is voor lucht. Zaterdag 22 mei gaat de visclub Altijd Beet weer naar Texel. Geef u bijtijds op aan de penningmeester; de kosten zijn bekend; tijd van vertrek is zes uur van de brouwerij. Ons parool is: kleed u warm aan, u kunt beter een trui moeten uitdoen dan er klappertandend naar een staan verlangen. Als men zich wil opgeven als lid, dan zal de heer H. de Vries, onze voor zitter, exportbottelarij, telefoon 345, gaarne als bemiddelaar optreden. Onze club heeft reeds meer dan vijftig leden en onze gedachten gaan uit naar een club van honderd. Het Bestuur

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Amstel - Het Spongat | 1965 | | pagina 2