Spaanse groeten
nMSIII
Enige colleges die een functie zullen gaan vervullen bij de Amstel Brouwerij Helmond.
Het zijn van links naar rechts H. G. A. Kuilder, Th. J. van Outersterp, H. J. Bolland,
J. A. M. Horsten, R. Korporaal, ir. Drost (die de algehele leiding heeft) en
P. J. Timmerman.
omroep, die deze op de band opnam ten
einde ze enkele dagen later uit te zenden.
Op woensdag 9 september was de heer
Olona (een broer van de verslaggever
die de vorige keer de uitzending leidde)
de gastheer namens de Spaanse sectie van
de Wereldomroep. Er waren lang niet
zoveel Spanjaarden naar onze Gijsbreght-
kelder gekomen als in 1963, maar de
stemming was goed en zeven van de aan
wezigen hebben in een vraaggesprek
spontaan en enthousiast verteld hoe zij
leven en werken in Nederland, gevolgd
door groeten aan vrouw en kinderen en/'
of ouders en andere gezinsleden. Natuur
lijk werd ook gezongen.
De heer E. J. van Brunschot, onze tolk,
sprak enige toelichtende woorden en
bracht de grote waardering van de directie
over voor de wijze waarop de Spaanse
werknemers hun werk verrichtten en de
manier waarop zij zich aan de Neder
landse levensgewoonten hadden aange
past.
HAAST? DAN HAM IN BIER
Dit is een ideale hap voor een vrijgezel
gauw klaar en lekker.
Smeer de braadpan in met een teentje knof
look. Leg een dikke plak gekookte ham in
de pan en schenk daar een halve fles pils
over uit. Vijf minuten laten sudderen op
een klein pitje. Hierna kan men de saus
binden; de ham zelf smaakt heerlijk. Pro
beer het eens.
Evenals vorig jaar zijn ook dit jaar onze
Spaanse werknemers in de gelegenheid
gesteld groeten uit te spreken voor de
microfoon van Radio Nederland Wereld-
Geen brood maar warm
Sinds enige weken krijgen onze overwer-
kers geen broodmaaltijd meer maar warm
eten. Maandag 28 september werden de
Een warm hapje en een koud slokje.
eerste maaltijden uitgereikt, zij waren ge
garneerd met een stukje fruit en een fles
bier. Deze diepvriesmaaltijden bieden een
ruime keuze van gerechten, maar per dag
wordt slechts één menu verstrekt. Ze wor
den bewaard in vrieskasten en in een grote
oven gezet die ze op de gewenste tempera
tuur brengt.
18