Spaanse groeten nMSIII Enige colleges die een functie zullen gaan vervullen bij de Amstel Brouwerij Helmond. Het zijn van links naar rechts H. G. A. Kuilder, Th. J. van Outersterp, H. J. Bolland, J. A. M. Horsten, R. Korporaal, ir. Drost (die de algehele leiding heeft) en P. J. Timmerman. omroep, die deze op de band opnam ten einde ze enkele dagen later uit te zenden. Op woensdag 9 september was de heer Olona (een broer van de verslaggever die de vorige keer de uitzending leidde) de gastheer namens de Spaanse sectie van de Wereldomroep. Er waren lang niet zoveel Spanjaarden naar onze Gijsbreght- kelder gekomen als in 1963, maar de stemming was goed en zeven van de aan wezigen hebben in een vraaggesprek spontaan en enthousiast verteld hoe zij leven en werken in Nederland, gevolgd door groeten aan vrouw en kinderen en/' of ouders en andere gezinsleden. Natuur lijk werd ook gezongen. De heer E. J. van Brunschot, onze tolk, sprak enige toelichtende woorden en bracht de grote waardering van de directie over voor de wijze waarop de Spaanse werknemers hun werk verrichtten en de manier waarop zij zich aan de Neder landse levensgewoonten hadden aange past. HAAST? DAN HAM IN BIER Dit is een ideale hap voor een vrijgezel gauw klaar en lekker. Smeer de braadpan in met een teentje knof look. Leg een dikke plak gekookte ham in de pan en schenk daar een halve fles pils over uit. Vijf minuten laten sudderen op een klein pitje. Hierna kan men de saus binden; de ham zelf smaakt heerlijk. Pro beer het eens. Evenals vorig jaar zijn ook dit jaar onze Spaanse werknemers in de gelegenheid gesteld groeten uit te spreken voor de microfoon van Radio Nederland Wereld- Geen brood maar warm Sinds enige weken krijgen onze overwer- kers geen broodmaaltijd meer maar warm eten. Maandag 28 september werden de Een warm hapje en een koud slokje. eerste maaltijden uitgereikt, zij waren ge garneerd met een stukje fruit en een fles bier. Deze diepvriesmaaltijden bieden een ruime keuze van gerechten, maar per dag wordt slechts één menu verstrekt. Ze wor den bewaard in vrieskasten en in een grote oven gezet die ze op de gewenste tempera tuur brengt. 18

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Amstel - Het Spongat | 1964 | | pagina 20