Verspilling tegengaan Hoe warm het was en hoe gezellig Wanneer wij aan het woord verspillen denken, koppelen we dit begrip meestal aan tijd of geld. Maar we kunnen meer verspillen. In niet mindere mate kan verspillen gelden voor materialen, gereedschappen, electriciteit, water, enz. In ieder bedrijf komt verspilling voor; het is niet aan een bepaalde afdeling gebonden. Zowel op kantoor als in de fabriek kan men ermee te kampen hebben. Als de verspilling nu maar duidelijk zichtbaar was, dan kon er direct actief tegen worden ingegaan, maar zij treedt meestal niet duidelijk zichtbaar op. Maar wat veel erger is, zij verhoogt onnodig de kosten. Om verspilling tot een minimum terug te brengen, is in de eerste plaats een juiste men taliteit nodig en in de tweede plaats een goed besef van de kosten. Een juiste mentaliteit t.o.v. verspilling bezit de doorsnee mens wél. Hoe dikwijls hoort u niet om u heen zeggen: „Dat is zonde!" Ten opzichte van het kostenbesef blijft men echter nogal eens in gebreke; het spreekt niet aan. Dit is te wijten aan het feit, dat men niet weet wat iets gekost heeft. Wanneer men thuis b.v. iets te gemakkelijk omspringt met electriciteitsverbruik, krijgt men aan het einde van de maand de rekening gepresenteerd en men voelt het in de eigen portemonnaie. Het zou misschien nuttig kunnen zijn een actie op touw te zetten om het kostenbesef te verhogen en mede daardoor de verspilling te doen afnemen. Het zijn juist vaak de kleine verspillingen, die de kosten omhoog jagen en geen verspil ling is te klein om haar te mogen verwaarlozen. enorme dorst gelest. Het was prima ver zorgd. Voldaan begaf iedereen zich hierna naar de Efteling om daar in het mooie bos te wandelen en te genieten van de sprook jes die iedereen nog uit zijn jeugd kent. Velen zag men in de speeltuin om hun krachten daar nog eens te beproeven. Het theehuis was erg in trek om bij te komen van alle vermoeienissen. Na een vlotte terugreis werd om onge veer half negen bij de brouwerij halt ge houden, waar velen na deze bijzonder plezierige dag weer voor een jaar van el kaar afscheid namen. (Slot vnn pag. 8 wees van de Noordzeekust tot vlak bij de Franse, Luxemburgse en Duitse grens. Er worden daar grote afstanden afgelegd. Alle collega's van het Belgische kantoor spreken Nederlands en Frans en hun ge zellige gastvrijheid (dank voor de heer lijke filter) en vriendelijke bereidwillig heid (niet alleen om te poseren) heb ben gemaakt dat wij met plezier terug denken aan de kennismaking. De foto's bij dit artikel geven een indruk van het kantoor en de mensen die er werken en die dagelijks doende zijn met ons Am- stel bier. In de vroege ochtend van de zesde ju ni vertrokken zes autobussen waarin zij zaten, die eens Amstels jeugd waren. Aanvankelijk viel er een druile rige regen, die echter de vrolijke stem ming toch niet kon bederven. In Zandvoort werd de Tarzanbocht met groot bravoure genomen en men zegt zelfs, dat snelheden boven de 150 km per uur genoteerd werden. De race eindigde bij het circuitrestaurant „de la Course", waar.een heerlijk kopje koffie met een slagroomgebakje gecon sumeerd werden. Dat een der directeuren, de heer Kranenberg, de gepensioneerden hier kwam opzoeken werd door iedereen zeer op prijs gesteld. In een spontaan speechje dankt de heer Kranenberg namens de directie allen voor de toewijding en de zorg die ieder op zijn eigen manier aan de brouwerij ge geven had. Hierna stapte een ieder weer in de bus sen om door de bollenstreek via Rotter dam naar de Efteling te toeren. Onderweg brak de zon door, waardoor de stemming nog eens extra verhoogd werd. Iedereen genoot van de tocht. In de buurt van de Efteling werd een diner aangeboden in hotel Euphonia. In een minimum van tijd werden ongeveer 214 hongerige magen gevuld en een 9

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Amstel - Het Spongat | 1963 | | pagina 11