Als je maar verkoopt
Je kunt natuurlijk zeggen: het kan mij niet
schelen wat ze met ons bier doen al
besproeien ze er de landerijen mee als
wij maar verkopen.
Dat is een standpunt. Zakelijk. Buiten kijf.
Maar u zult ook wel tot degenen behoren
die het jammer vinden als ons produkt niet
met zorg en niet op de goede wijze wordt
behandeld. Juist in onze kringen is de term
ontstaanhet bier wordt vermoord. Dat
doet ons pijn ook al zouden we nog
zoveel bier verkopen.
Een staaltje bier vermoorden willen wij u
niet onthouden.
In Illinois heeft de directeur van een club
zich suf geprakkizeerd hoe hij zijn bier-
omzet kon stimuleren. Op zekere dag wist
hij hethij kocht een paar glazen lampet
kannen, liet zijn bierpomp moderniseren en
u begrijpt nu wel wat er ging gebeuren.
Hij verkocht zijn klanten een kan vol bier
voor een dollar. Glazen kregen ze erbij
zoveel als ze wilden, want hoe meer drin
kers hoe sneller de kan leeg is.
De tapper laat dus de kan vol bier lopen
en de klanten schenken hem zelf leeg, net
als een kalkoentje wijn.
Het loopt goed, lezen wij in het artikel dat
wij over dit onderwerp aantroffen in een
Amerikaans vakblad.
Het bier loopt ook goed. Want zo is bier
zelfs als het vermoord wordt loopt het
nog goed.
EEN VRIENDELIJK EN EEN BEKEND GEZICHT
Op de Resta tentoonstelling in Malmö werd bovenstaande foto gemaakt van mevrouw
Zatterström, de secretaresse van de heer Sven Clase, de importeur van Amstel bier aldaar.
De flessen onder het vriendelijke gezicht zijn een hekend gezicht.
10