Deze maand
is de grote voorjaarsactie van de Am-
stel Brouwerij begonnen. Deze wordt ge
voerd in samenwerking met onze weder
verkopers, verenigd in De Goede Amstel
Club, die op 12 maart j.l. is opgericht.
Gedurende zeven weken ontvangen deze di
recte afnemers bij elke verpakkingseen
heid dus bij iedere kist en stoop en bij
elk vat) een kansenkaart. Door deze in
gevuld op te zenden kunnen zij vele
waardevolle prijzen winnen, met een to
tale waarde van honderdduizend gulden.
Grote advertenties in de vakbladen on
dersteunen deze actie, terwijl alle belang
hebbenden schriftelijk op de hoogte zijn
gesteld dat er prachtige prijzen zijn te
winnen en wat zij hiervoor moeten doen.
Wie is de David van de bottelarij? De
kroonkurk, klein maar dapper, al zeven
tig jaar oud en gedurende dertig jaar
ook van Nederlands fabrikaat. In dit
nummer kunt u er meer over lezen.
De David onder onze gebouwen, het kan
toorfiliaal aan de driehoek, is op 22 fe
bruari onder de kap gekomen, hetgeen
op gepaste wijze is gevierd met panne
bier.
Maart is de officiële
vertrekmaand van een
paar afschuwelijke vo
geltjes, die wij iedere
winter weer moeten toe
laten: het winterteentje,
het blauwbekje, het
kleumvorstje, het rood-
neusje, het ijspikkertje en het bibberhoen
met kippevel. We nemen er graag één
soort vogel voor terug, de zwaluw.
We heten in onze kolommen van harte
welkom de heer A. Dumoleijn, technisch
directeur van de Surinaamse Brouwerij
N.V., die uiteenzet hoe broodnodig deze
brouwerij moest worden uitgebreid en
wat daaraan is gedaan en nog gedaan
wordt.
Waar blijft de Antilliaanse Brouwerij? is
een voor de hand liggende vraag.
De voorzijde van ons personeelsblad
heeft een verandering ondergaan waar
door het aan levendigheid heeft gewon
nen; men kan nu met één oogopslag zien
of men het nieuwe nummer dan we^jui
van een vorige keer voor zich heefl^^^
eerste plaat op de voorkant stelt voor de
proefkeuken van het Preservenbedrijf te
Breda, een afdeling waar dagelijks de
productie op kwaliteit wordt gecontro
leerd; links het laboratorium. Aan de
tafel zit mej. H. Oomen, bij het fornuis
staat mej. R. Telles.
Vijfenzestig jaar geleden ontdekte Eduard
Buchner (I8601917), hoogleraar te
Würzburg, de zymase, een van de fer
menten van de gistcel die in de wort de
splitsing in alkohol en koolzuur veroor
zaken; in 1907 werd hem hiervoor de
Nobelprijs toegekend.
Onze gelukwensen gaan naar collega A. G.
Tournier van het filiaal Rotterdam, die op
13 maart j.l. de tweede plaats wist te ver
overen bij het kampioenschap biljarten drie
banden van het district Rotterdamhij kreeg
tien punten en zijn algemeen gemiddelde
bedroeg 0,542.
En wat schreef Helen Keiler
Geluk kan niet van buiten komen. Het
moet van binnen ontstaan.