Deze maand is de grote voorjaarsactie van de Am- stel Brouwerij begonnen. Deze wordt ge voerd in samenwerking met onze weder verkopers, verenigd in De Goede Amstel Club, die op 12 maart j.l. is opgericht. Gedurende zeven weken ontvangen deze di recte afnemers bij elke verpakkingseen heid dus bij iedere kist en stoop en bij elk vat) een kansenkaart. Door deze in gevuld op te zenden kunnen zij vele waardevolle prijzen winnen, met een to tale waarde van honderdduizend gulden. Grote advertenties in de vakbladen on dersteunen deze actie, terwijl alle belang hebbenden schriftelijk op de hoogte zijn gesteld dat er prachtige prijzen zijn te winnen en wat zij hiervoor moeten doen. Wie is de David van de bottelarij? De kroonkurk, klein maar dapper, al zeven tig jaar oud en gedurende dertig jaar ook van Nederlands fabrikaat. In dit nummer kunt u er meer over lezen. De David onder onze gebouwen, het kan toorfiliaal aan de driehoek, is op 22 fe bruari onder de kap gekomen, hetgeen op gepaste wijze is gevierd met panne bier. Maart is de officiële vertrekmaand van een paar afschuwelijke vo geltjes, die wij iedere winter weer moeten toe laten: het winterteentje, het blauwbekje, het kleumvorstje, het rood- neusje, het ijspikkertje en het bibberhoen met kippevel. We nemen er graag één soort vogel voor terug, de zwaluw. We heten in onze kolommen van harte welkom de heer A. Dumoleijn, technisch directeur van de Surinaamse Brouwerij N.V., die uiteenzet hoe broodnodig deze brouwerij moest worden uitgebreid en wat daaraan is gedaan en nog gedaan wordt. Waar blijft de Antilliaanse Brouwerij? is een voor de hand liggende vraag. De voorzijde van ons personeelsblad heeft een verandering ondergaan waar door het aan levendigheid heeft gewon nen; men kan nu met één oogopslag zien of men het nieuwe nummer dan we^jui van een vorige keer voor zich heefl^^^ eerste plaat op de voorkant stelt voor de proefkeuken van het Preservenbedrijf te Breda, een afdeling waar dagelijks de productie op kwaliteit wordt gecontro leerd; links het laboratorium. Aan de tafel zit mej. H. Oomen, bij het fornuis staat mej. R. Telles. Vijfenzestig jaar geleden ontdekte Eduard Buchner (I8601917), hoogleraar te Würzburg, de zymase, een van de fer menten van de gistcel die in de wort de splitsing in alkohol en koolzuur veroor zaken; in 1907 werd hem hiervoor de Nobelprijs toegekend. Onze gelukwensen gaan naar collega A. G. Tournier van het filiaal Rotterdam, die op 13 maart j.l. de tweede plaats wist te ver overen bij het kampioenschap biljarten drie banden van het district Rotterdamhij kreeg tien punten en zijn algemeen gemiddelde bedroeg 0,542. En wat schreef Helen Keiler Geluk kan niet van buiten komen. Het moet van binnen ontstaan.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Amstel - Het Spongat | 1962 | | pagina 2