JONG BIER IN NIEUWE BAKKEN Dinsdag 13 maart j.l. was een dag die met een kruisje moet worden gemerkt in het geschiedenisboek van de Amstel Brou werij. Toen werden namelijk zes nieuwe bakken in gebruik genomen waar het jong bier enige maanden zal legeren en nagisten. Dit hypermoderne systeem van legeren wijkt af van de totnutoe gevolgde methode waarbij het bier in tanks werd bewaard. Als binnenkort nog twaalf andere van deze bakken in gebruik zullen zijn ge nomen zal de legercapaciteit zijn uitge breid met ruim 12.500 hl. Wat hier direct opvalt is de hogere tem peratuur die in dit keldergedeelte heerst; dit komt omdat nu niet meer de gehele kelder wordt gekoeld teneinde het bier op de juiste temperatuur te houden, maar alleen de bak zelf. Dit is vanzelfsprekend een groot voordeel voor degenen die hier hun werk hebben. Deze hoognodige uitbreiding van de legercapaciteit is een onderdeel van de grootscheepse verbouwing welke reeds geruime tijd aan de gang is en voorlopig nog niet is voltooid. Keldermeester Van Leeuwen en zijn as sistenten zijn over deze vernieuwing en verbetering zeer te spreken en zij zien reikhalzend uit naar het ogenblik dat alle legerbakken voor gebruik gereed zullen zijn. 12

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Amstel - Het Spongat | 1962 | | pagina 14