JONG BIER IN NIEUWE BAKKEN
Dinsdag 13 maart j.l. was een dag die
met een kruisje moet worden gemerkt in
het geschiedenisboek van de Amstel Brou
werij. Toen werden namelijk zes nieuwe
bakken in gebruik genomen waar het
jong bier enige maanden zal legeren en
nagisten. Dit hypermoderne systeem van
legeren wijkt af van de totnutoe gevolgde
methode waarbij het bier in tanks werd
bewaard.
Als binnenkort nog twaalf andere van
deze bakken in gebruik zullen zijn ge
nomen zal de legercapaciteit zijn uitge
breid met ruim 12.500 hl.
Wat hier direct opvalt is de hogere tem
peratuur die in dit keldergedeelte heerst;
dit komt omdat nu niet meer de gehele
kelder wordt gekoeld teneinde het bier
op de juiste temperatuur te houden, maar
alleen de bak zelf. Dit is vanzelfsprekend
een groot voordeel voor degenen die hier
hun werk hebben.
Deze hoognodige uitbreiding van de
legercapaciteit is een onderdeel van de
grootscheepse verbouwing welke reeds
geruime tijd aan de gang is en voorlopig
nog niet is voltooid.
Keldermeester Van Leeuwen en zijn as
sistenten zijn over deze vernieuwing en
verbetering zeer te spreken en zij zien
reikhalzend uit naar het ogenblik dat alle
legerbakken voor gebruik gereed zullen
zijn.
12