voor de vrouw Tips voor het kopon en koken Vlees blijft in een met azijn gedrenkte doek langer vers; fijne vleeswaren legge men tussen gewassen slabladeren en perse ze tussen twee evengrote borden. Schapevlees verliest zijn (voor vele men sen) onaangename lucht als het rauwe vlees voor het braden met mosterd wordt bestreken. Rundvlees van goede kwaliteit heeft een rode diepe kleur en ziet er vers uit. De spiervezels moeten glad, de vetdelen hard en vet, niet vochtig of waterig zijn. Ge marmerd vlees is meestal van goede kwa liteit. Vlees om bouillon van te trekken wordt met koud water opgezet; wordt minder waarde aan de soep gehecht, en meer aan de kwaliteit van het vlees, dan wordt het in kokend water opgezet. Vleesbouillon krijgt door het meekoken van enige uieschillen een mooie kleur. Vleessoep moet eerst gezeefd worden als u ze wilt bewaren; de soepgroente doet de soep sneller verzuren. Gevogelte wordt boven een vlam van de donsveren ontdaan voor het wordt opgezet. Jonge ganzen hebben zachte poten, die ge makkelijk gescheurd kunnen worden. De snavel moet bleekgeel zijn en gemakkelijk indrukbaar. Een vette gans moet wit, een braadgans rose zijn. Wandelaars in Brussel kon den kortgeleden een etalage zien geheel gewijd aan Am- stel hier en ingericht door de heer Nijman van onze reclamedienst. Kalfsvlees moet felrose van kleur zijn en zacht van vezel. Varkensvlees moet strakke vezels hebben en sterk rood van kleur zijn. OPLOSSING De oplossing van de vorige puzzel luidt: Horizontaal: 1 gerst - 5 lager - 9 stoop - 13 moeder - 15 mobiel - 17 s.s. - 19 meel - 21 been - 22 1.1. - 23 tor - 25 nu - 26 lik - 28 er - 29 zes - 30 idem - 32 Ria - 34 lek - 36 noen - 37 nader - 39 appel - 41 zonde - 42 eren - 44 wet - 45 mode - 46 keizersnede - 51 peer - 52 ende - 55 over - 58 rek - 59 roe - 60 kant - 62 paleis - 63 draver - 64 etui - 65 tra - 67 pee - 69 silo - 70 neef - 71 eelt - 73 leeuwendeel - 77 Slon - 78 Ens - 79 niet - 82 roten - 84 eggen - 86 Leida - 88 olijf - 89 die - - 90 erf - 92 knop - 93 uil - 94 ra - 95 nul - 96 ik - 97 top - 98 we - 99 bord - 101 deel - 103 de - 104 kiemen - 106 morren - 108 naast - 109 kaart - 110 kandij. Verticaal: 1 gisting - 2 R.M. - 3 som - 4 teen - 5 lel - 6 ar - 7 em. - 8 rob - 9 stier - 10 ten - 11 O.L. - 12 pilsner - 14 deur - 16 beek - 18 soda - 20 z.i. - 22 leed - 24 rede - 26 lapwerk -'27 kletser - 29 zone - 31 merk - 33 ia - 35 el - 36 node - 38 reep - 40 per - 41 zode - 43 niersteent - 45 mededelen - zee - 48 N.N.O. - 49 koper - 50 geluk 53 havik - 41 zode - 43 niersteen - 45 mededelen - 47 zee - 48 N.N.O. - 49 koper - 50 geluk - 53 havik - 54 strop - 56 vat - 57 rei - 60 kas - 61 nel - 65 reu - 66 afwegen - 67 penseel - 68 eed - 70 neon - 72 teil - 73 lief - 74 eng - 75 leek - 76 brouwen - 77 stijl - 80 tint - 81 tap perij - 83 olie - 84 ei - 85 nr. - 87 dood - 89 darm - 91 fier - 94 roet - 95 uk - 96 kerk - 99 bis - 100 dek - 101 dot - 102 Lea - 104 ka - 105 na1- 106 mr. - 107 N.N. 8

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Amstel - Het Spongat | 1961 | | pagina 10