Deze maand
Rabelais?
zijn we allemaal een beetje jarig. De
Amstel Brouwerij werd deze maand, negen
tig jaar geleden een brokje werkelijkheid:
de eerste steen werd gelegd, 11 juni 1870.
Maar wij gaan niet terugblikken zo
als u misschien had gedacht (of gevreesd).
Om twee redenen niet. Als het juist is, dat
heel het Nederlandse volk op een ver
jaardag zegt „daar ga je", dan is het niet
juist om nu plotseling te zeggen „zo ben
je gegaan". In de tweede plaats: we moe
ten ons kruit niet verschieten voor het
honderdjarig bestaan, in 1970.
Wel willen we op deze plaats elkaar even
aanzien en zeggen: in negentig jaar zijn
we enorm gegroeid, we zijn een gerenom
meerd bedrijf geworden, het gaat goed en
we zullen met zijn allen ons best doen het
zo te houden. Want de Amstel Brouwerij
is niet een bierspuwende robot, maar een
samenstel van mensen, die met hand en
hart, met verstand en bekwaamheid (op
zijn Amsterdams: met sjoege en kracht)
materiaal en materieel hanteren om uit bes
te grondstoffen een kwaliteitsprodukt te
maken waarop wij met recht trots kunnen
zijn; mensen, die bovendien door hun on
derlinge verstandhouding en de betrekkin
gen die zij onderhouden met afnemers en
leveranciers de grondslag leggen voor een
gezonde voortzetting van de zaken, nog
vele, vele jaren lang
Enige punten uit het jaarverslag 1959 vra
gen in de eerste plaats onze aandacht: on
danks allerlei moeilijkheden en een stij
ging der kosten, ging het ons bedrijf toch
goed.
Niet in de laatste plaats was dat te dan
ken aan het prachtige weer. Daar profi
teerden natuurlijk ook onze afnemers van
en over een afnemer die door noodlottige
omstandigheden daarvan niet geheel heeft
kunnen profiteren, wordt in dit nummer
iets meer verteldcafé Reynders op het
Leidseplein. Ook een andere, reeds lang
bestaande afnemer passeert onze revue. lm»
portbier Van den Brüle in Luik.
En natuurlijk moeten wij iets vertellen over
het kwaliteitsgebaarwie Amstel drinkt,
doet zo Allerwegen, in binnen- en
buitenland, begint het Amstelgebaar door
te dringen en wint waardering.
Internationale waardering ondervindt ook
de tuinbouwtentoonstelling Floriade, waar
over in dit nummer een impressie ver
schijnt en die tevens mededingt in een
wedstrijd, welke het Floriadebestuur uit
schreef voor personeelsbladredacteuren.
Er wordt veel geduimd, dat zal duidelijk
zijnmaar dat komt misschien ook door dat
kwaliteitsgebaar.
Een gezonde ziel kan niet leven in een
droog lichaam.