Oenen op bezoek Enige tijd geleden kreeg de Amstel Brou werij bezoek van een delegatie werknemers van de grote Deense brouwerij Carlsberg uit Kopenhagen. Een bedrijfsingenieur ver gezeld van een zeer gemengd gezelschap (er waren voorlieden en bazen, chauffeurs en kantoormensen, cheffinnen van de limo nadetapperij en de personeelschef) werd door de heer ir. R. van Marwijk Kooy in onze ontvangstkelder met enige welge kozen Deense woorden welkom geheten, waarna de toespraak werd voortgezet in het Nederlands. Een tolk vertaalde zin voor zin in het Deens. Onder de koffie volgde een geanimeerde gedachtenwisseling, waarbij de gasten te woord gestaan werden door de heren mr. Elink Schuurman, Stomps, Nooy, Kramer, Dalmolen, Verhaar en Broers. Na de rond leiding door de brouwerij gaf de heer Van Marwijk Kooy een uiteenzetting over de sociale voorzieningen, waarna de lunch werd gebruikt. De leider van het gezelschap bracht woor den van dank uit voor de prettige ont vangst en onderstreepte zijn waardering door de aanwezige Amstelmensen op te nemen in de orde van de Olifant; het versiersel van deze orde is een hangertje in de vorm van een olifant. De ingang van de Carlsberg brouwerij wordt aan weers zijden gesierd door nagenoeg levensgrote olifanten, die een imposante indruk maken. (Door een misverstand kon dit bericht niet meer in het vorige nummer worden opge nomen.) (Slot van pag. 21) veelheid bier die daar in die achtendertig jaar doorheen heeft gelopen, kwam hij tot een „bierlengte" van 570.000 km. Dat is naar de maan en terug... „Eenmaal per jaar was ik bang", aldus de heer Falken- hagen, „dat was op twee januari, want dan moest ik hem een hand geven". Het viel nogal mee met die angst, want nadat hij een boek, Suizende Vleugels, had over handigd, schudde hij Zevenster toch de hand. De heer Beers sprak namens het Jubileum fonds en bood de envelop met inhoud aan, alsmede een rokertje namens de kantine baas. Toen de heer Zevenster enige woorden van dank had gesproken, kwam ieder on bevreesd (voor zover wij konden zien) na- tl\ der om hem te feliciteren en afscheid van hem te nemen. Onder de aanwezigen be vonden zich uiteraard ook de beide hier werkzame broers, de heren S. en W. Ze venster. „Wij hebben uitgerekend, dat we met zijn drieën er honderdtwintig dienst jaren hebben opzitten", zei W., „en we wegen gedrieën zeshonderd pond". Het hoeft geen verwondering te wekken, dat er na het officiële gedeelte talrijke sterke staaltjes van sterkte en kracht ter tafel kwamen. Het waren ervaringen die de in alle rust zijn koffie met koek verorbe rende Zevenster meermalen tot een glim lach verleidden. Draaiend eten In Dortmund bevindt zich wellicht 's we relds merkwaardigste restaurant: het is ge legen in een toren van 235 m hoog, die in het stadspark staat. Het draait langzaam rond en wel met een snelheid van zes omwentelingen per uur. De gasten behoe ven dus niet van tafel op te staan om een deel van het panorama te zien. Ook de genen die liever niet draaien onder het eten kunnen in de toren terecht, want er is tevens een stilstaand restaurant.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Amstel - Het Spongat | 1959 | | pagina 30