<P. Amstel bier op Curasao schrikkelijk vuil zijn door aangekoekt zand, een gevolg van de zandstormen. De koel- temperatuur kunnen we halen en net zo als in Amsterdam moeten we het water ontharden. Twee luchtgekoelde (sic!) die selgeneratoren wekken onze elektriciteit op. Voorlopig blijven we maar één soort bier maken". De zomermaanden (april tot augustus) zijn ook hier de beste biermaanden, want hoe wel er van een echte winter niet gesproken kan worden, daalt het bierverbruik toch aanzienlijk. En hoe heet het bier? „Het wordt verkocht als Amstel bier en de gehele tekst van het etiket is zowel in het Engels als in het Arabisch gesteld", besloot de heer Van Marwijk Kooy. Het etiket is hierbij afgebeeld en daar wij geen kleuren kunnen afdrukken, zij ver meld dat het gedeelte waar de woorden Amstel Beer in staan, rood is, de ring die eromheen staat is goudkleurig, de rest wit. supe^ Op 2 april j.l. is op Cura?ao opgericht de Antilliaanse Brouwerij N.V., een bedrijf dat nog slechts op papier bestaat, want een brouwerij is er nog niet. Bijgaande afbeelding is de ontwerptekening van de nieuwe brouwerij, zoals die door de Amstel Brouwerij N.V. is ontworpen. Ons bedrijf is namelijk met onze agent op Curasao, J. A. J. Sprock N.V. medeoprichter en de bouw en de inrichting zullen dan ook door de Amstel Brouwerij ter hand worden genomen. De verwachting is, dat in het najaar van 1959 de brouwerij in bedrijf gesteld kan worden en dat begonnen kan worden met de produktie van pils en stout onder de naam Amstel bier. In december volgend jaar kan dan het eerste in de Nederlandse Antillen gebrouwen Amstelbier op de markt worden gebracht. De vooruitzichten voor dit nieuwe bedrijf zijn gunstig en wij hopen dan ook van harte dat geen onverwachte tegenslagen zich zullen voordoen. 5

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Amstel - Het Spongat | 1958 | | pagina 7