<P.
Amstel bier op Curasao
schrikkelijk vuil zijn door aangekoekt zand,
een gevolg van de zandstormen. De koel-
temperatuur kunnen we halen en net zo
als in Amsterdam moeten we het water
ontharden. Twee luchtgekoelde (sic!) die
selgeneratoren wekken onze elektriciteit op.
Voorlopig blijven we maar één soort bier
maken".
De zomermaanden (april tot augustus) zijn
ook hier de beste biermaanden, want hoe
wel er van een echte winter niet gesproken
kan worden, daalt het bierverbruik toch
aanzienlijk.
En hoe heet het bier?
„Het wordt verkocht als Amstel bier en de
gehele tekst van het etiket is zowel in het
Engels als in het Arabisch gesteld", besloot
de heer Van Marwijk Kooy.
Het etiket is hierbij afgebeeld en daar wij
geen kleuren kunnen afdrukken, zij ver
meld dat het gedeelte waar de woorden
Amstel Beer in staan, rood is, de ring die
eromheen staat is goudkleurig, de rest wit.
supe^
Op 2 april j.l. is op Cura?ao opgericht de Antilliaanse Brouwerij N.V., een bedrijf dat
nog slechts op papier bestaat, want een brouwerij is er nog niet. Bijgaande afbeelding is
de ontwerptekening van de nieuwe brouwerij, zoals die door de Amstel Brouwerij N.V.
is ontworpen. Ons bedrijf is namelijk met onze agent op Curasao, J. A. J. Sprock N.V.
medeoprichter en de bouw en de inrichting zullen dan ook door de Amstel Brouwerij
ter hand worden genomen. De verwachting is, dat in het najaar van 1959 de brouwerij
in bedrijf gesteld kan worden en dat begonnen kan worden met de produktie van pils en
stout onder de naam Amstel bier. In december volgend jaar kan dan het eerste in de
Nederlandse Antillen gebrouwen Amstelbier op de markt worden gebracht.
De vooruitzichten voor dit nieuwe bedrijf zijn gunstig en wij hopen dan ook van harte
dat geen onverwachte tegenslagen zich zullen voordoen.
5