Vreemde gezichten bekend product
Duizenden hectoliters Parbo-bier verlaten jaarlijks de brouwerij in Paramaribo, de hoofd
stad van Suriname, waar de Surinaamse Brouwerij N.V. is gevestigd.
Een bekend produkt wordt er gebrouwen, maar de mannen die dat doen zien er voot
het merendeel geheel anders uit dan die men in ons Nederlandse bedrijf tegenkomt.
Onder het personeel van de Surinaamse brouwerij vindt men vertegenwoordigers van
haast alle bevolkingsgroepen en die verschillen onderling zeer.
De heer A. Miedema maakte er onlangs bijgaande foto's, waarop enige medewerkers
staan afgebeeld.
De heer Struylaert en zijn
zoon die links op de foto
staan, hebben beiden vant
het begin af meegewerkt
aan de opbouw en de in
richting van de brouwerij,
evenals de keldermeester
Marcelis, die helemaal
rechts nog net te zien is.
De heer Struylaert Sr. is
chef-machinist en zijn zoon
is zijn assistent. Dan komen
de laborant Vonseeen boek
houder Humbert Heilbron,
welke laatste velen op het
Amsterdamse kantoor nog
wel zullen herkennen, want
hij heeft enkele jaren ge
leden geruime tijd op het
hoofdkantoor gewerkt. Ver
der staat op de foto de heer
Boosten, de bottelarijbaas.
Hier staan op en bij de trap van het
brouwhuis de heer Arthur Dumoleyn,
de technische directeur, met enkele van
zijn medewerkers. Van links naar rechts
de bierkoker, de voorman van de gist-
kelder, de heer Dumoleyn en twee men
sen uit de bottelarij. Omdat de over
gang van de buitentemperatuur (35 gr.
C.) naar die in de gistkelder (04 gr.
C) zeer groot is, kleden de mensen die
in deze afdeling werken zich dik aan.
De tropenmens blijkt goed te kunnen
werken in de kou, mits hij zich warm
kleedt.