Vreemde gezichten bekend product Duizenden hectoliters Parbo-bier verlaten jaarlijks de brouwerij in Paramaribo, de hoofd stad van Suriname, waar de Surinaamse Brouwerij N.V. is gevestigd. Een bekend produkt wordt er gebrouwen, maar de mannen die dat doen zien er voot het merendeel geheel anders uit dan die men in ons Nederlandse bedrijf tegenkomt. Onder het personeel van de Surinaamse brouwerij vindt men vertegenwoordigers van haast alle bevolkingsgroepen en die verschillen onderling zeer. De heer A. Miedema maakte er onlangs bijgaande foto's, waarop enige medewerkers staan afgebeeld. De heer Struylaert en zijn zoon die links op de foto staan, hebben beiden vant het begin af meegewerkt aan de opbouw en de in richting van de brouwerij, evenals de keldermeester Marcelis, die helemaal rechts nog net te zien is. De heer Struylaert Sr. is chef-machinist en zijn zoon is zijn assistent. Dan komen de laborant Vonseeen boek houder Humbert Heilbron, welke laatste velen op het Amsterdamse kantoor nog wel zullen herkennen, want hij heeft enkele jaren ge leden geruime tijd op het hoofdkantoor gewerkt. Ver der staat op de foto de heer Boosten, de bottelarijbaas. Hier staan op en bij de trap van het brouwhuis de heer Arthur Dumoleyn, de technische directeur, met enkele van zijn medewerkers. Van links naar rechts de bierkoker, de voorman van de gist- kelder, de heer Dumoleyn en twee men sen uit de bottelarij. Omdat de over gang van de buitentemperatuur (35 gr. C.) naar die in de gistkelder (04 gr. C) zeer groot is, kleden de mensen die in deze afdeling werken zich dik aan. De tropenmens blijkt goed te kunnen werken in de kou, mits hij zich warm kleedt.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Amstel - Het Spongat | 1958 | | pagina 4