IN DE KELDER BENEDEN Het echtpaar Duysens in restaurant Le Gourmet. Met de stijlvol uitgevoerde menukaart in de hand gaat het vanzelf de beschrij ving bedoelen wij, niet het eten, want dat vereist ervaring en wijs beleid en hier komen de ingrediënten danpoetes mit ap- pelsjieve (gebakken bloedworst met schijf jes appel), sjtumpkes (worst), gebroane sjpieë-bak (speenvarken), heud-kieës (hoofdkaas), auw sjink (ham), boere-mèt- woeësj (metworst), sjtink-kieës (stinkkaas), angere kieës (andere kaassoorten), fleutert- zeem doeve pasteej (duive-pastei), pe- ërperkook, Limburgse kaffieë mit room en soeker, zjwatbroeëd-witbroeëd, boerewek, kadetjes, krintewek, riestevlaam, appele- vlaam, proemevlaam, ledderkesvlaam (di verse vlaaien), nonnenvotte (oliebollen), beer van De Amstel oet Heële Dat alles werd geserveerd en gegeten tij dens de Limburgse Kaffieëdusj, die Lim burgse koffietafel in restaurant Le Gour met, een naam die wij toen buitengewoon van toepassing vonden. Nadat de heer Kerckhoffs alle aanwezigen welkom had geheten, dankte hij de heer Duysens voor de samenwerking en wenste hem en zijn vrouw veel geluk toe en nog vele jaren om van de rust te genieten. Een goeien appetiet werd toegewenst en hierna volgde de aankondiging dat voor deze ge legenheid dispensatie was verleend. De ka lender wees aan dat het vrijdag was Er werd begonnen met eten, in alle ge moedsrust door de ingezetenen, met stij gende verbazing door de van-verre-gekome- nenToen vroeg de heer Van Marwijk Kooy het woord. Hij sprak van de eerste tijd toen men weinig vertrouwen had in die ondermijnde Limburgse grond, die immers elk ogenblik kon instorten Maar Heerlen stortte niet in en er werd genoeg vertrouwen gekweekt om tot twee maal toe tot verbouwing van de behuizing over te gaan. Maar wat er niet meer aan de behoeften mocht voldoen, de heer Duysens voldeed steeds aan alle voorwaar den. De heer Van Marwijk Kooy schetste hem als een beminnelijk persoon met grote werkkracht. Maar ook mevrouw Duysens werd in zijn hulde betrokken en haar werd dank gebracht voor haar samenwerking. Het verwerken van de spijzen ging hierna door. Lange tafels en korte tafels, kleine en grote. De hoofdtafel was wel die waar aan de heer Duysens met echtgenote, kin deren (twee zoons en een dochter) en schoondochters en schoonzoon hadden plaatsgenomen. Daarbij zaten de heren 12

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Amstel - Het Spongat | 1958 | | pagina 13