Nibb-It
in Breda werd een
wereldnaam gemaakt
Nibb-it, de grillige croquante knabbelstok
jes (de naam komt van het Engelse to
nibble, knabbelen) hebben in enkele jaren
Europa veroverd. Van een produkt dat
slechts nationale bekendheid had, is het
geworden tot een artikel dat met graagte
wordt geconsumeerd van Scandinavië tot
Italië.
de bakbedrijven verdelen en het laten ver
pakken.
Engeland is de grootste afnemer. Het merk
waardige is, dat men het daar niet als
borrelhapje nuttigt, maar als lekkernij tij
dens boottochten, wandelingen, picknicks
enz., dus wanneer wij patates-frites zouden
eten.
De eerste hand aan de Nibb-It
Grote bergen aardappelen gaan via de links zichtbare transportband de fabriek binnen.
Het wordt gemaakt in de N.V. Preserven-
bedrijven te Breda, waar ongeveer vijf
honderd mannen en vrouwen werk vinden.
De leiding berust bij de heren D. A.
d'Arnaud Gerkens en A. van den Bergh,
econ. drs. De Amstel Brouwerij is in hoge
mate bij dit bedrijf geïnteresseerd en de
verkoopleiding berust dan ook bij onze
ROB-verkoopcentrale.
Ongebakken, dus als halfprodukt, gaat
Nibb-it naar de importeurs die het over
Verder worden er bij de Preservenbedrijven
te Breda nog in belangrijke mate soep
groenten gedroogd (voor de grote soep
fabrikanten) en de bekende NEO-produkten
vervaardigd: jams, vruchten op sap en an
dere lekkernijen voor suikerzieken.
Nu, na zeven succesvolle Nibb-it-jaren,
worden de knabbelstokjes in een 25-grams-
verpakking op de markt gebracht onder de
naam Nibb-it Junior. Want ook de jeugd
moet Nibb-it gaan knabbelen.
7