Nibb-It in Breda werd een wereldnaam gemaakt Nibb-it, de grillige croquante knabbelstok jes (de naam komt van het Engelse to nibble, knabbelen) hebben in enkele jaren Europa veroverd. Van een produkt dat slechts nationale bekendheid had, is het geworden tot een artikel dat met graagte wordt geconsumeerd van Scandinavië tot Italië. de bakbedrijven verdelen en het laten ver pakken. Engeland is de grootste afnemer. Het merk waardige is, dat men het daar niet als borrelhapje nuttigt, maar als lekkernij tij dens boottochten, wandelingen, picknicks enz., dus wanneer wij patates-frites zouden eten. De eerste hand aan de Nibb-It Grote bergen aardappelen gaan via de links zichtbare transportband de fabriek binnen. Het wordt gemaakt in de N.V. Preserven- bedrijven te Breda, waar ongeveer vijf honderd mannen en vrouwen werk vinden. De leiding berust bij de heren D. A. d'Arnaud Gerkens en A. van den Bergh, econ. drs. De Amstel Brouwerij is in hoge mate bij dit bedrijf geïnteresseerd en de verkoopleiding berust dan ook bij onze ROB-verkoopcentrale. Ongebakken, dus als halfprodukt, gaat Nibb-it naar de importeurs die het over Verder worden er bij de Preservenbedrijven te Breda nog in belangrijke mate soep groenten gedroogd (voor de grote soep fabrikanten) en de bekende NEO-produkten vervaardigd: jams, vruchten op sap en an dere lekkernijen voor suikerzieken. Nu, na zeven succesvolle Nibb-it-jaren, worden de knabbelstokjes in een 25-grams- verpakking op de markt gebracht onder de naam Nibb-it Junior. Want ook de jeugd moet Nibb-it gaan knabbelen. 7

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Amstel - Het Spongat | 1957 | | pagina 8