Onze adjunct-directeuren, de heren Egberts (midden) en Kranenberg brachten onlangs een bezoek aan ons filiaal te Brussel. Tijdens het onderhoud dat zij daar met de heer Messing (links), de directeur aldaar, hadden (geen onderzoek van de boeken zoals de foto zou doen vermoeden) kreeg ons bier niet de slechtste plaats. „Ik weet niet wat je bedoelt. Had ik dan moeten zeggen, dat ik het gek vond. Ik vond het ook gek, in het begin. Later zag ik wel, dat het bier stukken beter was. Maar eerstOverigens geloof ik, dat ik het op deze punten nooit oneens met je mag zijn in het openbaar. Jij werkt bij de Amstel Brouwerij, wij leven daarvan. Hoe beter Amstel bier wordt geschonken, hoe lekkerder de mensen het vinden en hoe meer er wordt verkocht, het komt allemaal de brouwerij en dus ook ons ten goede. Ik geloof dan ook dat het alleen maar ver standig is en de enige juiste manier om in goede en opbouwende zin over jouw bedrijf en het bier te praten Onbewust wist ik dit al, maar het was goed het eens te horen zeggen. Vet smet, het bederft het bier. Vet smet ook in de zin vankleine beetjes kritiek, vaak onbe nullig, maar afbrekend, die ons werk, ons bedrijf en ons produkt benadelen. Een jong actuaris te Ommen Wiens ogen van 't rekenen glommen, Sprak: De waarde van bier Is zelfs met meters papier Op geen stukken na te besommen. KLAAR ANIJSMELK Nu de koude dagen zijn gekomen, worden de klaarovertjes die vlakbij de ingang van het hoofdkantoor dienst doen 's morgens bij onze portier op een kopje warme anijsmelk onthaald. Zij vinden het erg lekker en gaan daarna vlug naar schoolmisschien nat en koud van buiten, maar warm van binnen 10 Bezoek aan Brussel

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Amstel - Het Spongat | 1957 | | pagina 11