over cle ^Simpio n - - AMSTEL-ECHO brengen, een van de beste hotels van Rome. Daar zouden wij de overige dagen van ons ver blijf doorbrengen. Natuurlijk hadden wij daar niets op tegen. Alles was er .super de luxe" en we werden op onze wenken bediend. Het eten was er prima. Vertegenwoordiger De Casa, van onze komst door het Hoofdkantoor te Amsterdam op de hoogte gebracht, had alles reeds besproken en behalve dat, overlaadde hij ons met velerlei atten ties. Daarna gingen wij de stad in voor de be zichtiging van gebouwen en kerken. Wij genoten ten volle van hetgeen we te zien kregen, vooral ook omdat we onder deskundige leiding bleken te zijn. We legden die dag dan ook ongeveer 300 km. af en kregen in Rome en omgeving het mooiste te zien. dat er maar te zien was. 's Mid dags, na de lunch, gingen we naar een openlucht dancing, waar we echter niet te lang bleven, om dat het er te stil was. De Casa stelde voor naar een moderne badplaats te gaan. In Ostia zou meer te beleven zijn, hetgeen dan ook inderdaad het geval bleek te zijn. Het krioelde er van de zonne badende mensen en zwemmers, maar aangezien het strand zeer groot is, was er toch voor iedereen ruimte genoeg. We huurden een kleedkamertje voor 5 personen en na enkele minuten waren we reeds in het warme water van de Adriatische Zee ondergedompeld. Het water is er zo helder als kristal en licht-blauw van kleur en wat voor ons. Hollanders, een uitkomst bleek: er waren geen kwallen! Er wordt aan de Italiaanse kust veel aan watersport gedaan en we zagen dan ook op zee, anders dan bij ons, roeien en waterfietsen en na tuurlijk ook zeilen. Op het strand bevindt zich een mooi restaurant, waar ook wij heen gingen om iets te drinken. Dat „iets" drinken werd echter een compleet maal, met forellen, garnalen, flessen wijn en bier! We namen hier een foto, die helaas niet goed genoeg is om af te drukken. Jammer, want voor deze foto hadden personen van niet minder dan zes nationaliteiten geposeerd, waaronder ook enige charmante dames. Na sluiting van het bad kochten we ons eerste ijs in Italië. Het was heer lijk en rijkelijk voorzien van diverse vruchten. Op de terugweg naar Rome beleefden we nog een ware verrassing. Een Hollands circus. Circus Mickenie. We gingen er heen en het was mogelijk omdat we Hollanders waren galerij te be talen enloge te gaan zitten! We hebben er een gezellige avond gehad en na afloop, nadat we nog een paar flesjes Amstel Exportbier hadden leeg gemaakt, ging het weer hotel-waarts. Wanneer wij tijdens ons verblijf in Rome met de heer De Casa ergens heen gingen, was het vanzelfsprekend naar een gelegenheid waar Amstelbier werd geschonken. De volgende morgen, na heerlijk te hebben uitge slapen, haalde mijnheer De Casa ons tegen elf uur weer van het hotel af. Nu werd eerst de Sint Pieter bezocht. De Casa vertelde ons alle bij zonderheden van hetgeen we zagen. Niets werd vergeten. We zagen o.a. ook de beroemde schat kamers, een ware verzameling van goud en sma ragden, geschenken van Keizers, Koningen, Graven enz. van heel de wereld. Ook zagen we een schilderij, zo mooi van kleur en compositie, dat we er stil van werden. Het bleek echter geen schilderij, doch een mozaïek te zijn: de Opstanding van Christus. Na de Sint Pieter bezochten we nog vier andere Kathedralen, alle even prachtig. Vooral het goud aan de plafonds was met kwistige hand aangebracht. Des middags om vier uur gingen we op audiëntie bij Z.H. de Paus. De audiëntie duurde tot ongeveer half acht. Niet minder dan 60.000 mensen, uit alle delen van de wereld, waren in de Sint Pieter verzameld. Het was er verschrik kelijk heet en velen der aanwezigen moesten in de frisse lucht worden gebracht om bij te komen! Het „attention malade" was dan ook niet van de lucht. Wat voor ons, noorderlingen, nog erger was dan de verstikkende hitte, was de alles overheersende stank van de knoflook. De knoflook, U kent ze wel, die kleine witte bolletjes, is in Italië zeer ge liefd en met kauwt er op met evenveel genoegen als wij ons sigaretje roken. Na afloop van de audiëntie zijn we met bussen naar Monte Mario gereden, waar de auto van de heer De Casa al stond te wachten, om ons naar het hotel te brengen voor het diner. De heer De Casa had Hollandse gerechten be steld en de kok, die achteraf een Duitser bleek te zijn en gedurende de bezetting van ons land in Holland gelegerd was, had bij ons de kunst goed afgekeken, hetgeen bleek uit alles wat ter tafel kwam. De avond brachten wij door op het terras met een heerlijk flesje wijn en omringd door de zoele klanken voortgebracht door een Napoli- taans orkest. HUYZEN Basiliek S. Maria Maggiore

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Amstel - Echo | 1950 | | pagina 7